9 septembrie 2007

Amical: Poli - Sahtior 1:1 (0:1)

A venit si a trecut amicalul "de gala" cu Sahtior, o partida placuta mai ales in prima repriza, care a oferit o confirmare in privinta nou achizitionatului Rusici.

Meciul a fost echilibrat, dar Sahtiorul a aratat ca o echipa usor superioara alb-violetilor, mai ales prin valoarea individuala a jucatorilor. Astfel au aparut si o serie de ocazii la poarta lui Popa si balmajeli in careul nostru, dar golul a venit printr-un sut de la 30 de metri, puternic si plasat, marca Jadson. Tot ucrainieno-brazilienii putea sa mai inscrie pana la pauza, dar mingea lobata de Brandao a fost scoasa in extremis de Canu. De cealalta parte, Poli a avut mai multe suturi de la distanta si din lovituri libere, dar acestea fie au trecut de putin pe langa poarta, fie au fost prinse de portarul oaspetilor. Trei ocazii mai importante ar fi de enumerat: un sut slab al lui Abiodun din pozitie centrala, o minge pierduta de Cristea, desi la un moment dat era singur cu portarul, si o faza irosita de Mansour, cand in loc sa suteze, s-a plimbat prin careu.
Repriza a doua a inceput cu accidentarea proaspat intratului Caramarin, care va sta cateva luni pe tusa, dupa ce de abia se recuperase. Un astfel de ghinion este mereu trist. Ocaziile nu s-au mai inghesuit sa apara, dar intrarea lui Rusici in locul lui Mansour s-a facut simtita. Astfel, pe la jumatatea reprizei, o centrare excelenta a lui Dancia l-a gasit pe Rusici liber in careu si slovenul a inscris primul sau gol pentru Poli, cu capul. Ucrainienii puteau sa revina la conducere, dar Popa a parat bine un sut din afara careului, iar pe final, la insistentele tanarului Adrian Popa (venit de la Poli II), Rusic s-a trezit cu mingea la picior si poarta goala, dar a trimis peste.

Egalul este echitabil daca e sa ne luam dupa numarul de ocazii avute si cele intamplate pe teren, dar mai important este aportul anumitor jucatori. In primul rand Srhoj a evoluat convingator in pozitia lui obisnuita, cea de inchizator, iar in cazul in care Alexa are intr-adevar patru galbene si va lipsi cu Vasluiul, ar trebui sa fim acoperiti. Abiodun a muncit mult in ofensiva, ajungand adesea in pozitii bune de centrare si sut, dar din pacate nu a reusit sa dea nastere unor mari ocazii. A fost bine sa-i revad si pe Canu si McKain in aparare, chiar daca n-au evoluat imaculat, iar fundasii laterali (Dancia si Stancu) s-au achitat bine de sarcini. Prestatia lui Rusici nu mai necesita comentarii, el fiind considerabil mai eficient decat duetul tragico-comic Mansour & Cristea.

Astept sa-i vedem marti pe tinerii convocati la Nationale, iar apoi sa invingem - pentru prima oara in destui ani - un lider al campionatului romanesc.

P.S. Nu vreau sa vorbesc despre numarul de specatori prezenti in tribune, dar poate ar fi momentul ca cei din conducere sa realizeze ca in loc sa atraga oamenii spre stadion si de echipa, ei ii indeparteaza prin atitudinea aroganta ("adevaratii polisti vin la meci indiferent de pret") pe care o afiseaza fata de suporteri si miscarile de imagine pe care le fac.

Niciun comentariu :

Google+