6 aprilie 2012

Poli II - Gloria Reșița 5:1 (1:1)

Lucrurile sunt încâlcite la echipa secundă. Chiar de nu par a fi probleme serioase legate de menținerea în liga a treia, nici nu se vede încă o evoluție. După 3 meciuri fără victorie, Poli II a învins codașa clasamentului din acest moment, dar nu chiar așa de ușor precum o arată scorul.

Cam toți jucătorii au avut o evoluție alternantă, iar Stoicov a încercat pe parcurs niște permutări ale jucătorilor, chiar de sistemul 4-3-3 a rămas pe toată durata meciului. Începutul a fost unul dur pentru alb-violeți, încasând un gol chiar în minutul 5, în urma unei greșeli a lui Vucea, care și-a pierdut adversarul la o minge lungă. Tânărul trece printr-o serie proastă și se pare că postul de fundaș dreapta nu îi convine, el jucând ceva mai avansat. Totuși, s-a revanșat ceva mai târziu când a ieșit foarte bine din defensivă și cu o minge lungă a dat naștere primei ocazii mari pentru Poli, dar Boștină a reluat slab centrarea.

Jocul a început să fie dominat de către ai noștri, dar atacurile nu au fost foarte convingătoare. A fost nevoie de o alunecare nefericită a unui fundaș advers la un șut-centrare anapoda al lui Leagu pentru ca Poli II să restabilească egalitatea. În repriza a doua Boștină ne-a arătat că știe mai mult decât să stea în mijlocul atacului și să urmărească mingile. A preluat mingea pe flancul drept, a trecut printre adversari și i-a centrat ideal lui Popa care a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Minutul 60 avea să ușureze complet meciul pentru alb-violeți, când un reșițean a fost eliminat în urma unui fault dur. Iar când tinerii de la Poli II au un pic de superioritate, atunci nu se mai opresc. Inexactitățile tehnice sunt compensate de abundența ocaziilor, unele dintre ele transformându-se și în goluri. Așa a ajuns Poli II să aibă cel mai prolific atac din liga a treia. Golul 3 a venit în urma unei scheme frumoase la o lovitură liberă, când centrarea lui Constantinescu a fost retrimisă de Silaghi, pentru același Popa. Velici, intrat pe final, a marcat și el cu capul după centrarea lui Dăruială. În fine, Popa și-a completat hattrick-ul chiar înainte de fluier. Pe lângă acestea, alb-violeții au trecut pe lângă multe alte ratări.

În ciuda scorului, nu prea am pe cine lăuda. După cum am spus, cam toți jucătorii au avut și plusuri și minusuri. Excepție ar face Constantinescu, care a intrat la pauză și a însuflețit și coordonat atacul, mingea trecând des pe la el. Nu degeaba l-a luat Velcea în lot pentru meciul cu Bistrița.

În alte știri, se pare că Stoicov se va muta și el la echipa mare, ca antrenor secund. Rămâne de văzut ce impact va avea asupra tinerilor poliști schimbarea de antrenor la puțin timp după începerea returului.

Poli II: Iordache - Vucea, Dăruială, Zaluschi, Zele - Silaghi, Artean, Szalkai - Leagu, Boştină, Popa

Schimbări:
Constantinescu pentru Artean (min 46)
Damian pentru Zele (min 50)
Velici pentru Boștină (min 70)
Tăbăcaru pentru Leagu (min 83)

Niciun comentariu :

Google+