9 aprilie 2008

Oţelul - Poli 3:1 (2:0)

Alb-violeţii au mai bifat o înfrângere în deplasare, care dincolo de toate, dovedeşte că e probabil mai eficient să cumperi jucători de valoare şi să le oferi prime normale, decât să cumperi jucători mediocri şi să te aştepţi ca o primă fabuloasă să-i transforme în zmei. Soluţiile cele mai simple au fost însă mereu cele preferate de conducătorii noştri, chiar de ele au dovedit în repetate rânduri că nu sunt de succes - conducători care,dacă nu se remarcă prin iscusinţă, o fac prin a fi trimişi în tribune de pe banca de rezerve.

Eu voi fi succint astăzi: cap Nogo pe lângă, şut Ganea apără Kolev, gol frumos Viglianti pe o ieşire slăbuţă a lui Luchin, după ce în prealabil Srhoj pierduse mingea la centru, ratare mare Abiodun, nişte libere Poli, paradă Popa la şut Paraschiv, liberă Deac (fault Srhoj, cred), în zid, Arman se mişcase însă prea repede şi libera s-a reluat, gol Deac lângă bară, se termină prima repriză, începe a doua, câteva parade Popa, şut slab Arman din careu, scăpare pe contra-atac Oţelul prin Stan, driblează pe Popa, înscrie, gol în ultimul minut Arman după un corner executat de Milhazes.

Voi trece direct în brânză, adică la probleme. În primul rând, Luchin, deşi a crescut în joc, are în continuare anumite scăpări pe care Brezinsky, şi el nu foarte în formă, nu reuşeşte să le compenseze. Ceea ce a făcut diferenţa în prima repriză a fost întâi golul rapid marcat de gazde, iar apoi felul în care au fost tratate fazele fixe, mai ales loviturile libere. Poli a beneficiat de trei libere din preajma careului, dar niciuna nu a fost trimisă pe poartă, iar cornerele nu au produs mai nicio emoţie la poarta lui Kolev, în timp ce jucătorii Oţelului au fost mereu periculoşi, şi au reuşit să înscrie - chiar de cu ceva noroc - dintr-una din puţinele lor libere directe ce puteau crea real pericol la poarta lui Popa. Acestuia din urmă nici nu i-aş imputa prea multe la meciul de astăzi.
Majoritatea problemelor au plecat din linia de mijloc şi din cauza mingilor pierdute. Aliuţă, Srhoj (introdus probabil pentru a-l feri pe Borbely de un al patrulea galben), Abiodun şi Bădoi au oferit de multe ori baloane adversarilor. Mai mult, Aliuţă a fost schimbat imediat după al doilea gol, ceea ce îmi spune mie că este foarte aproape de a împărtăşi "destinul" lui Cânu. Din păcate nici nou-intratul Martinez nu a fost mai bun, pasele sale bune fiind "contra-balansate" de multe mingi pierdut în driblinguri nereuşite. La rându-i, nici Artiom nu a făcut mare brânză pe stânga, fiind vinovat mai ales pentru fazele fixe zădărnicite. Evident, atacul a funcţionat şi el prost, tocmai din cauza lipsei de fantezie a mijlocaşilor - şi asta deşi apărarea gălăţenilor a dat dovadă de slăbciuni de fiecare data când a fost pusă sub presiune. Culmea face că Ganea a jucat chiar bine în prima repriză, obţinând multe libere ce ar fi trebuit sa fie periculoase, dar pe parcursul reprizei secunde s-a stins. Arman, în afara de gol, nu s-a remarcat nici el prea mult, şi ar fi trebuit să înscrie în minutul şaptezeci şi şapte, când a primit o centrare foarte bună de la Martinez, dar a trimis slab.
Astfel ajungem la a doua problemă care a ieşit (din nou) în evidenţă, anume lipsa unor dubluri serioase pe posturi. Axente şi Bălan, introduşi în repriza secundă, au fost amândoi mediocri, dacă nu foarte mediocri, iar precum spuneam mai sus, nici Martinez nu a arătat mare lucru.
Singurul jucător care merită cu adevărat remarcat este Milhazes, care a recuperat mult, a fugit mult şi a executat corner-ul din care a "ieşit" golul de onoare al alb-violeţilor.

În ceea ce priveşte soarta noastră în clasament, avem şansă că FC Vaslui nu este nici ea în mare vână, deci în mod normal ar trebui să putem rezista în primele şase locuri. Va fi însă foarte greu să terminăm mai sus de locul şase, considerând nivelul de joc pe care l-a arătat echipa în aceste ultime partide. Nu spun că este imposibil, depinde foarte mult de rezultatul meciului cu Dinamo, dar Uhrin trebuie să caute în sacoşa lui cu minuni pentru a ajuta echipa "să dovedească" acest final de campionat.

Poli: Popa (5,5) - Milhazes (6), Luchin (5), Brezinsky (5,5), Bădoi (5) - Art. Karamyan (5), Aliuţă (4,5), Srhoj (4), Abiodun (5) - Ganea (5), Arm. Karamyan (5,5). Au fost introduşi Martinez (5), Axente (4,5) şi Tibi Bălan (5), înlocuindu-i pe Aliuţă, Artiom Karamyan şi Srhoj.

Golurile le puteţi viziona aici.

Niciun comentariu :

Google+