6 aprilie 2007

Poli - Otelul 1:0 (1:0)

A sosit si prima victorie in campionat din 2007, o victorie - spun eu - meritata, mai ales datorita jocului lamentabil prestat de oaspeti. De remarcat numarul foarte mic de spectatori, pe la 2500, desi era de asteptat dupa ultimele rezultate.

Alb-violetilor le-a trebuit sa se friga putin inainte sa se trezeasca, oaspetii fiind aproape de gol - parada Popa. Ocazia de debut a galatenilor a fost, vorba aceea, "un foc de paie", Poli ocupand de aici incolo jumatatea adversa de teren. Dupa minute bune de dominare, Bucur a trimis in plasa o centrare excelenta a lui Alexa si a deschis scorul, la jumatatea reprizei intai. Alb-violetii se retrag dupa gol si permit galatenilor sa urce in atac, dar acestia nu reusesc sa puna in pericol poarta lui Popa. Repriza secunda este una mai animata, cu Poli la comanda mai ales in prima ei parte. Karamyan, Cristea si Grigorie semneaza cele trei mari ocazii ale reprizei, in timp ce oaspetii isi incearca norocul doar prin suturi de la distanta - fara succes. Alb-violetii se apara in ultimele minute si scorul ramane cel stabilit de golul lui Bucur. De notat ca Zimmerman l-a inlocuit pe Popa la pauza, acesta din urma fiind accidentat.

Dintre jucatori doresc sa remarc in special aportul lui Ionut Matei, care a fugit enorm. a recuperate multe mingi si a iesit exemplar cu mingea la picior din aparare. Determinarea face ca el sa fie superior lui Olah chiar si pe postul de mijlocas. Sa speram ca va mentine ritmul si in partidele ce urmeaza. Alexa si Canu au fost piesele centrale apararii, in timp ce Emeghara a alternat intre deposedari excelente si riscuri inutile. La mijloc, Karamyan a facut risipa de efort, cu mai mult succes in repriza secunda, dar a fost egoist in anumite momente cand o pasa putea fi o solutie mai potrivita. Srhoj, introdus din motive misterioase titular, s-a descurcat mai bine decat cu CFR Cluj, dar pe plan ofensiv fost inexistent - ceea ce nu se poate spune despre Omoduemuke, cel care l-a inlocuit pe Srhoj. De aici si intrebarea de ce Omo nu este titular. Grigorie a fost piesa "letala" la mijloc, chiar daca golul a venit in urma unui presing facut de el. Nu mi-a fost dat sa vad vreodata un jucator care sa isi bata joc astfel de talentul sau. Eu inteleg sa nu fuga precum Matei si sa nu intre precum Alexa la mingi, dar atunci ma astept ca in momentul in care paseaza, pasa sa fie perfecta! Vise. In atac, Bucur si-a facut datoria, iar Cristea, desi a inceput cu spor, s-a muiat pe parcursul meciului.

Sincer sa fiu, sper sa pot spera din nou. Jocul alb-violetilor a oferit o mana de momente frumoase, unele individuale si altele colective, dar acestea au fost inca prea sporadice. De remarcat in special faptul ca Velcea a reusit "sa-i forteze" pe jucatori sa iasa din aparare mai des prin pase scurte. Etapa viitoare infruntam o echipa cu patru victorii consecutive la activ, ceea ce inseamna ca nu vom avea o treaba deloc usoara la Urziceni. Ramane de vazut ce va mai fi pana atunci si, intrebarea care planeaza inevitabil, unde a fost Plesan la aceasta partida.

Popa (6) - Emeghara (6), McKain (6), Canu (6,5), Matei (6,5) - Karamyan (5,5), Alexa (6,5), Srhoj (5,5), Grigorie (4) - Bucur (6), Cristea (5,5) cu Zimmerman (6) intrat in locul lui Popa, Omoduemuke (6) in locul lui Srhoj si Radoi in locul lui Karamyan.

Nu in ultimul rand, va urez un Paste Fericit tuturor! Hai Poli!

2 comentarii :

Viola spunea...

Plesan a asistat la meci, dar era imbracat in "civil"
Cand a iesit spre vestiare, a aplaudat tribuna a doua.

Stefan Carpanu spunea...

Era accidentat?

Google+