30 decembrie 2011

La final de an

S-a cam conturat primul transfer al pauzei competiționale, în persoana golgheterului ligii secunde seria a II-a, Rover Cârstea. Interesantă forma de achiziție, care presupune un împrumut până la vară cu opțiune de cumpărare pentru 200.000 Euro atunci. Dacă Poli dispune de aceste fonduri nu cred că avem cum să știm, dar e sănătos că până la finalul returului ne vom putea edifica asupra valorii tânărului Cârstea, care a împlinit 22 de ani în august.

Va fi interesant să vedem cum arată fața adevărată a atacantului, care după ce a marcat de zece ori în primele opt etape, nu a mai avut nicio reușită în următoarele șapte. De remarcat că și FC Argeș n-a avut decât trei reușite în această perioadă.

Altfel, s-a mai discutat despre aducerea la Poli a doi jucători care se încadrează în categoria juniorilor obligatorii. Este vorba de Steliano Filip și Alin Roman, ambii mijlocași, care au evoluat împrumutați la FC Maramureș în tur. E drept că după elanul inițial, transferul celor doi pare să fi intrat într-un impas, dar aducerea unor tineri pentru prima echipă ar fi cu siguranță utilă. E puțin bizar că nu se încearcă întâi promovarea unor juniori proprii, dar lipsa de experiență ar putea fi un motiv. Nu că experiența ar veni de la sine.

Au mai fost menționați doi jucători tineri, de 17 și 18 ani, care ar fi sub lupa Politehnicii: Petresc, de la Deva, și Vătăjelu de la Râmnicu Vâlcea. Primul este jucător de flanc drept și al doilea mijlocaș, ambii fiind la al doilea sezon în liga secundă. De remarcat și că Vătăjelu provine de la Steaua II.

Aș spune că se discută despre jucători interesanți și de perspectivă, dar rămâne de elucidat întrebarea cea mai apăsătoare: pe cine vor înlocui? După toate aparențele vom afla doar de cealaltă parte a anului acesta.

5 comentarii :

Anonim spunea...

Daca vine Rover este ffbine.Este un superjucator.Problema cheie este viata extrasportiva.Daca va uita gasca Pitesti si va dori performanta atunci Poli a dat o lovitura sportiva si in perspectiva financiara.Are stofa de superjucator categoria Mutu,Mara etc scoala Dobrin.

Unknown spunea...

Pe cine vor inlocuii?cel mai probabil vor pleca goga,curtean,axente si sepsi!Din cate vad in articol se aduc inlocuitori pentru primi 3...si pentru sepsi trebuie gandit repede...sa nu ramanem cu gol...appp rocha mai este la echipa ?

Andrei Vajna II spunea...

Oau, ce bune conditii pentru Carstea. Sunt impresionat. Singurul dezavantaj e ca pitestenii vor detine si ei 35% din drepturi. In orice caz, in primul rand sa vedem daca e de folos, ca am ceva dubii si nu stiu daca e mult mai bun decat ce avem deja.

Stefan Carpanu spunea...

Se descurca Sandu in locul lui Sepsi, daca ar fi sa fie.

Andrei Vajna II spunea...

Da, Rocha inca mai e.

Vad ca l-am luat si pe Petcut. Nu prea inteleg ideea. Ne gandim la liga 1 si ne intarim cu jucatori de liga a doua?

Google+