16 februarie 2019

Amical: Poli - Dumbrăvița 1:2 (0:0)

Nu cred că acestea erau așteptările de la partida cu verzii dumbrăvițeni, ca rezultat cel puțin, fiindcă în joc știam că întâlnim o formație puternică spre foarte puternică de L3. Context există, iar pe lângă rezultatul neplăcut, vreau să văd și lucrurile care au mers mai bine.


Răchită a trimis în prima parte o formulă de trialiști și probabile rezerve. În ciuda acestui fapt, jocul a fost controlat în mare de alb-violeți, care au avut dificultăți însă în a ajunge la finalizare - doar câteva șuturi din afara careului, inclusiv unul scos de portar, au fost de notat. De cealaltă parte, Dumbrăvița a avut o șansă bună, din apropiere, pe care Began a blocat-o.

Când au intrat „titularii”, așteptările mele (și probabil nu doar ale mele) erau că vom pune stăpânire pe joc. Am făcut-o, câteva minute, după care adversarii au trimis, deviat, în bară și parcă ne-am înmuiat. Deși am beneficiat de mai multe faze fixe, nu am pus pericol suficient de des, iar cele câteva faze cursive nu s-au concluzionat cu șuturi cadrate. Pe acest fond, Dumbrăvița ne-a surprins pe o minge lungă, la care am stat prost la ofsaid, portarul Avram a ieșit la întâmpinare, a fost depășit și ne-am văzut conduși. La scurt timp am primit și al doilea gol, după ce o degajare ratată a lui Munteanu i-a permis fostului polist Rus să tragă din careu, iar palma lui Avram n-a fost suficient de fermă să respingă în lateral. O fază fixă ne-a readus în joc, cu pasa de gol a lui Olteanu și capul lui Sidorenco, precis, iar pe final am avut o minge în bară la o liberă din celălalt flanc, mingea înaltă punându-i probleme portarului advers. N-am mai reușit să egalăm, astfel că am bifat o înfrângere înainte de începutul returului. Mini-returului.

Explicația antrenorului a fost că cei care au intrat în partea secundă au avut un antrenament de intensitate fizică ieri. Cred că asta s-a și văzut, mai ales comparat cu ce-am observat în meciurile din cantonament, unde am avut mai multă agresivitate și un plus de prospețime, în ciuda numeroaselor partide jucate.

Care ar fi problemele? Încă nu avem siguranță în poartă, unde Avram, în special, a fost ezitant. Began n-a fost supus la faze dificile, exceptând cea menționată, dar pare, momentan, ceva mai sigur. Țîgîrlaș nu mi s-a părut în apele lui ca fundaș dreapta, deși a reușit să blocheze adversarii de câteva ori; a avut însă și deficiențe de plasament și a irosit câteva mingi cu diagonale fără destinație. Uyi a comis o eroare gravă, permițând unui adversar să scape spre poartă, dar ezitarea acestuia i-a permis fundașului să intervină. Fiind și la primul meci cu Paramatti, desincronizările sunt de înțeles, dar pentru meciul cu Ripensia avem nevoie de doi fundași centrali fiabili; Bilia și Ghidura, cu prestații rezonabile în prima parte, au argumentele lor. Olteanu a avut un meci prea „tăcut”, fiind și depășit în unu contra unu la două faze. Munteanu, pe lângă eroarea de la gol, nu și-a lăsat amprenta asupra mijlocului terenului, o pretenție rezonabilă de la un închizător. O problemă rămân flancurile, unde Golda a suferit, în vreme ce Bîrnoi și Stere (ambii în prima repriză) nu au arătat clar că merită să fie titulari.

La plusuri l-aș pune pe Sidorenco, un vârf bătăios și iute, chiar dacă este în urmă cu pregătirea. Nici Chemin, evidențiatul primei reprize, nu este un jucător de care m-aș lepăda, arătând că este capabil să țină de minge și să verticalizeze. Calugher, mijlocaș central și el aproape confirmat, mi s-a părut bine implicat în joc, apărând și la finalizare. În plus, am avut parte de câteva faze cursive de atac, aproape frumoase. Maniera de joc a echipei mi s-a părut pozitivă, mai curajoasă, în ciuda eșecului. Un aspect important de avut în vedere este că am jucat 4-2-3-1 în prima parte și 4-3-3 în a doua, însă așezarea din urmă pare încă pretențioasă pentru ce putem noi executa.

Poate cea mai spinoasă problemă în acest moment este alegerea celor trei titulari U21. Cu probabila plecare a lui Motreanu, nu avem decât variante la mijjlocași centrali sau ofensiv în bandă. Nu este comod să joci cu doi U21 pe centru, nici în 4-2-3-1, nici în 4-3-3. Nici variantele pentru flancuri, Golda și Bîrnoi, nu oferă siguranță și incisivitate. Ambele goluri au plecat de la mingi pierdute de Golda. Ideal ar fi fost să avem câte un U21 în fiecare compartiment (apărare, mijloc, atac), sau chiar un portar. Sunt discuții pentru un jucător ofensiv U21, care să vină din L1, ceea ce ar putea să ne ofere un respiro, însă definitivarea primului unsprezece va presupune niște decizii curajoase din partea lui Răchită.

Cert, astăzi, este că doar Chemin și Diarra au șanse să rămână dintre cei testați. Așteptăm ultimele confirmări și, cu sufletul la gură, ne pregătim pentru debutul nostru în sezonul de primăvară. 

Poli (rep. 1): Began - Bilomba, Bilia, Ghidurea, Frederic - Dinu, Pop - Stere, Chemin, Bîrnoi - Diarra

Poli (rep. 2): Avram - Țîgîrlaș. Paramatti, Uyi, Olteanu - Calugher, Munteanu, Oprea - Golda, Sidorenco, Rogoveanu

5 comentarii :

Bugarschi Dusan spunea...

Dezamăgitor! Dacă în lupta pt Salvare de la retrogradare ne bazam pe Golda Stere sau Uyi șansele sunt zero. Nu ne putem îmbată cu apa3 rece. Jucători ca Motreanu, Draghici, Codrea dispar din lot. Sa nu vorbim de Harut jucător națională de tineret. Sa început cantonamentul în Antalya cu 16 jucători și termini pregătirea cu totul alt lot. Din păcate un singur cuvânt :haos. Cu acest lot este aproape imposibil sa facem minim 30 de puncte. Mie greu ca după jocul de astăzi sa fiu optimist. Doar 3 _4 jucători au arătat un plus Sidorenco Oprea Rogoveanu.Bilia.... Baftă Hai Poli!

Anonim spunea...

Pierzi jucatori ca Haruț, Velcota, Codrea, Motreanu , Podină(titulari azi) , contra( tineri care azi erau peste multi dintre cei care au fost trimiti in teren), dar Poli isi menține in continuare "talentul" de a pierde tineri valorosi. Felicitari, ne vedem in C!

Stefan Carpanu spunea...

Mă uitam la primul unsprezece din meciul cu Luceafărul:

Contra - Podină, Bocșan, Basic, Motreanu - Codrea - Velcotă, Popovici, Bîrnoi, Haruț - Drăghici

Ai veterani ai echipei precum Bocșan, Popovici și Drăghici ancorând jucători care au prins multe minute în L1 și L2 sezonul trecut, precum Motreanu, Haruț, Bîrnoi și Velcotă, alături de patru patru cvasi-debutanți în L2. O echipă mustind de tineri talentați. Din atâtea puncte de vedere, echipa pe care visam să o văd de mult, mult timp. Îmi aduc aminte așa de bine de acel meci, eram prin oraș, complet în fibrilații, așteptam vibrațiile de pe livescore. Când am înscris al doilea gol, am zis că asta este, ăștia ni-s, putem să ne luptăm cu toate echipele, iar insuccesele primelor etape au fost doar emoții, dificultățile tranziției. Cred că e ultimul moment de fericire deplină din acest sezon, tot ce am mai simțit ulterior la goluri a fost reținut și temător. Așa cum știm, am pierdut 2-4.

Dacă Haruț, Motreanu, Velcotă și Podină nu-și doresc să joace la Poli (cu siguranță au motivele lor, iar viața le va da sau nu dreptate), nu ai cum să-i forțezi s-o facă. Dintotdeauna i-am dorit în primul unsprezece, am vrut să-i văd că fac diferența pentru noi. Că au făcut parte dintr-un lot care ne-a dus pe ultimul loc, la 11 puncte de salvare, este în primul rând o chestie de cum s-a format lotul în vară, a turbulențelor dinainte de intrarea în insolvență și, pe undeva, o fi loc și de o discuție despre valoarea individuală. Mulți au fost și sunt în dialog cu diverși oameni, din club, din jurul clubului, resimt frustrări și nedreptăți comise împotriva lor. Problema e că dialogul cu fotbalul a avut de suferit, iar atunci când pleci de la Poli, de oriunde, toate neajunsurile o să dispară o vreme, iar tot ce o să rămână va fi acest dialog. La anul generațiile 98 și 99 nu vor conta ca U21 pentru Liga 2. Nu va fi ușor pentru cei care șase luni nu au jucat niciun meci oficial.

Altfel, Codrea este în continuare în lot, nu a fost folosit fiindcă este suspendat pentru primul meci. Iar Contra a fost reprimit în lot, după câteva zile de...penitență, presupun.

Anonim spunea...

Modul radical al comportamentului lui Rachita nu se pliaza conditiilor in care se afla clubul acum. Aflat in insolventa, clasat pe ultimul loc,fara o identitate bine conturata si multe alte neclaritati, clubul avea nevoie de acesti tineri. Ei au plecat sau vor pleca pentru a face loc unor cvasinecunoscuti si viziunii lui Rachita si Birlica, ultimul cu antecetente in ce priveste falimentul. Mai mult, Rachita e si expert constructor, el va coordona lucrarile la viitorul stadion. Cat de slabi putem fi, sa nu gasim specialisti in Timisoara! Ce fel de om poate fi primarul, sa se indeparteze de adevaratii polisti si sa se alieze cu niste mitici? E prea tarziu pentru astfel de experimente, e prea tarziu pentru a mai salva ceva. Sfarsitul e aproape. Pacat!

Bugarschi Dusan spunea...

Lotul cu care sa terminat turul trebuia sa rămână în linii mari același. Cu jucători precum Began, Ghiduria Olteanu, Bilia, Olteanu, Paramanti, RogoveNu Oprea, Sidorenco salvarea de la retrogradare ar fi fost posibila . Am ascultat declarația de după meci a d-lui Răchită Foarte optimistă. Sper sa nu fie o aroganță. Eu personal mam saturat de Ganea cu limitele lui, și aroganta lui. Sper ca actualul antrenor sa nu-l imite. Zicea ceva de aducerea a 2 fotbaliști de valoare care pt fi decisivi în joc. Baftă d-le Răchită! HAI Poli!

Google+