7 martie 2012

Fotbal cenzurat

Trebuia să se ajungă și aici! Nu cred că mai e mult până când un meci de fotbal va fi interzis direct. Dar ăsta e fotbalul mondial în zilele noastre și, în particular, cel românesc cu trăsăturile-i caracteristice.

Un sistem mai presus de orice lege, un stat în stat și peste state, mai puternic ca oricare altul de până acum. Dacă lumea în mare înaintează prin secolul XXI, fotbalul sprintează spre Evul Mediu, în care niște despoți - nașu, mitică și restul mafioților - se îmbogățesc pe spatele sărmanilor - noi, suporterii, care ne ducem zilele, poate, poate vom putea vedea și noi un amărât de meci de fotbal.

Nici nu mai știu când a fost ultimul la care am fost. Iarna cruntă a făcut ca timpul să înghețe în loc. Iar acum, când niște viteji au încercat să pună la cale un meci istoric, tâlharii le-au înnăbușit rebeliunea din fașă, răspândind drastice amenințări subordonaților lor, care nu mai puteau sta cu mâinile în sân și au trebuit să se conformeze.

Mă scuzați. Pauza asta prelungită m-a afectat puțin. Dar cert e că inhibarea dreptului la exprimare și abuzul de putere au ajuns la cote periculoase, chiar ilegale aș spune. De asemenea, am putut vedea delirul caracteristic dictatorilor înrobiți de putere și frica irațională în fața unei ipotetice prăbușiri.

Sfârșitul trebuie să fie pe aproape dacă îl vom căuta insistenți. Deocamdată nu e nici pe departe sigur, pentru că sistemul este prea bine închegat, iar cei din elită se susțin unii pe alții. Dar un prim pas a fost făcut, și anume am văzut că e posibil ca fotbalul să existe și fără federații și că puterea e în mâna suporterilor. Visez ca într-o zi toată lumea să realizeze acest lucru și să închidă ochii la Liga lu' Mitică. Nu doar să nu mai meargă la stadion, dar să nu mai vizioneze nici un meci, să nu mai vizioneze nici o emisiune de fotbal în care apar aceiași gogomani.

Doar atunci va veni sfârșitul pentru ei. Și împreună, suporterii adevărați vor putea pune bazele unui fotbal nou. Unul curat. Unul liber.

Dar între timp, să vedem ce mai fac copiii noștri care se ceartă cum să-și împartă jucăriile....

Niciun comentariu :

Google+