9 noiembrie 2010

Avancronică: CR: Brașov - Poli

Aș putea să iau avancronica de la meciul din campionat și să o ajustez pentru meciul de cupă. De fapt, cred că așa voi și face. Și la acest meci s-a demonstrat că deplasările la Brașov sunt de coșmar. Poli a reușit cel mai lipsit de imaginație meci din acest campionat, primul în care nu am înscris nici măcar un gol.

Și cum de data asta vor lipsi Bourceanu (se pare că e accidentat) și Zicu, adică cei mai utili jucători din ultimele victorii, și acest meci se va arăta a fi unul greu. Poate ne va salva vreo pasă inspirată a lui Alexa, o deviere a lui Magera, sau un meci bun al lui Tameș cum a avut la începutul campionatului. Sau poate va veni o centrare bună de pe flancuri - Helder, adică. Și fazele fixe pot fi un punct cheie, deci trebuie tratate cu maximă seriozitate. Sperăm că și Goga a intrat în ritm - măcar acela de a da goluri.

În campionat Brașovul este o mare decepție, după meciul cu noi bifând încă un rezultat dureros - 3-0 la Astra. Așa că în condițiile în care ei se bat pentru retrogradare, cupa este locul perfect în care să fie super motivați și să dea tot ce au, mult mai mult decât arată în campionat. Cam așa s-a întâmplat în optimi când i-au învins pe cei de la "U" Cluj, fiind și cu un om în minus. Nu mă aștept să năvălească peste noi. Dimpotrivă, vor juca solid și pe contraatac. Iar dacă nu suntem atenți, ceea ce e foarte probabil, ne va fi extrem de greu să facem ceva în fața unei apărări tari și ambițioase. Știm și noi cum e să fii în poziția Brașovului și cât de mult contează ambiția într-o competiție importantă, dacă ne gândim la meciurile cu Ajax sau Șahtior, spre exemplu.

Va fi un meci foarte greu, cu siguranță mai greu decât deplasarea la Urziceni de sâmbătă. Să sperăm că ai noștri au învățat ceva din meciul de campionat și că ne vor face o surpriză plăcută.

Hai Poli!

Niciun comentariu :

Google+