9 decembrie 2007

Poli Iasi - Poli 2:1 (1:0)

Infragerea lui Uhrin din aceasta dupa-amiaza este doar inca una din infrangerile stupide suferite pe terenurile unor echipe de la care trebuiau luate puncte cu caruta. Este pentru prima data cand simt ca antrenorul ceh a gresit lamentabil in alcatuirea echipei, trimitandu-i pe Ratiu si Aliuta pe teren, pozitiondandu-l pe McKain la inchidere - si poate chiar insistand cu Lato, dar cum in acest ultim caz nu prea avea alternative, e de inteles.

Prima repriza a fost de un Penibil major, Poli neavand nicio ocazie la poarta gazdelor. Iasiul a deschis scorul in minutul 10, cand Balba a scapat de Ratiu si Canu si McKain si oricine ar fi trebuit sa fie acolo in aparare sa tina singurul atacant advers, a trecut de Popa si a inscris. In rest, labareala totala, fotbal zero, si Aliuta cea mai proasta caricatura a unui jucator de fotbal pe care am vazut-o in viata mea.
In fine, incepe repriza a doua si isi da si Uhrin seama ca trebuie sa-l scoata pe sus numitul si sa il introduca pe Torje. Nu imi place sa acuz antrenorul, dar schimbarea in cauza trebuia efectuata cel tarziu in minutul 25, daca tot a inceput in acea formula partida. Poli a jucat bine in mare parte a reprizei secunde, a egalat prin Rusic dupa o cursa si o pasa foarte buna a lui Bucur, dar a avut grija sa predea din nou stafeta iesenilor, acestia inscriind la o libera - intr-o maniera in care nu este acceptabil sa primesti gol. Atat Abiodun, cat si Popa trebuiau sa faca mult mai mult la acea faza. Alb-violetii au continuat sa domine, Bucur a ratat o ocazie de unu la unu cu Branet, Rusic a tras putin pe langa poarta, o libera a lui Torje a trecut iar putin pe langa poarta, Bucur s-a mai intors de cateva ori cu fundasi in spate, dar Dansa a fluierat intr-o veselie totul, mai putin duritatile iesenilor, mai ales pe final de meci.
Ultimele minute l-au gasit pe fiul ratacitor Cristea in teren, dar era ca si cum acesta nu ar fi fost, si rezultatul final a fost acela stabilit de reusita sus mentionata a lui Kalai.

Asadar, Uhrin e de vina pentru ca nu l-a incercat pe Daminuta, in ciuda prestatiilor bune ale tanarului inchizator la echipa a doua. El e de vina fiindca nu l-a titularizat pe Torje (desi Torje pare a juca mult mai bine atunci cand intra la pauza). El e de vina pentru ca il tot joaca pe Ratiu, cand Luchin este cel putin la fel de bun ca el - oare il joaca pentru ca "s-au dat bani pe el" si pe Luchin nu? Dar cu siguranta alta era povestea, daca Iancu aducea jucatori decenti asta vara, daca Iancu nu bloca primele cand echipa mergea bine, daca Iancu nu ar folosi tacticile sale psihologice, care in repetate randuri au dat gres (Olaroiu, Cartu si acuma Uhrin).

Cel mai dezolant este ca puteam fi sus de tot, judecand dupa rezutatele si jocul din prima jumatate a turului. Dar asa suntem pe eternul loc sase si daca nu jucam fotbal 90 de minute cu CFR Cluj, o sa ajungem si mai jos.

Uhrin sa fie lasat sa-si aduca jucatorii (sper sa fie vreo cinci, cel putin) si sa duca la bun sfarsit acest sezon. Apoi el poate fi judecat. Orice schimbare de antrenor in acest moment ar fi imbecila.

Niciun comentariu :

Google+