24 februarie 2019

Catalogul alb-violet: Poli - Ripensia

Poli - Ripensia 1:0 (0:0)
[44 de voturi]

CRONICA MECIULUI


Dinu Moldovan

Nu era cert cine va sta în poartă la acest meci, dar decizia lui Răchită s-a dovedit inspirată. Moldovan a avut priză excelentă la şuturile care au prins poarta, a blocat în două rânduri şi a boxat o minge dificilă în partea secundă. Degajărilea au fost în general scurte, afectate şi de vânt.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,4

Igor Ţîgîrlaş

Mi s-a părut că am funcţionat ceva mai bine cu Ţîgîrlaş în centru, decât ca fundaş dreapta. Oaspeţii au avut câteva faze în acea zonă pe parcursul prime reprize, însă echipa s-a apărat rezonabil. De văzut unde îşi va găsi locul în primul unsprezece.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,8

Lorenzo Paramatti

Italianul confirmă forma arătată în pregătiri, cu un joc sigur şi precis în defensivă. Comunică în continuu cu cochipierii.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,3

Sergio Uyi

A reuşit mai multe intervenţii sigure, a controlat spaţiul aerian, dar nu sunt sigur dacă a fost sau nu henţ la intervenţia din repriza secundă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,4

Vlad Olteanu

N-am fost foarte convins de Olteanu în prima parte, însă în a doua arătat mai mult ca jucătorul pe care îl căutam în flancul stâng - calm, concentrat, capabil să scoată adversari din joc şi să joace lung eficient.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,6

David Pop

Aş spune că titularizarea lui Pop a fost cea mai mare surpriză a primului unsprezece. Chiar dacă în a doua parte a suferit pe alocuri, a reuşit să câştige multe dueluri la cap şi şi-a arătat, din nou, importanţa la fazele fixe, semnând golul decisiv - un gol teribil de important.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,9

Daniel Rogoveanu

Deşi suferea de o accidentare, Rogoveanu a ţinut să tragă de sine pentru a juca în acest meci. Intenţia este lăudabilă şi oferă un exemplu a ceea ce ne trebuie ca mentalitate, însă în joc a avut mult de suferit, pierzând numeroase mingi.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 6,1

Lucian Buzan

Venit abia acum câteva zile, fostul jucător al Craiovei a arătat că este dispus să alerge. Putea să înscrie la şansa de gol pe care a avut-o în debutul reprizei secunde, dar mai semnificativ este că a rămas activ toate cele nouăzeci de minute, acoperind bine terenul.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,6

Vadim Calugher

Mă aşteptam să-l văd pe Calugher mai retras, cu Rogoveanu în spatele vârfului, dar probabil că această permutaţie a fost făcută şi având în vedere problemele lui Rogo. Pasă de gol, implicare bună în joc, dispoziţie la efort. Un debut fericit pentru tânărul moldovean.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,9

Cosmin Bîrnoi

A ţinut cu greu de minge, a încercat să fie incisiv, dar paselor le-a lipsit precizia.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 6,2

Eugen Sidorenco

Chiar dacă n-a înscris, Sidorenco şi-a arătat calitatea de-a lungul meciului. A scos libera care a precedat golul, a câştigat multe dueluri unu la unu şi a luptat cu succes pentru mingi înalte cu adversari mai mari ca el. Păcat că n-a reuşit mai mult la cele două faze când a scăpat pe contră, în flanc, respectiv când a recuperat fantastic la mijloc.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,1

REZERVE

Dănuţ Bilia

Intrat la pauză, Bilia a oferit un plus de siguranţă, mai ales la mingi înalte, şi a avut o poziţionare bună. Plus o atitudine exemplară. El l-a scăpat însă pe Dumiter în minutul 88, când Ripensia putea egala.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 7,0

Denis Golda

N-a intrat bine în meci, oferind oaspeţilor o liberă din 20 de metri şi ratând două contre cu potenţial.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,0

Alin Ghidurea

Introdus în minutele de final, Ghidurea şi-a semnat astfel debutul în L2.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,2

ANSAMBLU

Valeriu Răchită

Sarcina lui Răchită în această iarnă a fost una deosebit de dificilă: să redreseze un vestiar fragmentat şi nemulţumit în limita resurselor financiare şi a problemelor de imagine pe care le cunoaştem. Am văzut care au fost măsurile, cu cincisprezece jucători veniţi, aproape toţi în ultima lună de zile, şi doar şapte rămaşi din cei vechi. În primul unsprezece al acestui meci s-au regăsit numai doi dintre aceştia: David Pop şi Cosmin Bîrnoi.

Partea de construcţie a lotului este aproape finalizată şi urmează munca pe exprimarea în joc. Am putut observa în meciul cu Ripensia că jucătorii au arătat o atitudine agresivă (în sens pozitiv) şi multă dispoziţie la efort, însă în acelaşi timp a trebuit să ne recunoaştem dominaţi acasă de o formaţie din a doua jumătate a clasamentului. Mă aştept ca şi următoarele partide să se dispute după un tipar asemănător, importante fiind punctele. O organizare defensivă bună şi capacitatea de a pune probleme la faze fixe şi la contre vor fi decisive pentru alb-violeţi.

Nota Cronicii: 7,5
Nota comunității: 7,8

Echipa

Am avut de învăţat multe nume noi la acest meci, însă speranţa este că sunt nume pe care nu le vom uita la finalul acestui sezon. Golul victoriei, poetic aproape, a venit tot de la unul dintre cei vechi.

Precum scriam şi în cronică, sunt convins că jucătorii au simţit presiunea, mai ales odată ce am înscris, acesta fiind şi motivul pentru care Ripensia a stat aşa de sus. Trebuie să reuşim să ţinem mai bine de minge pe faza de construcţie, să fim mai eficienţi la recuperare şi mai incisivi pe contre. La fel de important este să nu oferim atâtea faze fixe adversarilor, alţii nu vor fi la fel de iertători.

Aşa cum, din punct de vedere tactic, vor conta mult cele menţionate mai sus, diferenţa, de cele mai multe ori, o va face personalitatea acestui lot, încrederea pe care o au unii în ceilălalţi şi dorinţa de a se împinge din spate reciproc atunci când au nevoie de asta.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 7,2

Omul meciului

David Pop - 54,5%
Dinu Moldovan - 11,4%
Lorenzo Paramatti - 11,4%
Sergio Uyi - 9,1%
Eugen Sidorenco - 6,8%
Dănuţ Bilia - 2,3%
Vadim Calugher - 2,3%
Igor Ţîgîrlaş - 2,3%

5 comentarii :

Unknown spunea...

🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣

Anonim spunea...

Totuși ați putea veni cu o prezentare a lotului,s echipei tehnice, a staff-ului de conducere

Stefan Carpanu spunea...

Ce anume să apară în prezentare?

Anonim spunea...

Componenta lotului, date despre fiecare jucător. De asemenea și despre staful tehnic. Membrii din conducerea clubului. Sponsori

Stefan Carpanu spunea...

Datele de baza despre toti jucatorii (post jucat, data nasterii, locul nasterii, inaltime-greutate) sunt disponibile pe site-ul oficial. O să urmeze şi o şedinţă foto pentru echipă, să completăm cu imagini la toţi, iar atunci va fi prezentată şi componenţa conducerii administrative.

Pentru toţi jucătorii nou-veniţi am făcut aici prezentări cu istoric, le găsiţi aici:

https://www.cronicavioleta.ro/search/label/Profiluri

Google+