9 mai 2015

Metalul Reșița - ACS Poli 0:3 (0:0)


Suntem promovați! O victorie clară în fața ocupanta locului secund reprezintă fix genul de meci pe care ți-l dorești ca să-ți asigure promovarea matematică și Poli s-a ridicat la înălțimea așteptărilor azi, așa cum a făcut-o de destule ori de-a lungul acestui sezon. Chiar dacă toate reușitele au venit în repriza secundă, cele trei puncte au fost bine-meritate, dubla lui Henrique și al doilea gol stagional al lui Popescu tranșând ultima mare dispută a play-off-ului.

Nu este ca și cum gazdele ne-au întâmpinat cu resemnare, și acest lucru a fost cel mai pregnant în prima jumătate de oră a meciului. Pap a fost nevoit să intervină de două ori, în minutele 6 și 25, reșițenii fiind periculoși în multe rânduri, dar destul de impreciși la finalizare. Poli a suferit și prin reaccidentarea lui Bărbuț, care a trebuit schimbat în minutul 25 cu Popescu, însă tocmai introducerea acestuia s-a dovedit a fi o mutare inspirată, întărind centrul, ceea ce ne-a permis să preluăm încet inițiativa. Pedro Henrique a dat primul semnal, cu un șut care n-a prins poarta, înainte ca brazilianul să-i pună mingea lui Ovidiu Petre, a cărui șut l-a întins pe Zimmermann. Minutul 40, nici șutul lui Popescu nu l-a putut învinge pe portarul reșițean, în vreme ce Belu nu a prins poarta la capătul unui corner. Pauza s-a consemnat după două minute adiționale, dar partida era deja înclinată în favoarea noastră.

Puțin peste zece minute ne-a mai luat până la deschiderea scorului, căci în minutul 57, proaspăt intratul Boldea i-a centrat lui Elek, lovitura de cap a acestuia a fost respinsă de Zimmermann, însă doar până la Henrique, care a trimis fără probleme în plasă! Poate că minutul 65 a fost decisiv pentru speranțele gazdelor, când Pap a respins o liberă de la marginea careului, mingea a revenit la un reșițean care a tras din demivole, pe lângă. Două minute mai târziu s-a făcut doi pentru noi, Popescu deschizându-l pe Henrique, acesta a pătruns în careu și a finalizat pe sub portar, a unsprezecea reușită în acest sezon! Meciul s-a stins în minutele rămase, Metalul nereușind să mai pună în pericol poarta noastră, Lovitura finală ne-a aparținut tot nouă, în chiar ultimul minut de prelungire, când la capătul unei faze rapide de atac, rolurile s-au inversat și Henrique i-a pasat lui Popescu, acesta marcând în poarta goală. Trei zero, și unicul regret este că nu mai era nimeni să se bucure alături de acești jucători care domină liga secundă, seria a ii-a, de mai bine de douăzeci de etape.

A fost un meci bun făcut de întreaga echipă, chiar dacă adversarul suferă deschis de câteva luni de zile. Henrique și Popescu s-au remarcat în mod devident, au fost incisivi și decisivi, la fel ca de atâte alte ori de-a lungul acestui sezon. Dar fiecare a avut aportul său către această victorie deloc facilă în primă instanță, apărarea fiind la post atunci când a fost pusă sub presiune, grație și a unor intervenții sigure ale lui Pap. I se cuvin și felicitări lui Alexa, care a mutat inspirat atât prin Popescu, cât și prin Boldea, acesta fiind pe deasupra doar al șaptelea meci ca integralist pentru Henrique - cu pasă de gol în ultimul minut, pentru bună măsură.

Bineînțeles că promovarea era ca și garantată după victoria de etapa trecută, dar faptul că am etanșat-o cu un meci așa de convingător trebuie să ne ofere satisfacție. Am cârcotit noi pe aici că lucrurile nu sunt mai mult decât perfecte, că nu avem ambidexteritatea de a construi un unsprezece solid atât pentru prezent, cât și pentru viitor, dar nimeni nu poate imputa echipei că nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor de la începutul sezonului. Aș spune că nu e de mirare, am remarcat încă din primele meciuri că această formulă a Politehnicii are alt nivel de entuziasm decât cea care a precedat-o, altă calitate în joc, și chiar dacă a durat câteva etape să atingă un echilibru optim pentru a obține rezultatele pe care le așteptam, a făcut-o. Ne rămân trei meciuri de disputat, trei jocuri în care Alexa poate pune la o parte manta precauției și echipa își poate savura succesul. Un singur meci va fi acasă, cel din 30 mai cu CS Mioveni, un prilej pentru a ne arăta recunoștința, aprecierea, bucuria.

Bravo Poli!

Poli: Pap (6,5) - Belu (6), Scutaru (6), Melinte (6), Neagu (6) - O. Petre (6) - Bărbuț, Keita (5,5), Poparadu (6) - Elek (6), Henrique (7)

Schimbări:

Popescu (7) pentru Bărbuț (min 25)
Boldea (6) pentru Keita (min 56)
Popovici pentru Elek (min 85)

Niciun comentariu :

Google+