13 septembrie 2007

Poli II - Liberty Oradea 0:1 (0:0)

O noua infrangere a violetilor mici ii aduce pe acestia la -2 in clasamentul adevarului, iar in acest moment imi vine greu a crede ca acest minus va ramane in limitele decentei de nu se vor manifesta diverse minuni fotbalistice.

Partida de astazo a fost una echilibrata, Poli periclitand poarta oaspetilor prin suturi de la distanta, in timp ce Liberty a avut ocaziile mai bune, dar nu a trimis pe poarta. Pana la urma insa, primul mitan a fost fara mari sanse da a se marca, iar jocul ambelor combatante a fost destul de sters. Nici bine nu incepuse insa repriza a doua, ca Liberty a inscris, la o interventie indecisa a lui Obersterescu (sau cel putin in zona acestuia), Bud de la oaspeti trimitand mingea chiar sub bara din cativa metri. De aici incolo violetii au incercat sa revina pe tabela si ar putut s-o faca la o lovitura libera indirecta din careu, mingea sutata de Daminuta fiind insa respinsa de portarul advers. Acelasi goalkeeper a scos foarte bine la sutul lui Buda pe final, intervenind si in alte randuri cu destula siguranta. Rezultatul final nu este neaparat just, dar a castigat echipa care a inscris prima si s-a aparat in fata unui atac nesustinut al celor de la Poli.

Enervant mi se pare un singur lucru: faptul ca antrenorul prinicpal al lui Poli II, Iosif Rotariu, nu a lasat la niciun moment dat impresia ca ar vrea ca echipa sa forteze egalarea, temandu-se probabil de un nou esec de proportii. Popa se chinuia singur intre patru sau cinci jucatori adversi, cursele repetate ale lui Patras nereusind sa scoata din joc chiar toata echipa oradeana. Cand in final a efectuat o schimbare (in minutul 80), aceasta a fost mai mult sau mai putin post pe post!! In acest context, nu mira atat de mult rezultatul final, dat fiind ca nici macar Rotariu nu parea sa creada in abilitatile celor de pe teren si de pe banca.

De remarcat, remarc trei jucatori astazi: in primul rand, pe Arthur Patras, evolutia excelenta a moldoveanului fiind cu atat mai impresionanta cu cat jucase cu nici 24 de ore inainte la internationala de tineret a tarii sale; apoi Daminuta, care desi a mai facut cateva greseli, a avut o evolutie convingatoare de-a lungul celor 90 de minute si a incercat in cateva randuri si poarta adversa cu suturi de la distanta; iar al treilea "nominalizat" este deja obisnuitul Sorin Radoi, care si el a facut anumite erori, dar a dat in marea majoritate a timpului multa siguranta apararii. Eventual ar mai fi de mentionat jocul fundasului dreapta, pe care insa n-am reusit sa-l recunosc, acesta reusind multe curse bune in atac pe parcursul reprizei secunde.

Niste note, asadar: Pantilimon (5,5) - Ganea (5,5), Obersterescu (5,5), Sorin Radoi (6), fundas dreapta (6) - Patras (6,5), Danci (5,5), Daminuta (6), Buda (5), Ad. Ilie (5,5) - Popa (5); pe final a mai intrat Zaluschi care s-a miscat bine in minutele ramase.

Un comentariu :

Bar Tikitaka spunea...

Blog frumos despre o echipa frumoasa.Intra pe y-beleaua.blogspot.com poate colaboram.

Google+