1 aprilie 2007

CFR - Poli 2:1 (1:1)

Si astfel a trecut ultima partida dupa care Plesan ar putea spune ca "a fost o echipa buna, dar urmeaza adversari mai accesibili, pe care ii vom nimici, ii vom starpi de pe fata pamantului" in tot acest timp privind direct inspre camera de luat vederi.

Precum spuneam, nu erau motive sa-mi fac sperante. Nu fiindca CFR ar fi cine stie ce echipa (din 3 faze importante de poarta, 2 au fost gol), ci fiindca noi nu avem taria sa luptam organizat si cu devotament. Noi adica aia de pe teren. Poli a deschis scorul, dupa un contra-atac ca la carte, o centrare perfecta a lui Karamyan, o preluare la fel de perfecta a lui Bucur si o finalizare pe masura. CFR-ul nu a pus in pericol poarta adversa decat printr-un sut peste poarta a lui Coroian, ca apoi sa egaleze inainte de pauza, dupa o greseala in lant a apararii noastre - Panin inscriind in dreapta lui Popa, prins pe picior gresit. In repriza secunda meciul a fost controlat mai autoritar de gazde, dar primul sut pe poarta (si golul cu numarul doi) a venit dupa un corner, la care Srhoj a trecut pe sub minge si Galiassi a avut de indeplinit o formalitate. Putea fi 3:1 mai tarziu, cand doar dubla-parada a lui Popa a facut ca scorul sa ramana acelasi. Poli a atacat firav si nici macar dupa eliminarea gratuita a lui Frunza nu a reusit sa traga vreun sut mai acatarii catre poarta lui Stancioiu. In intreaga repriza, doar tentativele de la distanta ale lui Olah si Caramarin, precum si recuperarea irosita penbil de Mansour au fost - cat de cat - periculoase. Asadar, fluier final.

Pentru mine este clar ca Velcea nu va reusi nimic la Poli, deoarece nu are, vorba aceea, "boase"; si daca totusi are, astept sa-mi infirme afirmatia in partidele urmatoare. Schimbarile le-a facut post pe post si dupa incasarea celui de-al doilea gol, iar pe Srhoj l-a lasat in teren, desi trebuia schimbat inca de la pauza. Cu Mansour nu avea ce face, ca atunci cand nu vrea, nu vrea, dar tind sa cred ca uneori schimbarile pe "profil" nu se justifica. Stie sa vorbeasca - Velcea - si este constient de problemle de la echipa, intrebarea vine daca are solutile pentru a iesi din infern. Oricum, chiar daca Artimon nu era vreun zeu tactic, macar a reusit sa bine-dispuna o parte din deprimatii aia de pe teren, ceea ce valoreaza aproape la fel de mult ca o asezare tactica potrivita - daca nu mai mult.

Orice rezultat pozitiv in acest retur - si aici ma refer mai ales la partida din semifinala cupei - va fi o surpriza imensa, absolut grandioasa, caci Poli in actuala formula este echipa nimanui. Si vina pentru acest sezon ii apartine lui Marian Iancu, deoarece a fost moale cand nu trebuia sa fie (R. Lucescu) si a fost dur cand din nou nu se impunea (Artimon). Sa privim doar inainte, adica sezonul viitor, caci sezonul asta nu mai este nimic de vazut.

Popa (5,5) - Emeghara (6), McKain (6), Canu (6), Olah (5,5) - Karamyan (5,5), Srhoj (4), Plesan (5,5), Matei (5,5) - Bucur (6,5), Mansour (4,5), iar Caramarin (5) in locul lui Plesan, Cristea in locul lui Bucur si Grigorie in locul lui Matei.

Un comentariu :

oldcnr2007 spunea...

sa le fie rusine...jucatori de doi lei! RUSINE!!

Google+