25 august 2012

Amical: ACS Poli - Lugoj 1:1 (0:0)

M-a purtat, finalmente, și pe mine destinul să urmăresc o partidă de pregătire a Politenicii din liga secundă, continuatoarea în formă a clubului condus de către Marian Iancu. Forma e cam tot ce ar continua, căci în lotul de jucători nu se mai întrezăresc mulți fotbaliști care au evoluat și anul trecut la Poli. Ar fi vorba doar de Kirev, Poparadu, Dobricean, Boștina și mai tânărul Artean, adus de la echipa secundă. În rest, tot felul de fețe și nume noi, printre care s-au strecurat și un Ovidiu Petre, un Rațiu sau un Daminuță, care au multe de dovedit pentru a contribui la stabilirea unei legitimități morale a noului club mutat pe Dan Păltinișanu.

Meciul de azi a fost unul tare plictistor, în care s-au întâmplat prea puține lucruri interesante. Un singur șut pe poartă am notat în prima repriză, trimis de la marginea careului de către Ovidiu Petre și parat de portar, iar în rest joc încâlcit cu mingi lungi și fără prea multe perspective. Repriza secundă, cu pleiada ei de schimbări, a fost și mai puțin fascinantă, iar pe fondul acestei lipse de fascinație, oaspeții au deschis scorul cu aproximativ un sfert de oră înainte de final, după ce o minge peste apărarea noastră i-a surprins pe Daminuță și Șeroni, portarul Coca a intervenit neconvingător și balonul s-a scurs în poartă, în ciuda tentativei deja-numitului Șeroni de a o opri din calea ei. Poli a egalat cam zece minute mai târziu, la una din puținele faze de fotbal ale meciului, când Boldea a trimis o diagonală de la mijlocul terenului, l-a găsit bine pe cel care cred că a fost Trandu, acesta a centrat în fața porții de unde Voicu a finalizat precis. Până la final am mai remarcat doar eliminarea stupidă a lui Dobricean, care a luat două galbene în câteva minute, un fel de cireașă de pe tortul extrem de neconvingător compus astăzi de formația ce va juca în acest sezon sub culorile alb-negru.

Mi-e greu să zic prea multe despre jucătorii noștri, dat fiind că este prima oară când îi văd pe mulți dintre ei. Mă voi rezuma, deci, la câteva aprecieri pozitive. Prima este pentru Șeroni, care în ciuda intervenției mai puțin convingătoare de la gol, a avut un joc defensiv destul de bun. Problema paselor lungi, trimise atât de el, cât și de către mulți coechipieri ai săi, se va rezolva doar în timp, nu atât în sensul că deodată vor fi precise, ci că vor fi eliminate când echipa va da dovadă de ceva mai multă coeziune. N-a fost rău nici Marovic, fundașul stânga, precum mi-a plăcut și efortul mijlocașului stânga, Anițoiu. Nu l-am văzut însă prea mult pe Goge, despre care am citit că ar fi un element important în linia de mijloc.
La centru, Ovidiu Petre nu a fost prea energic, a avut câteva scăpari, dar proverbiala experiență s-a văzut în câteva rânduri - și considerând nivelul echipei actuale, mi se pare imposibil ca un jucător de talia lui Petre să nu se impună. Alături de el a evoluat poate cel mai valoros component al echipei actuale, anume Poparadu - care poartă și banderola de căpitan. Este de mare importanță că acesta a rămas la club, precum ar fi fost tare important să mai rămână doi-trei dintre titularii obișnuiți de anul trecut, pentru a putea spera la obiectivul sus-pus al promovării.
Din păcate, cel mai suferind compartiment se anunță a fi cel ofensiv. Cu Szabolcs Szekely accidentat și Zăgrean plecat de la echipă în urma neînțelegerilor contractuale, au rămas titulari astăzi Boștină și Enciu, ambii extrem de puțin prezenți în joc.
Dintre schimbările făcute în repriza a doua, aș aprecia oarecum efortul lui Voicu, atacantul care a și marcat golul egalării, dar pe lângă această reușită, l-am văzut și foarte implicit în joc. La seceta din atac, ar putea fi de folos. În rest, mi-e greu să spun că mi-a plăcut mare lucru din ce am văzut după pauză, deci trageți ce concluzii doriți din acest lucru.

Ceea ce e oarecum deranjant, pe lângă faptul că nu întrevăd cine știe ce viziune pentru ACS Poli, e că s-au adus o serie de jucători care nu știu cu ce pot contribui la binele echipei, nici măcar pe termen scurt, în timp ce mai toți fotbaliștii de la Poli II au fost redirecționați în alte părți. Singurul lucru care îmi oferă niște liniște spirituală este că prin această manevră, noul club este foarte puțin dependent de jucători contractați de către Marian Iancu, dar pe de altă parte trebuie ținut minte că atunci când acesta dorește, poate retrage "privilegiul" de a purta numele de Poli. Cel puțin așa am înțeles eu situația actuală.

Marți e primul meci oficial, la Pâncota, în Cupa României. S-au mai promis niște transferuri care să nu necesite trial, adică jucători cu pedigree cum ar veni, dar rămâne de văzut ce poate fi obținut. Poate că prioritatea conducătorilor ar trebui să fie să găsească o cale de a-l ține la echipă pe Zăgrean, o entitate cunoscută, decât să exploreze oceanul de foști jucători de Liga 1.

Poli: Kirev - Nohai, Petrovic, Șeroni, Marovic - Goge, Poparadu, Ov. Petre, Anițoiu - Enciu, Boștină

Au mai intrat: Dobricean, Boldea, Voicu, Rațiu, Miculescu, Trandu, Coca, Daminuță, Suarez

Niciun comentariu :

Google+