23 septembrie 2019

Catalogul alb-violet: Dumbrăvița - Poli

Problemele sportive nu au soluții simple la alb-violeți. Susceptibilitatea la faze fixe ne-a costat deja mai bine de zece goluri și îi vom mai plăti tribut până când nu devenim mai...atenți, maturi, implicați?

8 voturi
În primul rând, în cazul în care n-ați văzut meciul, găsiți câteva faze pe Dumbrăvița TV (link).

Căci nu aveam voie să luăm primul gol așa cum l-am luat - Stancu a bătut rău cornerul, Sporin a luftat de lângă bară, Daminescu și Mosoarcă au rămas pasivi, în vreme ce Telescu i-a luat fața lui Cochințu și a împuns mingea înspre poartă. Astea n-au mare lucru de-a face cu experiența sau cu diferența fizică față de adversari.

Al doilea corner a arătat mai mult a naivitate defensivă: Românu, intrat cu câteva secunde înainte, a evitat să intervină la o minge în zona lui, din spate doi adversari au țâșnit, scăpând din marcaj, iar mingea lovită inexact a circulat pe marginea careului mic înainte ca Făgărășanu să o trimită în plasă.

Altfel, a fost un meci ezitant și pentru portarul Mosoarcă, care pe lângă intervenția reușită în fața lui Drăghici, a părut temător în a ieși pe fazele fixe și a avut un moment neinspirat la o respingere care putea să ne coste un gol. Și el a acuzat probleme medicale în săptămâna dinaintea partidei, un scenariu care se repetă îngrijorător de des în rândul tinerilor noștri jucători.

Ca să vedem și partea pozitivă, am avut trei-patru faze cursive în repriza secundă, două încununate cu ocazii bune, ceea ce nu e mult...dar dacă înscriam când trebuia să înscriem era destul. Asta în condițiile în care n-a fost un meci grozav al lui Iseini și Velcotă a fost multă vreme izolat. Ne-au ajutat în partea secundă energia lui Românu și dispoziția la efort a lui Daminescu, cât și permutațiile făcute de Bălace la pauză - retragerea lui Oprea ca fundaș central, mutarea lui Sporin la închidere și introducerea unui fundaș dreapta mai ofensiv, în Dincă. Chiar dacă nu are un joc de pase care să se potrivească rolului la mijloc, Sporin a avut dinamismul și agresivitatea necesare unui „distrugător”, în vreme ce Oprea, care ratase mai toate pasele în față din prima repriză, a oferit un plus de siguranță apărării în partea a doua.

Normal că fiind mai ofensivi, ne-am expus adversarilor, dar riscurile fac parte din meserie, mai ales la 0-2. Exact ca anul trecut, dacă nu reușim să ne apărăm bine, se dovedește foarte dificil să adunăm puncte.

Ca și atitudine, nu toți jucătorii par la același nivel. Probabil că și situația îi apasă pe unii, însă alții n-au avut niciodată responsabilitatea rezultatelor și asta se vede în anumite momente din joc. Precum scriam, nu există soluții simple, unele lucruri vin doar cu timpul, dar deja suntem la patru puncte de echipa din fața noastră...

Niciun comentariu :

Google+