30 septembrie 2012

Corona Brașov - ACS Poli 0:0

Meci echilibrat, încrâncenat și fără prea mult spectacol în aceasta dimineață, la Brașov. Cu un unsprezece care în mod curios nu l-a inclus nici de această dată pe Boștină, alb-negrii s-au chinuit serios pe faza de construcție, abuzând de nenumărate mingi lungi sau mingi pe sus, succesul acestor acțiuni nefiind însă cel dorit.

Gazdele au avut prima mare ocazie a jocului, când în minutul cinci Petrovic n-a putut bloca o centrare de pe dreapta, iar nici Șeroni, nici Artean nu au avut grijă să-l marcheze pe al doilea atacant al brașovenilor, care din doar câțiva metri a trimis din voleu, mult peste poartă. Replica noastră a venit în minutul 13, Szekely ratând de puțin cadrul porții cu o lovitură de cap, înainte ca cei de la Corona să beneficieze de o șansă foarte asemănătoare cu cea din debutul partidei, Coman nereușind din nou să trimită pe poartă, în urma unei intervenții stângace a lui Șeroni. Din acest moment însă, jocul s-a liniștit, iar mai toate duelurile s-au dus la mijlocul terenului, ambele echipe având puțini sorți de izbândă în tentativele lor lungi de angajare. Alb-negrii au încercat poarta adversă cu vreo trei șuturi de la distanță (Nohai, Poparadu, Boldea), în timp ce Kirev a trebuit să fie atent în câteva rânduri, dar nimic mai mult.

După reluare, brașovenii au părut mai deciși, chiar dacă Poli a trimis primul șut pe poartă prin Goge, portarul advers fiind însă la post. Kirev a intervenit excelent la o lovitură de cap a lui Coman, chiar în minutul 53, reușind să și rețină mingea cu un plonjon artistic, dar aceasta a fost cam ultima ocazie pentru un amar de vreme. Lupta aprigă de la mijloc s-a lăsat doar cu faulturi și câteva cartonașe, iar de abia în minutul 79 am semnalat următorul șut pe poartă. Autorul lui a fost Boștină, care a tras de la peste 25 metri, portarul gazdelor reușind cu greu să pareze șutul. Poli putea da lovitura în minutele de prelungire, dar mai întâi Nohai a trimis în bară la o lovitură de colț, iar apoi Enciu, liber din mijlocul careului, n-a putut direcționa o lovitură de cap decât în brațele portarului. S-a terminat așadar egal, iar alb-negrii au ajuns la zero în clasamentul adevărului.

Poate că Poli a fost echipa puțin mai bună astăzi, dar cred că rezultatul final reflectă ceea ce s-a întâmplat în teren. Atunci când au mișcat mingea rapid, jucătorii noștri au creat instantaneu pericol, dar impreciziile tehnice au compromis în mai multe rânduri acțiuni promițătoare. Kirev a făcut un meci neobișnuit de curat, cu numeroase intervenții decise și vreo două parade importante, astfel că aș fi înclinat să-i acord titlul de omul meciului pentru gruparea noastră. E drept că bulgarul a fost ajutat și de o apărare destul de robustă, care chiar dacă s-a împiedicat de câteva ori (atât prin Petrovic, cât mai ales prin Șeroni, care s-a dovedit mai rudimentar, dar util), a respins mai toate atacurile adverse. Problema e că de la mijloc în sus, doar Goge și Poparadu au fost utili la construcție, iar cel dintâi a dispărut din joc în repriza secundă. Artean a fost în nota obișnuită, chiar dacă un galben încasat la debut l-a timorat nițel, în vreme ce Bălace pur și simplu n-a avut o zi grozavă. Mai dureros a fost în atac, unde Szekely nu a putut contribui cu mai nimic, Boldea a fost prea izolat, iar de această dată nici schimbările efectuate nu au îmbunătățit dramatic jocul nostru: Dobricean a irosit mai multe mingi bune și a ținut inutil de mult de balon, Enciu s-a cam împiedicat în minge la două lansări periculoase în adâncime, iar Boștină s-a rezumat la două acțiuni mai periculoase.

Încetul cu încetul atingem un moment critic, în care echipa se va vedea în mare nevoie de a începe să adune mai multe puncte, pentru a sta cât de cât în contact cu plutonul fruntaș. S-au adunat deja șase puncte, iar mai ales jocul arătat în cele două deplasări nu promite prea multe.

Poli: Kirev (6,5) - Nohai (6), Petrovic (6), Șeroni (6), Marovic (6) - Goge (5,5), Artean (5), Poparadu (6), Bălace (5) - Szekely (5), Boldea (5)

Schimbări:

Boștină (5,5) pentru Szekely (min 57)
Dobricean (5) pentru Artean (min 57)
Enciu pentru Bălace (min 68)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Un rezultat pozitiv dar care ne-a aratat ca suntem inca o echipa de divizia B.Multe lacune tehnice la uni jucatori, unele jenante.DE acord ,Kirev omul meciului are stofa de mare portar.Dobricean trebuie sa joace de la inceput.Este singurul care pune mingea jos si are un dribling bun.Problema cheie este in atac unde nu prea sclipeste nimeni in deplasare.Vom vedea cum se dezvolta jucatorii din atac cum se vor maturiza si daca pot progresa altfel situatia este in ceata si divizia A nu se vede.

Google+