3 noiembrie 2012

FCM Târgu Mureș - ACS Poli 1:2 (1:1)

O victorie, aș spune, nesperată în această amiază, în primul rând deoarece jocul pe întreaga repriză secundă a fost unul care ducea spre bine-cunoscutul rezultat de egalitate. Inspirația lui Boldea a făcut însă diferența la ultima fază a meciului, astfel că alb-negrii s-au apropiat de fruntea clasamentului, profitând de pasul greșit făcut de liderul Corona.

Meciul a început prost pentru Poli, căci gazdele au deschis scorul repede, încă din minutul 4. Atunci apărarea noastră nu a fost atentă la o liberă bătută repede pe dreapta, a urmat o centrare la care Kirev a ales să nu iasă, și nici Trandu, nici Goge nu l-au marcat cu succes pe fundașul Deaconescu, care a marcat cu o lovitură de cap. Gazdele s-ar fi putut desprinde în minutul 7, când axul central al aprărării noastre dormea, ceea ce i-a permis lui Bujor să tragă de la marginea careului, mingea trecând de Kirev, dar sfârșind în bară! Replica Politehnicii a venit rapid, și după o fază a lui Goge - am impresia - balonul a fost respins prost de portar, a ajuns la Nanu, care a tras către poarta părăsită, însă a nimerit fix singurul jucător advers aflat pe linia porții. Din fericire am reușit să marcăm la scurt timp după această oportunitate ratată, astfel că în minutul 13 se restabilea egalitatea: o fază dezvoltată pe stânga a fost finalizată cu o centrare de către Nanu, care i-a găsit precis fruntea lui Szekely în mijlocul careului și atacantul nostru nu a ratat. Jocul a rămas deschis, facilitat și de multele recuperări la mijloc ale ambelor echipe, dar ocaziile de gol nu s-au mai înghesuit să apară. Jucătorii noștri au încercat câteva șuturi de la distanță (Szekely, Bălace), însă nu au pus în mare pericol poarta adversă, chiar dacă au dominat mare parte din repriză.

Mitanul secund nu s-a ridicat la nivelul celui dintâi, alb-negrii oferind gazdelor inițiativa. Aceștia nu s-au remarcat decât prin nenumărate faze fixe irosite, spre fericirea noastră, și în ultimele douăzeci de minute jocul a început să fie mult mai fragmentat, datorită avertismentelor acordate de ambele părți. Nimic nu anunța vreo reușită pe final, după un spectacol tern, dar ambele formații au avut ocazia să dea lovitura în minutele de prelungire. A fost însă nevoie de marea ratare a gazdelor, care nu au profitat de o bâlbâială în careu și au trimis peste din doar câțiva metri, ca Poli să mă aibă șansa de a câștiga partida. Așadar, precum am scris deja, la chiar ultima fază a meciului mingea a fost degajată de apărarea noastră, Boștină a protejat și l-a deschis pe Boldea în centru, la 40 metri, acesta a preluat în viteză, a trecut de doi jucători, și ajuns la marginea careului a șutat cu latul în stânga portarului, pecetluind soarta celor trei puncte! Nu s-a mai jucat după reluare, astfel că putem aprecia din nou revenirea echipei, care cel puțin în acest spirit arată asemănător cu predecesoarea ei de pe Dan Păltinișanu.

Trecând dincolo de extazul acestui final de meci, trebuie recunoscut că Poli nu merita în mod deosebit victoria de azi. Am fost dezamăgit de ceea ce mi s-a arătat în repriza secundă, de lipsa de zvâc din ofensivă și de multele ultime pase care nu și-au găsit destinația. Aș aprecia jocul fundașilor centrali, care și-au revenit după un debut mai indecis și au protejat bine careul lui Kirev, dar benzile au fost mai puțin convingătoare. La mijloc, cu un tandem mai puțin obișnuit Trandu-Bălace, în prima repriză a funcționat destul de decent, dar pericolul a venit tot pe flancuri, via Goge și Nanu. Chiar dacă nici aceștia nu au strălucit, ambii mijlocași laterali au creat fazele importante ale Politehnicii, Nanu trecându-și în cont și o pasă de gol.
Culmea, deși ambii atacanți au marcat, și aidoma coechipierilor lor au fost mai prezenți în prima repriză, e greu de zis că s-au remarcat prin altceva decât reușitele lor. Nici jucătorii introduși pe parcursul meciului nu au schimbat fața jocului, Dobricean irosind câteva mingi interesante, însă nu poate fi negat că fără aceste înlocuiri, nu s-ar fi croit drumul către victorie astăzi.

Orișicum, când tragem linia, e bine. Deci un mic "bravo Poli" tot se cade!

Poli: Kirev (5,5) - Nohai (5), Sakir (6), Șeroni (6), Marovic (5) - Goge (5,5), Bălace (5,5), Trandu (5), Nanu (6) - Szekely (6), Boldea (6)

Schimbări:

Dobricean (5,5) pentru Goge (min 63)
Boștină pentru Szekely (min 75)
Artean pentru Nanu (min 81)

2 comentarii :

Anonim spunea...

Victorie esentiala pentru promovare.Practic ne-am aliniat la startul spre prima liga chiar daca mai sunt probleme in jocul echipei.Nu trebuie sa mai pierdem puncte acasa caci putem fi usor depasiti.Oricum este un an favorabil promovarii.Nu stiu daca la anul sunt sanse mai bune.Pentru prima liga insa lotul este subtire.Nu se poate ca o echipa formata din veterani, Corona sa sprinteze pe langa noi.Astept in continuare sa joace Daminuta.

Anonim spunea...

Vad ca nu mai comenteaza nimeni.Chiar toti au devenit ASU-isti ? Oricum ideia cu ASU este nobila dar nu are finalitate si perspectiva.Un investitor nu vine sa inceapa de la faza municipiu - judet care inseamna bani seriosi consumati in 4-5 ani pentru a juca in prima liga.Asa ptr miscare si distractie este OK dar pentru performanta o simpla ambitie copilareasca.Banii folositi in cei 4-5 ani se pot investi in echipa din liga 1 si prin performanta sportiva ai sansa sa mai recuperez o parte din cash-flow.Pentru armonizarea partilor sau pentru reconciliere propun ca ASU sa devina echipa a doua a lui ACS si astfel sa putem produce pe plan local o singura echipa formata din tot ce este mai bun in zona noastra.Nu putem juca in fabula racul, broasca si stiuca suntem in capitalism exista numai castigator de restul nu se aude.

Google+