31 august 2010

Rezultate sondaj

Optimism avem destul la nevoie, se remarcă. Din păcate, eu nu pot spune că mă enumăr printre cei care speră la titlu, deși nu îmi displac semnelele jocului nostru. Avem un prim unsprezece solid, dar rezerve care nu au putut sau nu au avut ocazia să confirme încă și dincolo de toate mă tem de atmosfera de la club și lipsa de bani. Dacă vor place niște jucători la iarnă, cum a amenințat deja Iancu, atunci chiar ar fi exagerat să sperăm la mai mult decât o calificare europeană.

Trebuie spuse câteva cuvinte și despre adversari, care îmi par destul de competitivi.

Steaua, actualmente lider, e firavă și are un antrenor care nu inspiră încredere, dar are un lot foarte promițător, care odată întărit cu jucătorii de la Urziceni va deveni tot mai redutabil cu trecerea etapelor.

Dinamo suferă mult și nu are un lot deosebit de echilibrat, însă dispune de câțiva jucători care pot face diferența. E greu de zis ce rol vor juca, dar dacă problemele lor defenisve vor pesista, atunci nu-i văd contracandidați serioși. Bine, vorbesc de probleme defensive când și noi suntem posesorii lor, deci acest lucru reflectă și una din reținerile importante pe care le am față de jocul nostru.

Rapid are probabil cel mai complet și matur lot din echipele cu pretenții, ceea ce. de bine și de rău, nu este o garanție a succesului la alb-vișinii. Labilitatea dovedită în meciul cu Dinamo denotă anumite carențe de atitudine, de forță colectivă, fapt care va fi decisiv în tentativa lor de a reveni măcar pe podiumul fotbalului românesc.

CFR Cluj și FC Vaslui, deși bine "echipate", se chinuie în acest debut de sezon. CFR joacă la același nivel chinuit ca în returul anului trecut, dar rezultatele nu mai vin, în timp ce la Vaslui pare a fi mult de lucru pe plan tactic și mental. Loturi bune există la ambele echipe, dar dacă nu-și revin curând, le va fi greu să recupereze mai târziu timpii pierduți acuma.

Urziceniul, după toate aparențele, este ieșit din luptă, deci nu-și mai au loc părerile.

Cât despre noi, pe lângă subțirimea lotului aș evidenția continua lipsă a unui atacant. Axente a făcut câteva meciuri bune, dar e prea mult să mizezi luarea titlului pe un singur atacant și acela neexperimentat. S-a văzut în ultimele meciuri că atunci când e pus să lupte cu mai mulți adversari, nu prea are forța sau viteza de a-i depăși. Și flancul drept suferă destul de mult, iar aici nu pare a căuta nimeni o soluție externă, ceea ce iar mă face să fiu reținut.

Normal, orice se poate întâmpla, dar de la acest enunț vag și împăcuitor la a nutri speranțe reale (și implicit a avea așteptări!) pentru titlu e un drum de mers.



Sperați la titlu?

Da - 20 voturi (60%)

Nu - 13 voturi (39%)

Total voturi: 33

Un comentariu :

Andrei Vajna II spunea...

Eu cred ca in campionatul nostru sunt oricand sperante de titlu. In ultimii ani nu au prea existat candidate clare, mai ales in sezonul precedent. Asa ca, echipa lider din acest moment e o comedie. Fara antrenor si fara experienta - cum sa ia titlul? Dinamo vor parca sa ii si intreaca la haz, avand cel mai bun atac si cea mai proasta aparare - campionii din curtea scolii. Pe CFR si Vaslui i-ai desconsiderat si tu, iar Rapidul a pornit de mai multe ori in forta, cu joc frumos si considerati o echipa solida, dar la ei e nevoie de seriozitate. Asa ca printre aceste caricaturi de echipe, cu defectele noastre de ce sa nu avem sperante?

Google+