2 martie 2013

Amical: ACS Poli - FC Botoșani 0:2 (0:2)

Am avut parte de o repetiție nereușită înainte de debutul returului. Poli a evoluat cu ceea ce probabil se va dovedi a fi primul unsprezece în meciul cu UTA, însă a făcut-o fără pasiune sau idei precise de joc.

Îndeosebi prima repriză a fost una ternă pentru noi, iar oaspeții au profitat de marcajul larg din apărarea alb-negrilor, ca să înscrie la singurele lor ocazii. La prima, o acțiune plecată de la mijloc a fost finalizată cu un șut spectaculos, din zona stângă a apărării noastre, unde nu s-a regăsit titularul postului de astăzi, Nohai. La a doua, o fază suspectă de ofsaid, Șeroni nu și-a marcat bine adversarul și Pap, din nou, a fost fără șansă.

Poli n-a avut decât o mică ocazie în prima repriză, la un corner și o lovitură de cap a fundașului central numit mai sus. Chiar dacă în mitanul secund jocul a fost ceva mai bun, mai ales în urma a trei schimbări importante (Bărbuț, Trandu și Szekely pentru Goge, Poparadu și Dina), n-aș putea enumera mai mult de două acțiuni de poartă periculoase, anume un șut frumos de la distanță al lui Trandu, parat de portar, și o lovitură de cap a aceluiași Șeroni, dar de puțin pe lângă. Ar mai rămâne de menționat doar încă o dată fundașul nostru central, căci cu un sfert de oră rămas de jucat a văzut al doilea galben și a fost obligat să părăsească terenul.

Nu mă hazardez să judec forma echipei după un singur meci văzut, dar sentimentul e puțin asemănător cu cel avut înainte de turul campionatului: că avem o formație fără incisivitate. Dina, care nu a marcat de când e la Poli, a fost invizibil în prima repriză, și dacă așa arată la trei sfert din capacitate, mă tem că nu putem avea prea mari așteptări de la el - prin comparație, Szekely este considerabil mai util. Goge a fost punctul terminus al mai multor acțiuni de atac, în timp ce Poparadu a evoluat foarte defensiv, acestea fiind în principiu motivele pentru care nu am pus deloc în pericol poarta adversă. La o adică, nici despre Nanu nu pot spune nimic pozitiv, doar că în repriza a doua a avut totuși câteva acțiuni rezonabile. Defensiv nu înețelg prea bine de ce a fost titularizat Nohai pe stânga, iar agresivitatea excesivă a lui Șeroni, respectiv nervozitatea lui Petrovic nu inspira prea multă încredere.

Apreciez pozitiv prestația lui Boldea, care a muncit cel mai mult din echipă, precum și jocul lui Ov. Petre - destul de sigur și inspirat. Cea mai mare surpriză a reprezentat-o însă evoluția lui Bărbuț, care dacă ar putea susține nivelul arătat, ar putea curând să ia locul lui Goge din echipă. Despre Pap sau Coca, portarii de astăzi, nu se pot spune multe lucruri, dar mai mult ca sigur cel dintâi va fi titularizat, dat fiind avantajul vârstei.

Sper totuși să evoluăm cu unsprezecele din repriza a doua în meciul cu UTA și, în orice caz, cu o atitudine mai sănătoasă. Vineri, așadar, la ora 18.00!

Poli: Pap - Redjepi, Petrovic, Șeroni, Nohai - Goge, Petre, Poparadu, Nanu - Boldea, Dina.

După pauză au intrat Coca, Bocșan, Bărbuț, Trandu, Lungu, Szekely și Enciu.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Pierzi in amicale castigi in competitie acesta este mecanismul unei echipe bune.Sper ca Poli se va inscrie in acest principiu.Pentru meciul cu UTA sunt optimist daca nu apare vreun arbitru ciudat sau isi pierde cumpatul un jucator.Deci numai in conditii total nefavorabile putem pierde sau face egal.Mizez pe un 2-0 clar fara probleme.

Anonim spunea...

Victoria la UTA inseamna pasul decisiv la promovare.95 % caci restul echipelor Corona sau Tg.Mures vin la noi unde nu pierdem.Ce pacat ca putin isi amintesc de ambitia echipei din anii 70 cand am invins in decisiv Bihorul cu 1-0 prin acel admirabil jucator Schiopu.Cam asa ar trebui sa jucam cu UTA.

Google+