27 iulie 2009

Depresii ante-sezonale

Nici nu am realizat, cuprins fiind de sus numitele, că poimâine e deja ziua Z - la ora 20, pe Digisport. Mă confrunt cu aceleaşi sentimente contradictorii ca acuma şapte luni, resimţind o alienare bine înrădăcinată faţă de fotbalul autohton şi, mai cu seamă, faţă de Poli. Chiar de îmi dau silinţa să evit declaraţiile ieftine ale celor care şi-au derogat dreptul de a vorbi, sau chiar şi pe cele mai scumpe, nu am reuşit să elimin sentimentul unei distanţări subite.

Lotul lui Poli pentru această dublă este următorul:

Pantilimon, Taborda - Bonfim, Bădoi, Cisovsky, Nibombe, Luchin, Scutaru, Artiom Karamian, Latovlevici - Arman Karamian, S. Stancu, Alexa, Bourceanu, Borbely, Vrsici, Curtean - Cl. Ionescu, Bucur, Parks şi Magera.

Alb-violeţii intră în mod clar cu şansa a doua în vederea dublei cu Şahtior, dar speranţe există. Poate chiar dincolo de cele care ţin de şansa pur statistică. E clar că rezultatele din această vară au fost decente, dar nu cred că am avut adversari suficient de buni ca să ne putem raporta la testul de mâine, iar meciurile de tristă amintire ale finalului de sezon mi se par o realitate mai actuală - că doar acestea sunt şi ultimele pe care le-am văzut. Lotul a fost completat în stilul deja brevetat, flancurile se prezintă tot descoperite, dar tot aşa, comparativ, e un pas înainte faţă de anul trecut. În mod normal nu prea are cum să fie suficient pentru a emite pretenţii pe plan european, însă decisivă va fi forma din ziua meciului a celor două echipe.

Situaţia dificilă din punct de vedere financiar pare să fi revenit într-un plan mai evident, avantajul nostru fiind totuşi faptul că în ceea ce priveşte Liga 1, nu ar trebui să avem mare nevoie de întăriri pentru a rămâne în primele cinci echipe. Va fi interesant de văzut cum se va descurca Sabău şi în ce măsura îi va fi permis să se descurce. Judecând după antecedentele conducerii, prima sa lună de sezon competiţional are toate şansele să fie decisivă. Asemenea lui Balint, are antrenorul nostru curent are o sarcină foarte dificilă, iar bunul mers al lucrurilor în termen lung va depinde destul de mult de abilitatea lui Sabău de a scoate maximul din ceea ce are la dispoziţie.

Să vedem, aşadar, ce ne aşteaptă poimâine, speranţa mea principală fiind ca returul să mai lase loc de şanse reale.

Hai Poli!

3 comentarii :

Anonim spunea...

Se da meciul pe net undeva - sunt ca si tine in Regat...

Stefan Carpanu spunea...

De bine, de rau, eu am revenit de Regat, dar nu stiu daca se da sau nu. Caut si eu, ca nu am acces la Digi unde sunt.

Anonim spunea...

Mersi oricum

Google+