10 martie 2012

Amical: Poli - Poli II 4:1 (2:1)

Violeții mari au încheiat (sperăm!) pregătirile cu o revanșă în fața celor mici pentru înfrângerea de la începutul acestei perioade. Fără a se chinui prea mult, aceștia au înscris de 4 ori, ceea ce e un pic nedrept față de prestația curajoasă în unele momente ale colegilor lor mai mici.

Începutul de meci a aparținut acestora din urmă prin câteva șuturi de la distanță ce au trecut de puțin pe lângă. În minutul 9 însă, Axente a forțat o pătrundere printre Dăruială și Dubei, ultimul doborându-l la marginea careului, iar arbitrul a acordat penalty destul de ușor după părerea mea. A înscris Goga, iar ritmul jocului s-a liniștit. A marcat apoi Axente cu capul, în urma unei lovituri libere dinspre colțul dreapta al careului, în minutul 16. Jocul lui Poli II nu și-a mai revenit până pe finalul reprizei, în mod special datorită paselor nesigure ale mijlocașilor Stancu și Constantinescu și a poziționării tactice total neinspirate a lui Lupancu. Minutul 44 a adus însă un șut sub transversală a lui Zele. Golul înscris din cornerul ce a urmat a fost asemănător cu cel al lui Axente, marcatorul de data aceasta fiind Boștină.

Repriza a doua a început tot printr-o perioadă bună a echipei secunde, care a combinat bine pe stânga unde a intrat Dorin Rotariu. Portarul Iordache, însă, a avut o zi mizerabilă. Nu numai că nu a apărat nimic, dar a greșit pasa în câteva rânduri. Cireașa de pe tort a pus-o în minutul 58, când a arătat calități demne de un portar la națională. În loc să degajeze, s-a împiedicat în minge, lăsându-l pe Goga să puncteze golul 3. Din nou, galben-negrii au căzut, lăsându-i pe cei de la echipa mare să-și impună ritmul. Ricketts a fost încercat pe partea dreaptă în mai multe rânduri, iar în minutul 73 a reușit să evite offside-ul, să-l întreacă pe Dăruială și să deschidă în centru, unde Pătraș se afla liber, acesta marcând pe lângă Trițoiu.

Ca remarci personale, se evidențiază în primul rând faptul că Belu a jucat toate cele 90 de minute și mai mult ca sigur va fi favoritul pentru postul de fundaș dreapta. Dacă în prima repriză a jucat exclusiv defensiv, în partea a doua, a fost lăsat să urce în atac, făcând bine schimbul cu nou intratul Fuchs. Dăruială, în schimb, a fost lăsat la echipa secundă, unde a evoluat ca fundaș central, alături de Dubei. Ambii au avut și bune, și rele. În rest, jucătorii vechi au jucat în nota pe care o cunoaștem din tur. La cei mici, mi se pare că Rotariu trebuie să se impună ca titular, pentru că intrarea lui a avut un efect vizibil în jocul echipei. E inteligent, sigur pe el în preluări și în pase, și are și un pic de tehnică în dribling. La Poli II, important e ca echipa să se omogenizeze cât mai repede și să se lege relațiile de joc.

Așteptăm cu interes debutul returului și jocuri care sunt, în sfârșit, oficiale!

Poli: Lepmets - Belu, Scutaru, Ilie, Sandu - Chiș, Zaluschi, Poparadu - Popovici, Goga, Axente
Au mai intrat: Kirev, Pătraș, Cârstea, Fuchs, Ricketts, Petcuț, Rocha

Poli II: Iordache - Vucea, Dăruială, Dubei, Zele - Lupancu, Stancu, Constantinescu - Vântura, Boștina, Mucsi
Au mai intrat: Trițoiu, Iovan, Altmayer, Rotariu, Iovan, Szalkai, Silaghi, Bocșan, Bărbuț, Damian, Pleșcan

Niciun comentariu :

Google+