23 martie 2013

ACS Poli - Dacia Mioveni 0:0

Lucrurile continuă să meargă cât se poate de greoi la Poli. Astăzi, sub privirea mereu tenacelui Gh. Chivorchian și pe un frig deosebit de antipatic, alb-negrii nu doar că nu au putut învinge Dacia, dar nici n-au părut să aibă vlaga necesară să lupte până în ultimul minut pentru victorie. Schimbările făcute peste iarnă și pregătirea din această perioadă nu par să dea deloc roadele scontate, căci dincolo de toate, jocul echipei este departe de a fi inspirațional.

Debutul partidei, aș spune, a aparținut oaspeților, care au ținut binișor de minge și nu ne-au oferit multe oportunități de construcție. Ov. Petre a încercat să împungă o minge către poartă în minutul 10, dar portarul advers a reținut fără mari probleme, înainte ca echipa din Mioveni să fie extrem de aproape de gol în două rânduri. Prima oară o minge lungă a trecut peste apărarea noastră. Șeroni și Bălace nu au închis bine culoarul atacantului advers, acesta a șutat din poziție de singur cu portarul, Pap a reușit să devieze puțin mingea, însă fără intervenția lui Șeroni aceasta ar fi intrat oricum în poartă. A doua fază a fost consecința unei neînțelegeri defensive, prin minutul 21, când Pap și fundașii lui centrali au permis oaspeților să pună mingea jos în careul mic, șansa fiind de partea noastră, căci aceștia din urmă nu au continuat prea inspirat acțiunea.  Chiar dacă echilibrul partidei s-a schimbat ulterior, Poli nu și-a creat nicio mare ocazie până în minutul 40. Atunci, Dina a întors mingea pe lângă doi adversari, a rămas singur cu portarul în cincisprezece metri și a tras...mult peste. Șeroni a fost și el aproape de gol în minutul 45, la un corner, însă mingea a fost salvată de pe linia porții, astfel că scorul a rămas egal la pauză.

Repriza secundă, deși dominată de alb-negrii, a fost una deosebit de slabă, cu puține ocazii și chiar mai puțin fotbal de calitate. Oaspeții au fost aproape de a profita de o stângăcie în apărarea noastră, dar Pap a fost la post, în timp ce Poli s-a chinuit să construiască ceva - fără succes. Nici schimbările nu au revitalizat deloc jocul nostru, astfel că rezultatul final nu ar de ce să mire prea mult.

Ce-ar mai fi de zis? Au fost câțiva jucători care au muncit bine, precum Boldea, Ov. Petre și Dina, chiar și Șeroni sau Bălace ar putea fi trecuți pe această listă, dar în plan ofensiv pur și simplu nu s-au legat lucrurile. Îmi pare dificil însă să reconciliez stângăciile și impreciziile unor jucători (gen Șeroni, Petrovic sau Poparadu) cu efortul pe care aceștia îl depun.
Din acest motiv e greu de zis ce soluții pot fi găsite pentru a schimba jocul fără perspective pe care l-am etalat în acceste două etape - problema pare a fi, oarecum, fundamentală. La fel a fost însă și debutul turului, după care situația s-a așezat, deci poate se va întâmpla ceva în acest gen. Căci altfel mă întreb cum s-a efectuat pregătirea de iarnă, de jucătorii par așa de vlăguiți.

Poli: Pap (5,5) - Sakir (5,5), Șeroni (5,5), Petrovic (5,5), Bălace (5,5) - Dobricean (5,5), Poparadu (5), Ov. Petre (6), Nanu (5) - Dina (5,5), Boldea (5,5)

Schimbări:

Trandu (5) pentru Dobricean (min 52)
Boștină (5) pentru Poparadu (min 52)
Enciu pentru Dina (min 72)


Un comentariu :

Anonim spunea...

Am impresia ca avem un motor neturat.Cu alte cuvinte inca n-am iesit din hibernare caci asa se vede echipa n-are jocuri in picioare.Avem o echipa epuizata prin pregatire sau una nepregatita.Urmatoarele partide vor arata adevarata fata.Trebuie sa avem rabdare sunt optimist.Delicat se prezinta atacul unde cu jucatori din liga 3 se incearca atacarea ligi 1.O problema dificil de rezolvat dar sunt increzator ca vom gasi solutii.

Google+