23 septembrie 2012

ASU Poli - Urseni 5:0 (3:0)

Era nevoie de o victorie astăzi, iar aceasta a venit, dar nu așa de ușor precum o arată scorul. Norocul poliștilor e că au reușit să-și consolideze destul de repede un avantaj care i-a scutit de emoții pe final, când meciul a luat o turnură neașteptată.

Astfel, alb-violeții au profitat de greșelile oaspeților și au marcat prin Bota, Radovancovici și Marchiș în minutele 8, 11, respectiv 20, iar în repriza a doua Basarab înscrie o dublă (min. 48 și 65) în poarta dolofanului portar advers.

Studenții se joacă cu focul, ratând și alte ocazii, în special Marchiș dând dovadă de lipsă de concentrare în fața porții. Popoviciu este ghinionist și lovește transversala în minutul 72, fază la care portarul Uresniului se accidentează.

Neavând rezervă de portar, oaspeții îl trimit între buturi pe.... cel care le tunde gazonul? Îmbrăcat în pantaloni de trening și cu șapcă pe cap, acesta respinge primul șut, arătând că nu e de glumă cu el. Vizibil incomodat de adidașii fără crampoane, încearcă să se desculțe, dar arbitrul nu-i permite. Chiar și așa, poarta adversă este practic impenetrabilă, acesta parând orice șut și blocând orice centrare, chiar și atunci când adversarii încearcă să-l surprindă.

Motivați de această întorsătură a jocului, Urseniul încearcă să revină și are câteva ocazii periculoase, dar Muntean, cel care i-a luat locul în poartă accidentatului Șerban, este de fiecare dată la post. Poli putea și trebuia să încheie socotelile în minutul 88, când jocul de pase desface apărarea și îl lasă pe Florin Luchin singur în fața porții, dar, probabil emoționat de statura celui dintre buturi, trimite inexplicabil pe lângă. Noroc că Poli marcase atunci când a trebuit.

Lăsând gluma la o parte, atunci când adversarul este așa de inferior la toate capitolele, iar apărarea nu numai că este depășită mereu dar și oferă ocaziile pe tavă atacanților, atunci nu poate fi remarcată nici măcar orice execuție spectaculoasă. (Asta dacă nu vorbim de naționala României într-un meci cu cea mai slabă echipă din lume) A fost prilejul de a folosi jucători ce au evoluat mai puțin până acum, dar concluzii nu pot fi trase după acest meci. Urmează o deplasare cu Giarmata Vii, unde victoria este din nou imperativă.

ASU Poli: Muntean – Obrejan, Maranescu, Lazăr, Radovancovici – Iovițu, Bota, Rotariu, Popoviciu – Marchiș, Nicolaie

Au mai intrat: Truichici și Basarab (min. 46), Panc (min. 71), Luchin (min. 81)

Niciun comentariu :

Google+