23 noiembrie 2008

Unirea Urziceni - Poli 1:1 (1:1)

Să tot vorbești de gloanțe care trec pe lângă o ureche sau alta! Alb-violeții au făcut un meci al extremelor astăzi, de la extrema jocului foarte slab, la extrema jocului foarte bun, de la extrema jocului util, la extrema jocului frumos, iar tot ce contează în final este punctul obținut în fața unui adversar puternic, actualul lider al campionatului.

De ar fi fost însă să judecăm după primele minute ale partidei, ne puteam aștepta la ce era mai rău. În minutul 4 gazdele au deschis scorul, după o intercepție ratată a lui Cisovsky, ce i-a permis lui Onofraș să scape singur cu portarul, iar Pantilimon nu a dat dovadă de agilitatea necesară pentru a para o minge ce a trecut pe lângă piciorul său drept. Meciul a intrat apoi în ritmul pe care ar trebui să-l aibă o partidă în primele douăzeci de minute, cu mici ocazii (Bucur, Bilașco) și mici erori (Pantilimon, Galamaz), dar fără vreo fază de poartă cu adevărat notabilă. În minutul 28 însă, Poli a reușit egalarea, după ce Borbely a trimis în bară (mingea a fost deviată de Arlauskis), Bucur s-a aflat, cam ca de obicei, la locul potrivit și înscris! Din acest moment alb-violeții au preluat controlul jocului, dar ocaziile nu au prea dorit să se arate. În schimb, Pantilimon a avut o intervenție excelentă la un șut care mergea la vinclu, reparându-și astfel "eroarea" de la gol. Goga putea da lovitura în ultimul minut al reprizei, după o fază perfectă pornită de la recuperarea lui Stancu, continuată cu o pătrundere a lui Bucur și o pasă ideală pentru Goga, dar acesta a șutut în forță, în loc să încerce să plaseze mingea, iar Arlauskis a intervenit.
Repriza secundă a fost destul de diferită de cea dintâi, deoarece băieții lui Uhrin nu au reușit să facă față adversarului decât în primele douăzeci de minute, după care terenul s-a înclinat fără dar și poate spre poarta noastră. În timp ce alb-violeții au avut doar două șuturi de la distanță (Goga, Karamyan) și o ocazie aproape de gol a lui Bucur (intevenția lui Bordeanu), gazdele au avut golul mai la-ndemână, însă Onofraș, Frunză și Bilașco în două rânduri au suficient de neinspirați. Asta doar până în minutul 80, căci pe final, Unirea a urcat cu totul în terenul nostru, iar Poli nu mai reușea să țină nicicum de minge. A fost nevoie de o nouă paradă spectaculoasă a lui Pantilimon și de o ratare enormă în minutele de prelungire ca punctul să fie acontat de alb-violeți. Dar am reușit și ne-am apropiat la un pas de finalul unui tur foarte, foarte bun, despre care voi scrie mai multe când va veni momentul.

Trebuie să-l remarc astăzi, în primul rând, pe Pantilimon, care deși putea face mai mult la golul primit, a salvat echipa în alte două rânduri. Totodată, Borbely, Bucur și Luchin au fost la înălțime, în ciuda unor mici scăpări, pe ici, pe colo, iar fundașii de bandă, în special Latovlevici, s-au achitat decent de sarcinile defensive. De cealaltă parte, Art. Karamyan a fost invizibil pe teren, în timp ce și Cisovsky a făcut un meci foarte slab, cu multe ezitări și gafe, oarecum îngirjorător după forma arătată în primele meciuri la Poli. Mă întreb dacă se trage din faptul că a fost mutat pe stânga apărării centrale.

Poli: Pantilimon (6,5) - Bădoi (5,5), Luchin (6,5), Cisovsky (4,5), Latovlevici (5,5) - Stancu (5,5), Borbely (6), Alexa (5,5), Art. Karamyan (5) - Goga (5,5), Bucur (6,5)

Au intrat Rusici (5), Magera și Arm. Karamyan, înlocuindu-i pe Goga, Stancu și Bucur.


Gol Onofraș (min 4):



Gol Bucur (min 28):



--------------------------------

Ocazie Onofraș/paradă Panti (min 25):



Ocazie Goga (min 44):



Ocazie Pădurețu (min 52):



Ocazie Bilașco (min 58):



Ocazie Todoran/paradă Panti (min 80):



Ratare Todoran (min 88):



Ratare Frunză (min 90+1):

Niciun comentariu :

Google+