5 mai 2012

Juniori A: Poli - Gaz Metan Mediaș 5:0 (1:0)

Juniorii au început drumul spre finală prin turneul zonal ce este organizat chiar la noi în oraș, iar în primul meci i-au avut ca oaspeți pe cei din Mediaș. Deși e primul meci al juniorilor mai mari (generația '93) pe care îl văd anul acesta, n-am prea avut probleme în a recunoaște jucătorii din teren. Și asta deoarece cam toți au evoluat mai mult sau mai puțin pe la Poli II, iar pe Belu cred că îl știe toată lumea deja.

Prima ocazie au avut-o oaspeții, când un jucător medieșan și-a reglat șutul spre poarta noastră. Poliștii au răspuns prompt print-un joc frumos, combinativ și au pus mare presiune pe adversari. Coșovanu a executat perfect 3 cornere, dar loviturile de cap ale fundașilor Bocșan și Belu în două rânduri au fost oprite in extremis. Mucsi a avut și el șut frumos ce a ratat de puțin poarta. Golul a căzut în minutul 13, când Artean a plasat foarte bine o lovitură liberă peste zid și pe colțul porții.

După aceasta însă, violeții au lăsat-o mai moale, au ținut prea mult de minge, astfel că ocaziile au fost mult mai rare. Mai mult, oaspeții puteau egala puțin înainte de pauză, dar Ostafie a reușit să blocheze adversarul direct.

Meciul se echilibrase, dar în repriza a doua după al doilea gol al nostru, medieșenii au căzut complet și n-au mai contat deloc. În ciuda numeroaselor goluri, mie nu mi-a plăcut ce-am văzut. Deși jucătorii noștri au talent, jocul în echipă a fost cam absent și a fost înlocuit de mult individualism, în special la cei care nu s-au perindat prea mult pe la echipele de seniori. Acest lucru mă cam îngrijorează pentru că scopul echipelor de juniori nu e să adune laolaltă cei mai buni tineri, ci să formeze jocul în echipă. Astfel, nu mă miră că Stoicov nu era mulțumit de aportul acestora când veneau la Poli II. Dacă Mucsi astăzi și-a permis să-și dribleze adversarii chiar de în jumătate din cazuri a pierdut mingea, când l-am văzut la echipa secundă, de-abia a ajuns la minge. O altă diferență e cea de atitudine. Poli II joacă tot meciul la fel, indiferent de avantajul pe tabelă. La juniori însă, s-a jucat fotbal doar până la primul gol, apoi jocul s-a pierdut în individualități.

Și golurile înscrise spun aceeași poveste, ele nefiind urmare a unei construcții elaborate, ci mai mult au venit întâmplător. Astfel, primul gol din repriza secundă a căzut la prima ocazie a nostră, la vreo 10 minute după fluierul de început. Mingea este respinsă până la Artean, iar acesta pătrunde egoist, dar șutul său este unul spectaculos, lovind transversala și căzând, se pare, în spatele liniei. Apoi Coșovanu interceptează o pasă aiurea și pătrunde pe un contraatac supranumeric, apoi îl valorifică pe Lupancu în fața porții. Cam la fel s-a întâmplat și la golul 4, când Mucsi a fost la finalizare cu o execuție spectaculoasă cu exteriorul în diagonală aproape de bară. O fază mai interesantă a fost golul 5, când Belu a recuperat excelent, și-a lansat partenerul în bandă, care l-a găsit pe nou intratul Radosav în careu, iar acesta a înscris.

După atâtea critici ar trebui să laud și evoluția unor jucători a căror atitudine mi-a plăcut. Belu a jucat foarte bine și n-a avut absolut nici o problemă pe partea lui, dar și-a ajutat echipa și în atac. Merită menționat și colegul său din cetrul apărării, Bocșan, care e mai tânăr decât ceilalți colegi ai săi fiind născut în 1995 și care a avut o evoluție solidă. La mijloc, Constantinescu și-a coordonat bine echipa și doresc să-l văd mai mult la Poli II și, de ce nu, la prima echipă. Paul Coșovanu mi s-a părut omul meciului, cu numeroase pase de gol și recuperări, iar de partea cealaltă de teren, Zele a fost o surpriză plăcută în rolul de căpitan.

Urmează Severinul apoi Universitatea Cluj și sper să fie o altă atitudine, iar eu să mă fi înșelat în privința criticilor. Altfel, mă tem ce va fi când vom da de o echipă mai tare.

Bravo Poli!

Poli: Ostafie - Belu, Bocșan, Oberșterescu, Zele - Coșovan, Constantinescu, Artean, Lupancu - Pleșcan, Mucsi

Schimbări:
Radosav pentru Pleșcan
Precupanu pentru Mucsi
Neamțu pentru Constantinescu
Stănilă pentru Oberșterescu
Călușaru pentru Artean

Niciun comentariu :

Google+