22 septembrie 2012

ACS Poli - Alba Iulia 4:1 (1:0)

Prima victorie a sezonului s-a dovedit a fi una foarte clară pentru Poli, deși partida a avut anumite suișuri și coborâșuri ce puteau întoarce soarta rezultatului. Din fericire, jocul bun prestat în fața unui adversar cu destule probleme defensive a fost suficient, grație și în destulă măsură schimbărilor inspirate efectuate de Velcea pe parcursul reprizei secunde.

Meciul a debutat așa cum debuteaza foarte rar pe Dan Păltinișanu, cu un gol pentru alb-negrii în primele minute. Era chiar la cea dintâi fază de poartă, în minutul 3, când Szekely l-a lansat pe Goge în careu, acesta a depășit un adversar, a centrat în fața porții, și de acolo Bălace a îndeplinit o formalitate! Jocul a continuat să curgă în favoarea noastră, iar în minutul 13 putea și trebuia să aibă loc desprinderea pe tabelă. Lansarea ideală a lui Szekely l-a găsit pe Boldea singur cu portarul, acesta a preferat să nu tragă și a trimis ușor imprecis către Goge, mijlocașul dreapta a reușit să-l dribleze pe portar, însă șutul a fost respins de pe linia porții de un fundaș advers. Presiunea noastră a dus la mai multe faze periculoase, de două ori Szekely fiind aproape de gol, înainte ca tot el să-i plaseze mingea pentru șut lui Boldea, am impresia, dar acesta a trimis de puțin pe lângă, din afara careului. Prima fază mai pertinentă a oaspeților a picat chiar înainte de pauză, când o trecere cam cu tractorul pe lângă Poparadu nu a fost penalizată și a fost nevoie de un fault al lui Kirev în marginea terenului pentru a elimina pericolul unei surprize neplăcute.

Repriza a doua a avut puțin altă față, căci echipa adversă a ieșit mai decisă de la cabine și a preluat inițiativa. Bălace a cam scăpat de un al doilea galben la un fault discutabil, iar ca urmare a acelei lovituri libere, Kirev a fost nevoit să intervină pentru a para un șut destul de puternic, dar chiar pe poziția portarului nostru. O degajarea aiurea câteva minute mai târziu, tot a sa, a fost cât pe ce să ne coste un gol, însă am scăpat grație impreciziei adversarilor. A mai urmat o perioadă de joc care mie mi s-a părut tare neplăcută, genul de perioadă în care chiar dacă nimeni nu are ocazii, simți că oricând se poate întâmpla ceva. Din fericire, lucrurile au luat altă turnură după efectuarea celor trei schimbări (Dobricean, Boștină și Enciu fiind introduși), iar în minutul 75, Poli s-a desprins pe tabelă. Fază a plecat de la o pasă lungă a lui Poparadu, Boștină a preluat bine cu dreptul, a șutat cu stângul din afara careului, portarul celor din Alba Iulia a respins, însă doar până la Goge, care a trimis în poarta goală! Nici n-am reîncput bine jocul de la mijloc, că Enciu a urcat cu mingea în careu, a tras la colțul lung, portarul a respins din nou, iar la fel ca la golul anterior, un jucător de-al nostru a fost pe fază, în speță Boștină, și s-a făcut 3-0. În minutul 84 a căzut și al patrulea gol al după-amiezii, la o acțiune a celor doi atacanți, căci Enciu a ridicat mingea peste apărare pentru Boștină, acesta a avut tot timpul din lume să preia și a șutat în forță, fără șanse pentru portar. Pe final, oaspeții au reușit să marcheze golul de onoare, printr-o lovitură de cap la un corner, stricând astfel clean sheet-ul lui Kirev, care pare mereu să se chinuie să-și treacă în cont meciuri fără goluri încasate. Oricum, nu a schimbat cu nimic soarta partidei, iar Poli și-a trecut în cont cele trei puncte, după un meci dătător de speranțe.

Pot spune că mi-a plăcut cam toată echipa, chiar dacă unii/alții au avut câte o scăpare sau două (Kirev, Șeroni, Artean, Boldea). Apărarea nu a fost pusă la prea grea încercare, iar atunci când a fost nevoie s-a dovedit eficientă, în special la mingile înalte, respinse bine de către Șeroni și Petrovic. Ambii jucători de bandă au urcat destul de sus, cu un plus pentru Nohai, însă mai au de lucru la jocul combinativ cu colegii lor. Aceștia, anume Bălace și Goge, au avut un aport diferit în joc, ambii dovedindu-și însă utilitatea printr-un stil propriu: cel dintâi, prin cunoașterea jocului și dictarea tempo-ului, cel de-al doilea prin tehnică și viteză. Amândoi au fost suținuți de Boldea, care deși a cam feștelit câteva pase și centrări, s-a dovedit a fi extrem de periculos cu mingea la picior, destabilizând apărarea adversă la fiecare urcare de acest gen. Duo-ul de la centru, Poparadu-Artean, a fost și el solid, căpitanul nostru dovedinu-și din nou calitățile de servant. Szekely a continuat jocul său mai retras, a intrat în câteva combinații utile, dar parcă aș vrea să vad mai multă implicare de la el în fața porții. Dintre cei intrați, remarc faptul că Boștină și Enciu au făcut franjuri din apărarea destabilizată a oaspeților și ceea ce rămâne evident de discutat este dacă utiliatea lor ar fi mai mare de s-ar afla din primul minut pe teren. Cu siguranță vom avea ocazia să ne convingem de acest lucru în partidele următoare.

Felicitări și lui Velcea, nu doar pentru modificări, ci și pentru că astăzi am văzut câteva combinații ofensive care au depășit stagiul mingilor lungi și înalte. Rămâne de văzut ce va reuși echipa în dificila deplasare de la Brașov din etapa următoare, un real test de maturitate.

Bravo Poli!

Poli: Kirev (6) - Nohai (6), Petrovic (6), Șeroni (6), Marovic (6) - Goge (7), Poparadu (6,5), Artean (6), Bălace (6,5) - Szekely (6), Boldea (6)

Schimbări:

Dobricean (5,5) pentru Artean (min 57)
Boștină (7) pentru Boldea (min 65)
Enciu (6,5) pentru Szekely (min 73)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Meciul de la Brasov este cheia spre divizia A.Un egal ne va tine prin divizia B cu putine sanse de promovare.La infrangere nu mai e nimic de spus.Ce pacat ca Daminuta inca nu este ce ar trebui sa fie adica cel mai bun 5 din tara.Ce talent irosit din lipsa de .....minte si indrumare corecta.Cu un Daminuta refacut sansele erau maxime sa castigam.Ce suteur la lovituri libere rar vezi asa ceva dar unde nu e minte ....

Google+