2 mai 2015

Poli - Reșița 2:1 (2:0)

Că tot am vorbit de bunele și relele lui Alexa, astăzi am avut parte mai mult de bune decât de rele și Poli aproape că a impresionat timp de 75 de minute. În orice caz, am arătat că merităm fără nici un dubiu promovarea și am dominat cu ușurință a doua clasată, scorul putând fi unul mult mai categoric în favoarea noastră. E drept totuși că Reșița nu a fost în cea mai bună formă astăzi, absențele din lot contând probabil destul de mult. Apărarea a fost punctul slab, pe care am și mizat, atacanții noștri depășindu-i și în viteză și în forță.

În ciuda ploii, meciul a arătat din start că nu va fi unul plicticos, ambele echipe trecându-și în cont câte o mare ocazie în primele minute. Mai întâi Henrique este lansat foarte bine, avansează deși are un fundaș în cârcă, dar nu reușește să plaseze balonul pe lângă portar. Apoi reșițenii au o acțiune finalizată cu un șut din dreapta careului mic, blocat de Scutaru în ultimul moment. Fără intervenția sa, probabil că Pap ar fi avut mari probleme să respingă. A fost și singura ocazie a oaspeților în prima repriză.

În rest, noi avem mai multe șanse foarte bune, dar ratate cu destulă nonșalanță de către Henrique, aflat astăzi într-un semi-reviriment după perioada mai slabă în care trece de la începutul anului. Mai întâi, lansat din nou bine pe partea dreaptă, trimite pe lângă portar de această dată, dar și pe lângă bară. Apoi Trandu și Elek încearcă câte un șut surprinzător de la distanță. Primul este ușor deviat și prins de Zimmermann, iar al doilea este puțin peste. Minutul 25 ne aduce și deschiderea scorului în urma unei scheme foarte frumoase, ce ne arată cât de mult ne ajută că exersăm aceste faze. Cu Boldea și Popescu aproape de colțul terenului, mingea este trimisă pe jos spre colțul careului, unde apare Trandu nestingherit și trimite din prima o centrare înaltă. Henrique se înalță din mijlocul careului și trimite cu capul. Zimmermann respinge în primă fază, dar până la urmă Scutaru împinge mingea în poartă.

După 10 minute, Pedro reușește până la urmă să marcheze, tot după o lansare bună, de această dată din partea lui Neagu. Dar, din nou singur cu portarul, trimite destul de slab. Zimmermann parează, dar nu destul de bine, mingea urmându-și drumul spre poartă. Tot brazilianul este protagonistul ultimei faze a reprizei când se accidentează, din păcate, și este schimbat la pauză. Boldea a încercat o pasă la întâlnire, dar trimite slab permițând portarului să prindă. Pedro ajunge târziu și se ciocnește de acesta.

Repriza a doua continuă sub dominarea noastră, dar prin introducerea lui Popovici pierdem din forță și incisivitate. Astfel, Popescu are două șanse, întâi printr-un efort de la distanță, puțin peste, apoi cu un șut pe jos, pe lângă poartă. Tot Popescu îl găsește excelent pe Boldea în careu, acesta driblează frumos din preluare, dar șutul din poziție foarte bună este pe lângă.

Ca răzbunare, reșițenii reușesc să marcheze în minutul 75, destul de întâmplător, cu un șut lobat din colțul careului, ce îl depășește pe Pap, ieșit mult prea în față, și intră aproape de vinclu. Acest gol schimbă cursul bun al meciului, căci echipa noastră se complace din nou în jocul pragmatic, la fel ca în finalul ultimelor meciuri, cu trageri de timp și refuzul de a ieși la joc în ultimele minute. E drept, Alexa e nevoit să îl schimbe pe Popovici, accidentat și acesta, deși inițial era vizat Boldea, care a avut o nouă prestație cu multe inexactități, chiar dacă a fost foarte prezent în meci. Dar apoi recurge la schimbarea defensivă a lui Popescu cu Poparadu, deși Lazăr așteaptă de ceva vreme să reintre într-un meci oficial. Ironic, chiar Boldea și Poparadu sunt protagoniștii unei mari ocazii ce putea fi golul 3. Boldea pătrunde din dreapta, îi plasează mingea lui Poparadu, iar șutul său la firul ierbii lovește bara. Și Doman ratează în stilul lui Henrique, când îl ia la țintă pe Zimmermann după o pătrundere în careu. Ultima ocazie îi aparține lui Belu care din colțul careului mic încearcă o foarfecă la o recentrare înaltă. Dar Zimmermann s-a aflat din nou la post.

Nu sunt prea multe de spus. Am jucat bine, am dominat, dar problemele noastre își fac din nou simțită prezența. Finalizarea a fost slabă, căci scorul putea fi mult mai mare, dar datorită ratărilor am fost nevoiți să avem ceva emoții pe final. Henrique a jucat bine azi, n-a avut practic nici o problemă cu fundașii adverși, dar a ratat mult prea ușor în poziții clare. Bocșan a fost titular (grație accidentării lui Cânu și gestului „altruist” al lui Melinte la meciul trecut) și n-a avut probleme, iar Popescu a avut o revenire în teren excelentă, după accidentarea din al doilea meci oficial al anului. Evoluția lui Pap a fost și ea bună, cu excepția golului, el fiind mereu acolo unde trebuie, să prindă sau să respingă mingea.

Mai avem nevoie de un singur punct, pe care îl putem obține chiar la Reșița. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru că sunt curios cum vom juca odată ce obiectivul va fi îndeplinit. Trebuie, totuși, să vedem și ceva nou, pentru că nu ne permitem să stăm pe loc.

Poli: Pap (5,5) - Belu (5,5), Bocșan (5,5), Scutaru (6,5), Neagu (5,5) - O. Petre (6), Popescu (6,5), Trandu (6), Boldea (5,5) - Henrique (6,5), Elek (6)

Schimbări:

Popovici pentru Henrique (min 46)
Doman pentru Popovici (min 75)
Poparadu pentru Popescu (min 79)

Niciun comentariu :

Google+