11 mai 2012

Poli II - FC Caransebeș 2:2 (1:0)

După amar de vreme am ajuns și eu să-i mai văd pe junii noștri violeți, care s-au înfruntat astăzi cu o vecină de clasament. Prima mea surpriză a fost prezența în primul unsprezece a doi jucători pe care îi consideram de multă vreme rebuturi, anume Leagu și proaspă revenitul Cobliș. Mi-e greu să înțeleg ce calități și performanțe îi recomandă pe cei doi, care nici măcar nu mai au vârstă de potențiale talente, și nici n-au evoluat  deloc  ca fotbaliști în mulții ani de fotbal la Poli II. În rest, printre titulari am zărit destule nume cunoscute de la echipa de juniori A de anul trecut, astfel că eram chiar curios să văd ce fel de progrese au făcut acești băieți.

Din păcate, meciul a fost unul destul de anost în prima repriză, poate și datorită căldurii sufocante de la ora șase. Perioadele de dominare au alternat, dar nu s-a remarcat vreo viziune anume de joc, astfel că echilibrul s-a menținut până aproape de pauză. Atunci, fără a fi prevestit în mod deosebit, a picat primul gol al meciului, în favoarea Politehnicii. Faza a pornit de la o pasă deosebit de bună a lui Silaghi, am impresia, care a deschis în dreapta un coechipier, acesta a centrat lung, balonul a ajuns cumva la Szalkai, nouarul nostru a șutat destul de neconvingător, dar șansa a fost de partea noastră, mingea poposind la Velici, care a finalizat din câțiva metri.

Încurajați de avantajul de pe tabelă, tinerii poliști puteau să mai marcheze o dată la cinci minute după reluare, însă Dubei a trimis cu capul fix pe portar dintr-o poziție foarte promițătoare. În minutul 53, această ratare s-a răzbunat pe noi, căci o minge șutato-centrată spre poartă a fost deviată de un jucător advers, de lângă Iovan, și Cobliș plasat prost n-a avut nicio șansă să mai intervină. Vucea putea profita de o gafă defensivă în minutul 60, dar nu a fost inspirat și a trimis spre poartă dintr-o poziție care sugera posibilitatea driblării portarului, acesta din urmă reușind să intervină. Meciul s-a domolit apoi, în perioada modificărilor, dar aș zice că Poli părea mai stăpână pe sine, și dacă Leagu ar fi controlat cât de cât măcar una din cele două contre supranumerice, probabil am fi beneficiat de cel puțin încă o pereche de ocazii. Așa, a trebuit să sosească minutul 80, când Velici l-a pus în dificultate pe portarul advers, dar acesta a reușit să respingă. Trei minute mai târziu părea că Poli a marcat golul victoriei, după un corner de pe stânga, mingea fiind șutată întâi de Dubei, parată, ca apoi proaspăt intratul Radosav să trimită asemeni colegului său, iar deși mingea a fost din nou respinsă de portar, de această dată a făcut-o după depășirea liniei porții. N-avea însă să fie un final liniștit de meci, precum a prevestit marea ocazie a oaspeților din minutul 85, când mingea s-a scurs prin fața porții noastre. Culmea, când lucrurile păreau sub control, o serie de greșeli în lanț a permis cărășenilor să egaleze din nou. Totul a plecat de la un aut bătut slab de Dăruială, mingea a ajuns la Staicu, marcatorul primului gol, acesta l-a fentat pe același Dăruială și a tras un șut mai puțin decât cutremurător către colțul scurt, dar din nou Cobliș, prost plasat, nu a mai putut interveni.

Poate că nu a fost un egal chiar meritat, dat fiind că alb-violeții au avut victoria în mână, dar per ansamblu jocul de astăzi a fost unul echilibrat. Dacă dezamăgirea resimțită față de Cobliș și Leagu nu e chiar demnă de a fi notată, aș remarca și rolul nefericit pe care l-a avut Dăruială la golul egalării. În rest, aș mai spune că Vucea și Damian au fost puțin activi în joc, în vreme ce restul jucătorilor s-au prezentat onorabil. Dubei mi s-a părut foarte solid în apărare, mai important decât Iovan grație taliei sale, și l-aș desemna omul meciului. Chiar dacă mijlocul n-a strălucit, Stancu a fost activ la recuperare, în vreme ce Silaghi a reușit să deschidă câteva atacuri interesante. Szalkai a muncit mult în flanc, a reușit și destule treceri, dar a fost trădat de calitatea centrărilor, în vreme ce Velici a părut a fi un constant pericol pentru adversari și s-a mișcat bine în zona careului advers. De apreciat reușita tânărului Radosav, care evoluează în aceste zile și la juniori, de nu mă înșel, precum și faptul că a reușit să marcheze la chiar prima atingere de balon.

Avem o echipă interesantă la Poli II, care în efectiv complet, cu juniorii plecați la competițiile de final de sezon, cu siguranță arată periculos. E și motivul pentru care s-a reușit această revenire spectaculoasă în retur, deci mă declar curios să văd ce le rezervă viitorul acestor jucători - atâta timp cât le este permis să aibă unul în culorile Politehnicii.

Poli: Cobliș - Dăruială, Dubei, Iovan, Damian - Vucea, Silaghi, Stancu, Szalkai - Velici, Leagu

Schimbări:

Opriș pentru Vucea
Radosav pentru Leagu
(și altele)

Niciun comentariu :

Google+