22 noiembrie 2019

Poli - Chișineu Criș 1:2 (0:1)

Meciul de azi se anunța unul dificil, nu doar pentru că întâlneam o echipă din partea superioară a clasamentul, ci și pentru că era formată din mai mulți jucători cu experiență, în timp ce pe noi ne afectau suspendările lui Ochea și Podină. Chiar și așa, am arătat din nou că, cel puțin acasă, ne putem bate de la egal la egal cu orice adversar.


Începutul de meci ne-a dat speranță, în chiar minutul 3 Daminescu fiind la capătul unei centrări foarte bune, dar nu a pus capul cum trebuie și a trimis mingea pe lângă poartă. Crișul n-a ripostat decât cu lansări în atac, fiind de multe ori prinși în ofsaid. Dar nici noi nu putem spune că am fost prea inspirați în ultima treime, Românu trimițând mult peste (min. 11) și Dincă încercând vinclul de la colțul lung cu un șut ce a fost mai degrabă o centrare ratată. (min. 16)

Conform scenariul cunoscut, oaspeții sunt cei care deschid scorul, în urma unei neatenții pe flancul nostru drept. Mingea ajunge la Codrea în careu, care înscrie la primul șut pe poartă al echipei sale. (min. 28) Dacă la acest gol Mosoarcă n-a avut cel mai bun reflex, s-a revanșat blocând șuturile din doar câțiva metri ale lui Roșu (min. 34) și Ciornei (min. 39)

La pauză s-a aplicat aceeași strategie ca la meciul cu Deva, fiind aruncate în luptă „armele secrete” Iseini și Velcotă. Dar până să le și folosim, suntem salvați de un al doilea gol primit, tușierul indicând ofsaid la centrarea în fața porții în urma căreia se marcase (min. 49). În minutul 62 primim o lovitură liberă indirectă aproape de careul advers. Mingea este mișcată pentru Velcotă, care înscrie cu un șut la firul ierbii, trimis lângă bara porții.

Ca de obicei, nu ne putem menține avântul după un gol marcat, astfel că oaspeții vin peste noi și ne revedem conduși după doar șapte minute. Culmea, reușiserăm să blocăm un șut ce părea foarte periculos, dar apoi nu suntem atenți și permitem adversarilor să bată repede cornerul rezultat. Mingea este centrată lângă bară, de unde Codrea înscrie cu capul, Mosoarcă cu un gest care părea mai degrabă că vrea să sperie adversarul.

Nu se mai intâmplă nimic notabil până în prelungiri, în afara faptului că Toboșaru este introdus pe teren în urma accidentării lui Dorobanțu, se dovește a fi mai mult decât inutil și este înlcouit după doar 16 minute, cu doar două rămase de jucat, fără prelungiri.

Chiar la ultima fază realizăm că trebuie să atacam și reușim să combinăm cu iscusință mingea, manevrând-o fără greșeală până în careu, unde Popa este faultat și obține penalty-ul. Cum Velcotă ratase precedentul, Oprea își asumă responsabilitatea. Din păcate, acesta trimite slab, pe centru, portarul respinge, iar arbitrul pune capăt partidei. Experiența și-a spus din nou cuvântul.

Poli: Mosoarcă - Popa, Chiriac, Oprea, Sporin - Românu (46, Iseini), Mitre, Dobrincu, Dorobanțu (72 Toboșaru; 88, Sevici), Dincă - Daminescu (46, Velcotă)

Niciun comentariu :

Google+