30 martie 2013

Bazoş - ASU Poli 2:3 (1:2)

În sfârșit am avut parte de o zi de primăvară decentă și care ne-a oferit pe lângă ceva soare și o confruntare fotbalistică plăcută între ocupantele locurilor 2 și 3 din seria a treia a ligii a cincea. Cu toate acestea, începutul meciului ar fi arătat că diferența între echipe e prea mare, Poli reușind foarte repede să conducă cu 2-0.

Rotariu a fost pentru prima dată într-o deplasare cu ASU Poli și acest lucru s-a văzut, el fiind omul meciului. Dar mai întâi Gălan l-a lansat pe Marchiș, care a rămas într-o confruntare unu la unu cu portarul advers. Învingător a fost atacantul nostru, care a tras cu sete, în timp ce portarul s-a culcat la pământ. După cum spuneam etapa trecută, fazele fixe pot fi cheia succesului, iar în acest meci am avut parte de mai multe lovituri libere, toate executate foarte bine de Rotariu, precum cea de la golul al doilea, înscris de Gălan cu capul.



Aș spune că Bazoșul a clacat în fața mizei și probabil în fața publicului numeros strâns în jurul terenului, pentru că după acest început dezastruos, au revenit încet în joc, pe care au ajuns chiar să-l controloze. Astfel, chiar pe finalul reprizei a venit și primul gol al gazdelor, precum și primul gol primit de Poli în acest retur. Apărarea a făcut un marcaj cam slab la un corner. În prima fază mingea a fost trimisă în transversală, apoi tot un jucător al Bazoșului a avut prim planul și a împins-o în poarta goală. Poli a mai avut o fază frumoasă înainte de aceasta. La o pasă filtrantă, jucătorii adverși s-au oprit pentru ofsaid la Popoviciu, dar acesta n-a urmărit balonul, iar Rotariu a profitat, a urcat cu mingea, dar a șutat în portar. Tot el a recuperat înspre corner, a pasat cu călcâiul, dar faza s-a stins după centrare.

Repriza a doua a început tot cu o ușoară dominare a gazdelor, care au și avut primele ocazii. Poli a revenit însă, dar parcă nu la fel de eficient, chiar și aportul lui Rotariu scăzând destul de mult. Au fost mai multe lansări, oprite însă de tușier pentru ofsaid. Cea mai mare ocazie i-a aparținut lui Marchiș, care a şutat direct în portar din poziţie bună. Tot el a făcut o preluare senzațională după o minge lungă a lui Rotariu, și-a fentat adversarul și... nu a șutat, preferând să paseze în lateral.  În fine, Ilie reușește să scape de ofsaid, iar portarul iese total neinspirat. Mijlocașul polist dă dovadă de seninătate și lobează direct spre poartă, pentru 3-1.

Meciul părea câștigat și se liniștește. Codrea face mai multe schimbări, printre care și pe cei doi atacanți, iar jocul devine cam haotic. În acest context, Bazoșul reușește să înscrie din nou, când mai erau în jur de 8 minute de joc. Se simte o ușoară teamă de egalare, dar din fericire, gazdele nu mai izbutesc nimic și pe fondul unei presiuni a publicului, iar totul se încheie cu bine.

A mai rămas doar o etapă de trecut până la confruntarea cu liderul.

ASU Poli: Burtic - Florea, Huşanu, Obrejan, Lazăr - Popoviciu, Gălan, Rotariu, Ilie - Marchiş, Nicolaie

Au mai intrat: Făgeţan, Mărăndescu, Feher și Maranescu

Niciun comentariu :

Google+