19 august 2012

ASU Poli - Liebling 8:0 (6:0)

O duminică frumoasă, însorită și călduroasă a marcat debutul ASU Politehnica în liga a V-a. Terenul "Știința" din sânul campusului universitar și-a primit oaspeții veniți în număr apreciabil. O parte a asistat de pe margine la spectacolul fotbalistic, în timp ce galeria a umplut tribuna și a cântat pe tot parcursul meciului, pentru ca apoi să sărbătorească victoria împreună cu jucătorii.

Poli a debutat bine cu o bară din fața portarului neatent, iar primul golul a venit repede în minutul 5, după o pasă excelentă a lui Rotariu pentru Popoviciu pe partea dreaptă. Jocul s-a echilibrat apoi, în sensul că violeții nu au mai fructificat ocaziile avute și nu era clar încă raportul de forțe. În a doua jumătate a reprizei, însă, s-au dezlănțuit total, marcând de 5 ori, prin Iovițiu, Popoviciu din nou, Bota și apoi Nicolaie de 2 ori. În repriza a doua, ritmul a scăzut, iar Poli a mai înscris doar două goluri, marcate de Bota și Basarab.

Diferența de valoare a fost foarte clară, Poli fiind mai bună la toate capitolele față de adversar. În afara golurilor, au fost multe alte ocazii, printre care și câteva bare. În schimb, portarul nostru nu a avut ce apăra, iar atunci când a fost nevoie a fost foarte atent și a intervenit sigur. Liebling a părut o echipă ruptă și obosită. La Poli, pe lângă valoarea câtorva jucători, s-a putut remarca și o coeziune fantastică a echipei, având în vedere că nu au avut decât câteva antrenamente. S-au găsit bine tot timpul, am avut parte de câteva combinații frumoase și bine gândite, iar în apărare, inexactitățile tehnice au fost acoperite printr-un dublaj corespunzător. O mare influență a avut Rotariu, ce a coordonat perfect jocul și a oferit pase excepționale coechipierilor. Văzându-l în teren mi s-a părut ca fiind din altă eră, un jucător cum nu mai vezi în vremurile noastre. Ar fi putut marca din lovitură liberă, dar adversarii și-au trimis doi fundași pe linia porții pentru a-l ajuta pe portar care n-ar fi ajuns mingea. Aș remarca și evoluția marcatorilor dublelor de astăzi: Popoviciu, Bota și Nicolaie. Primul mai ales e un jucător polivalent, evoluând bine pe mai multe posturi. Nu pot să-mi dau cu părerea mai mult în acest moment, ne vom obișnui cu toți cu jucătorii pe parcurs.

Succesul cred că s-a datorat și altruismului din jocul nostru, pentru că mereu s-a căutat jucătorul din cea mai bună poziție. Rareori s-au încercat driblinguri sau artificii tehnice, preferându-se execuțiile sigure. Drept e că și valoarea scăzută nu poate pretinde altceva, dar e de apreciat că jucătorii își respectă limitele. În orice caz, calitatea jocului m-a surprins plăcut, de asemenea și fair-play-ul celor două echipe. N-a fost nici o ceartă și doar un cartonaș galben la o intrare mai dură la Rotariu.

Primul pas a fost perfect, dar drumul e lung și încă neclar. Urmează prima deplasare și apoi una dintre remarcatele seriei, FC Bazoș, care va pune mai multe problemele decât în amicalul de miercuri.

Bravo Poli!

ASU Poli: Șerban – Mărănescu, Obrejan, Lazăr, Radovanovici – Popoviciu, Bota, Iovițu – Rotariu – Marchiș, Nicolaie

Au mai intrat: Panc (min. 46), Basarab (min. 61), Mitelea (min. 79)

Niciun comentariu :

Google+