10 noiembrie 2010

CR: FC Brașov - Poli 1:0 (0:0)

Mă văd în poziția de a spune "Doamne ajută", căci dacă mai continua mult meciul în maniera în care a făcut-o în repriza a doua îmi pierdeam orice speranță că echipa asta poate obține ceva din fotbal. Cu un mijloc inexistent, o apărare visătoare și un atac căruia i-au parvenit mingi mai rar decât a jucat Dukic în acest sezon, era și greu să reușim mai mult. La asta se adaugă cele două accidentări din repriza secundă, Taborda și Scutaru, astfel că nici dacă ar fi vrut, Contra nu ar fi putut face mare lucru atunci când echipa avea nevoie de un suflu nou.

Prima repriză a fost parcă o continuare la meciul din campionat, cu un joc fără perspectivă, nenumărate greșeli și foarte puțin fotbal. O pasă aiurea înapoi a lui Cisovsky a dus la accidentarea lui Taborda, care a trebuit să intervenă cu piciorul înainte pentru a respinge mingea și a intrat în contact cu un adversar. Schimbarea s-a produs doar în minutul 27, deci portughezul a apucat să fie în poartă la cea mai mare ocazie a gazdelor din primul mitan, când Cristescu a trimis peste din centrul careului. Replica lui Poli a venit întâmplător, la un șut fenomenal al lui Goga de aproape de centrul terenului și doar devierea lui Mincă a făcut ca mingea să poposească pe bară.

În repriza a doua, potopul. Cu Burcă inexistent, Tameș mai rău de atât, Alexa prea puțin prezent pentru a compensa absența celorlalți, alb-violeții aproape că nu au putut trece de mijlocul terenului. Dacă până în minutul 60 am mai dres-o, ce a urmat în restul partidei a fost un asalt necontenit al brașovenilor. E drept, gazdele își trecuseră deja în cont două goluri anulate, al doilea mai ales fiind deosebit de discutabil. Să vedem ce s-a întâmplat după: minutul 62, liberă Chipciu, mingea a fost deviată centimetric pe lângă; la cornerul următor Pantilimon intervine, nu se dictează faultul cuvenit, urmează un șut de la marginea careului, dar tot Panti e acolo și apără excepțional! În minutul 71 Sepsi scoate in extremis cu capul o minge ce se ducea către un brașovean complet liber la colțul lung, iar în minutul 76 Cristescu are mult timp cu mingea la picior în careu, trage spre vinclu, dar balonul trece pe lângă. Presiunea extraordinară a brașovenilor a mai scăzut pe final, dar nu cu mult. Culmea, în minutul 90+1, la o minge care a sărit la Burcă, mijlocașul nostru de astăzi putea să marcheze un gol absolut nesperat, dar șutul său de la marginea careului nu a fost problematic pentru Mincă. La atacul următor, visare maximă în apărare, doi jucători pe fundaș polist în careu, pasa lui Hadnagy pentru Cristescu, aflat într-un ofsaid mult mai clar decât cel de la golul anulat anterior, șutează, bară - gol. Sfârșitul chinului.

Dacă atitudinea din teren a echipei a fost deplorabilă, cu flancurile în aer, Helder gafeur șef, plin de lufturi și pase la adversari, trebuie recunoscută, din nou, subțirimea lotului nostru. Chiar de Goga a mișcat ceva în atac, chiar și Nikolic a fost foarte activ în prima parte, nimic din asta nu s-a mai văzut în repriza secundă. Burcă la mijloc reprezintă un faliment total, ceea ce, din punctul meu de vedere, înseamnă că dacă Bourceanu nu poate juca cu Unirea, avem o problemă cât casa. Poate ar merita riscat Zaluschi, atât de inexistent a fost Burcă astăzi. Mai dramatic însă e aportul lui Tameș, care a făcut un meci deplorabil. Nu cred că a oferit nicio pasă bună, în timp ce a pus în câteva rânduri gazdele pe contră. Luchin și Cisovsky nu au mai rezistat nici eu presiunii constante venite din toate direcțiile pe final și și-au trecut în cont niște ratări, dar dezastrul de pe flancuri, unde Helder n-a făcut nimic și Sepsi, mereu singur, a lăsat multe spații libere trebuie neapărat rectificat.

E clar că nu putem duce două competiții în paralel, nu cu ce s-a adus la echipă în această vară, deci eu apreciez eliminarea ca fiind bine-venită. Ceea ce mă înrgijorează este trendul acesta prost pe care îl avem, impotența ofensivă (deși am dominat prima repriză, nu am știut ce să facem cu mingea odată ajunși la 30 de metri de poartă) și lipsa de vlagă a mai multor jucători. O asemenea prestație nu are voie să se repete.

Poli: Taborda - Scutaru (5), Cisovsky (5), Luchin (5), Sepsi (4,5) - Helder (4), Tameș (4), Alexa (5), Burcă (4,5) - Goga (5,5), Nikolic (5)

Schimbări:

Pantilimon (6,5) pentru Taborda (min 27)
Chiacu (4,5) pentru Scutaru (min 38
Axente pentru Nikolic (min 75)

Niciun comentariu :

Google+