3 noiembrie 2009

Avancronică: Anderlecht - Poli

Nu cred că penalizarea croaţilor ne avantajează în vreun fel. Cel puţin nu pe moment. Singura noastră şansă rămâne o victorie la Bruxelles. Din meciul tur, am rămas cu impresia că Anderlecht e o echipă de bătut, dar nu sunt convins că aceea e adevărata lor faţă. Au venit aici convinşi să obţină un punct, fără să tragă pentru toate 3.

În campionat o duc bine, fiind pe 2, la un punct în spatele lui Brugge, cu care au pierdut 2-4. Dar de atunci au o serie de 3 victorii cu 2-0. Contra cluburilor româneşti pe teren propriu au un palmares aproape impecabil: 6 victorii şi un egal, golaveraj 12-2. Totuşi, ultimele 5 meciuri europene din Bruxelles, în afara unui 5-0 împotriva celor de la Sivasspor, au însemnat 3 înfrângeri şi un egal. Un motiv de speranţă că joi seara vom putea obţine prima victorie în Europa după 19 ani fără 2 zile, ba chiar şi primul gol din grupe.

Prin parcurul anevoios de la eliminarea deţinătoarei Cupei UEFA nu am arătat că ne putem califica mai departe. Joi însă, se pot întoarce sorţii, după această săptămână tristă. Doar o victorie e bună. Trebuie mizat totul pe cartea atacului. Nu mai avem timp să fim prudenţi. Totuşi, orice gol primit, cred că ar însemna dezastrul. Anderlecht vor juca la aşteptare, un egal fiind foarte bun pentru ei.

Eu i-aş introduce pe Parks şi Magera. Primul pentru că dinamizează jocul, poate să creeze multe oportunităţi prin driblingurile sale, iar al doilea pentru că este cel mai bun pasator disponibil. Putem juca şi cu mingi lungi, înaltul ceh fiind în stare să devieze pentru atacanţi, şi în plus nu va trebui să urcăm cu toată echipa, deci vom putea evita să rămânem descoperiţi.

În orice caz, e decizia lui Sabău. Sper să fie cea câştigătoare. La finalul serii, un 1-0 după un autogol sau o gafă a adversarilor ar suna excelent!

Hai Poli!

6 comentarii :

Garcia Muerte spunea...

Facem pariu ca o luam la zero?

Andrei Vajna II spunea...

Nu, pentru ca e o diferenta intre a o lua la 0 si a pierde 1-0 in urma unui meci echilibrat.

Sorin spunea...

Pana acum am facut un singur meci bun in cupele europene si anume in deplasarea de la Donetsk care, intamplator sau nu, a fost primul meci din sezonul asta in Europa in care am si marcat. De atunci nu am mai inscris deloc deci sunt sanse foarte mari sa nu marcam si sanse si mai mari sa primim cel putin un gol. Nu avem ce cauta in Europa cu jocul asta. Avem echipa, avem si antrenor, dar un antrenor mult prea defensiv pentru sportul asta.

Andrei Vajna II spunea...

Asa e, sansele sunt impotriva noastra. Cu atat mai mult, echipa trebuie sa arate ca poate, cum a aratat-o cu Sahtior. Jucatorii si antrenorul trebuie sa ne dea peste nas noua, suporterilor. Sa-i arate lui Iancu ca se poate si in aceasta competitie. Asta ar trebuie sa ii motiveze sa se autodepaseasca.

Eu zic ca si la Ajax a fost un joc bun, chiar daca statisticile arata ca ei au fost mai periculosi. Si cu Anderlecht a fost foarte echilibrat, cea mai mare ocazie a lor fiind o grava eroare a lui Artiom. Si sa nu uitam ca in deplasare am avut cele mai bune meciuri europene.

Cat timp exista speranta, orice se poate intampla.

Stefan Carpanu spunea...

De remarcat ca Sabau ti-a ascultat indicatiile. :D

Andrei Vajna II spunea...

Asa, da vina pe mine acuma. :)) Eu am jucat la "sa nu o luam la 0". :D

Google+