3 octombrie 2011

Retrospectivă și planuri de viitor

Vroiam să scriu o retrospectivă mai amplă a primei jumătăți a turului, dar nu vreau să pățesc iarăși ca atunci când am scris despre cei ce trebuiau să fie următorii noștri adversari în preliminariile Champions League.

În acest moment viitorul lui Poli arată cam sumbru, orice rezolvări s-ar găsi. În cazul cel mai fericit, eu văd două opțiuni, care dacă se vor întâmpla, vor putea fi numite cu ușurință miracole. Primul ar fi să apară un investitor cu cap care poate să conducă o afacere într-un mod rentabil pe termen lung. Greu de găsit. Cine e nebun la cap să bage bani într-un fotbal putred din cap până în picioare și de la măduva spinării până în vârful membrelor? (În afară de mafioții implicați în acest moment, bineînțeles) Așa că a doua variantă ar fi apariția unuia cu prea mulți bani și care să susțină echipa din pasiune și din propria plăcere. Dar să nu fie sosia lui Becali. Vise....

Și e tare păcat, pentru că sămânță bună există, pământ fertil asemenea și poate crește ceva care să iasă de sub toate buruienile și spinii din jur. Numai că mâini bune nu prea se găsesc. Pentru că în momentul de față toți se avântă cu capul drept înainte, să ajungă cât mai repede mai în față. Nu se știe ce e la capăt, o fi hău, o fi întuneric, poate, poate o fi un pic de luminiță. Nu contează, important e să nu rămână aici. Dau cu coatele să ajungă, important e să nu se uite înapoi. La noi cei căzuți în urma lor. Și asta nu e rău. Că așa nu ne vor vedea cum ne ridicăm. Ei vor ajunge unde vor ajunge, dar noi vom fi tot aici.

Capul sus! Hai Poli!

7 comentarii :

Anonim spunea...

Din ce se vede si aude suntem in colaps.Lipsa de unire in cuget si simtire dintre autoritati si investitor vor conduce la iesirea din competitie a tuturor formatiilor.Numai faptul ca investitorul s-a angajat in dificilul proiect de recuperare a culorilor si palmaresului si a reusit sa vindece rana facuta de autoritati in operatiunea ZAMBON ma conduce la ideea ca accei virusi au reaparut si-si doresc sa distruga din nou tot ce s-a creat.Acesti virusi locali care au mai distrus odata din nou sunt in agitatie si lucreaza pe ascuns.Din pacate un investitor cu reale posibilitati nu vad prin zona caci cum bine s-a spus coruptia ii sperie pe toti.Aranjamentele de anul trecut si anul acesta care au scos o echipa mediocra campioana este o pilula amara si nimeni nu doreste sa o inghita.Autoritatile noastre daca erau cinstite si curate cum clameaza trebuiau sa zica : da din punct de vedere sportiv sunteti vicecampioni intr-un campionat care a fost viciiat.In aceste conditii grele in care lipsa performantei a fost promovata noi autoritati va sprijinim in continuare cu sumele promise banii intra in contul clubului in data de ...Dar nu se intampla asa virusii isi doresc ca POLI sa nu mai aiba investitor iar ei sa poata negocia pe ascuns cu cine stie ce mafioti gen ZAMBON.

Andrei Vajna II spunea...

Clubul Politehnica tine de Iancu si exclusiv de Iancu si actionarii care or fi ei. Modul in care a tinut sa-l managerieze an de an, e vina lui si faptul ca s-a ajuns aici e numai vina lui.

Cand ma gandesc, ma si crucesc cat de incapabil poti sa fii sa ramai in faliment cand ai un asemenea potential cum e in Timisoara.

Andrei Vajna II spunea...

Si asa cum spui, banii de la autoritati rasplatesc performanta. Ar trebui sa fie ca un bonus, nu sa depinzi de ei.

Anonim spunea...

Un club de fotbal nu este o afacere pe profit.Pentru a reusi trebuie sa ai afaceri conexe in judet.Aici ca sa faci profit trebuie sa ai autoritatile locale dispuse la cooperare pentru autorizatii,terenuri etc.Daca ele nu se murdaresc cu investitorul strategic ci prefera alte combinatii banii nu se fac.Deci sa nu ne miram de management si de zona Timisoara.Ea este buna pentru altii nu pentru cei care investesc in fotbal.Nu stiu colega de ce nu te mira ca in zona noastra nu se gaseste un investitor gen Porumboiu sau Nicolae.Nu te mira ca Tender a plecat in Africa si nu a vrut sa investeasca acasa.La Timisoara jocurile sunt mai complicate .Noi suntem practic singurul oras unde mafia tiganeasca a cucerit centrul civic iar echipa Poli a fost data unui jucator de poker.Trebuie o noua revolutie pentru a curata aceasta mafie.Numai asa poate renaste o echipa cu o sustinere financiara echilibrata privat-autoritati.

Andrei Vajna II spunea...

Ba da, ma mira ca nu este un investitor ca lumea, dar nu pot spune ca nu-i inteleg. Nu ma mira de Tender. In Africa e coruptia mai mare ca aici. Raportul intre profit si risc, investitii cred ca e mult mai mare acolo.

Mie nu mi se pare normal ca statul sa implice in orice privat. Ca sport ar trebui sa ofere conditii bune de practicare - terenuri, antrenamente, facilitati. In rest, trebuie platita doar performanta ca in orice sport sau domeniu (olimpiade scolare, cercetare etc.) Si de ce sa fie finantata Poli? De ce nu CFR, de ce nu echipa feminina, de ce nu echipa de rugby? Ce, ei nu fac un bine sportului timisorean? Cum ar fi ca primaria Cluj sa dea bani numai pentru U si nu pentru CFR?

Spui ca nu se poate conduce un club fara sprijin de la autoritati. Dar banii pierduti aiurea de Iancu? De-a lungul acestor ani sunt mai multi de cat a primit la autoritati. Daca nu ii pierdea aiurea, nu se ajungea la situatia asta. Chiar nu ti se pare absurd sa ajungi intr-o pozitie in care sa depinzi de bani de la stat? Inteleg sa ceri ca sa iti usureze treaba, sa poti face transferuri mai bune de exemplu, dar sa ceri fiindca tu ai dus clubul in rapa, mi se pare nesimtire curata.

Anonim spunea...

N-ai inteles nimic.Poli nu este a lui Iancu este a noastra a suporterilor.Banii nu intra in buzunarul lui Iancu intra la plata copiilor,juniorilor sau tineretului banatean.Faptul ca exista un nabab din Giulesti care vine si da o suma mare de bani pentru revigorarea fotbalului in zona Timisoara tine de intamplare ca echipele din Bucuresti s-au ocupat si de nebunia frumoasa a acestui bogatas.Celelalte sporturi in era mass media sunt pe un trend ascendent.Nimeni nu se implica oricat am vrea, nu este public, nu sunt reclame nu este afacere.Poli trebuie sa fie a oamenilor zonei, sa fie finantata aceasta miscare de fortele banatene.Realitatea este cruda, nu exista nababi locali care sa se implice.De accea prin reprezentantii nostrii autoritati locale trebuie sa sprijinim fenomenul Poli sa mentinem acest brand.Fara el nu existam pe harta Europei nimeni nu ne cunoaste, adio investitori......
Tristetea mare este ca nababi zonali, imbogatiti pe munca celor multi din anii comunismului isi tin banii in alte tari si nu doresc o asemenea afacere unde mai mult pierzi, lucrand cu oameni.Pana la urma bogatasul nostru va pleca el nu este Berlusconi sau Moratti sa fie sprijinit de tot nordul Italiei .

Andrei Vajna II spunea...

Pai chiar asta sugeram in ultimul paragraf din articol, ca Poli nu va muri odata cu plecarea lui Iancu.

Eu ma refeream strict la problema actuala, in care Iancu e singurul vinovat. Cat timp e el patron nu cred ca are rost sa vorbim de alti investitori si de implicarea autoritatilor locale, care pana acuma au sprijinit cu o suma bunicica clubul. Cine stie, poate daca va pleca Iancu, va veni altul mai bun.

Cred ca exagerezi cu brandul Poli. Nu prea are de ce sa fie asa de important in afara tarii, si ma indoiesc ca investitorii straini din Timisoara au venit aici fiindca au auzit de Poli.

Raman la parerea ca autoritatile locale nu trebuie sa ssustina un club (si cred ca mai nou nici nu se poate dpdv juridic). Ar trebui sa asigure o baza pentru practicarea sporturilor si sa atraga investitori.

Asta e realitatea cotidiana. Cluburile de traditie nu mai exista. Cluburile tari apar acolo unde merg investitori, chiar si la Urziceni, de exemplu. Acum e vorba doar de afaceri.

Google+