16 ianuarie 2008

Un adio prematur si trist

Dupa toate aparentele, Torje pleaca la Dinamo. La fel si Mansour. 2 milioane de euro pentru primul (+50% dintr-un viitor transfer) si vreo 400 de mii pentru al doilea. Sunt curios unde o sa mearga banii acestia.

Torje, pana la urma, a luat (sau va lua) decizia pe care a fost constrans sa o ia. E drept, a avut sansa sa se opuna vointei celor de sus, dar daca antrenorul nu a insistat sa-l tina (chiar din contra, conform spuselor lui), atunci chiar nu a avut de ales. M-am intrebat la un moment dat cine minte, Uhrin sau Torje, sau daca Uhrin pune prea mult pret pe ceea ce spun conducatorii, dar nu am motive sa pun sub indoiala integritatea unuia sau a altuia. Dupa toate aparentele, unul a mintit.

Cu Iancu nu mai avem ce face. Raman la parerea ca - indiferent de vointa lui Torje - el este vinovat pentru aceasta situatie si, precum a spus-o, va avea de purtat responsabilitatea deciziei. Pana la urma insa, nu e atat decizia proasta, pe cat e faptul ca decizia evidentiaza lipsa de virtute a lui Iancu. Demagogia sa. Ipocrizia. Rautatea. Lipsa de respect. Din pacate, tot ce este mai rau intr-un om in care ti-ai pus increderea. Chiar atat de putin sa-ti pese?

Nu stiu ce viitor poate avea la Poli dupa aceasta mutare. Mai intai l-a ridicat la rang de simbol pe Torje, l-a preaslavit drept jucatorul in jurul caruia trebuie recladita Politehnica, iar apoi l-a dat. La Dinamo. M-as cam mira sa-l vad pe Iancu ramanand la conducerea clubului.
Si din partea mea, prefer mediocritatea, daca performanta inseamna sacrificarea tuturor valorilor (iar de fapt, nici nu inseamna, daca exista cineva care stie sa faca pe manager-ul cum trebuie; mai ales la Timisoara).

Doua cuvinte si pentru "locali", fiindca merita si ei cateva. Nu pentru ca ar fi avut dreptate in privinta lui Iancu sau asa ceva. Ci fiindca nu au protejat echipa nici de aceasta data. "Pe cand?"

Intrebarea acuma este ce se va intampla cu Iancu si cu clubul. Dupa toate aparentele, Karamyan este urmatorul care sta sa plece, iar nu cred ca ar surprinde o astfel de mutare. Daca ramane Iancu, ma astept sa vina Contra. In locul lui Torje va fi promovat Popovici (sau poate Cojocnean), care este un jucator foarte talentat, dar lipsit de experienta...
Ma tem insa ca orice analiza a lotului in acest moment nu isi are rostul, pentru ca inca sunt prea multe lucruri complet neclare, lucruri de care va depinde si lotul.

Asadar pe maine, cand vom sti cu siguranta care va fi destinul jucatorului care trebuia sa fie viitorul Politehnicii. Si ce simbol putea deveni in aceasta seara!

P.S. S-au dus.

2 comentarii :

Vio spunea...

inca nu-i nimic sigur, sincer nu mai cred ca semneaza Torje cu Dinamo. Acum dimineata se zvoneste, ca nu vrea la Dinamo si vrea la Timisoara.... Sa speram!

Anonim spunea...

imi retrag comentariu alterior, se pare ca amandoi au semnat...si MAnsour si Torje...pacat...

Google+