21 septembrie 2018

Avancronică: Baloteşti - Poli

Cei mai răutăcioşi ar putea spune că avem de-a face cu un derby...de clasament: alb-violeţii, pe un foarte umil loc 18, Baloteştiul fără victorie pe locul 20, ultimul. După ultimele trei partide, ne vedem confruntați cu situația inedită în care Poli emite pretenţia de a fi formaţia favorită să câştige, dar asta nu face decât să pună mai multă presiune pe rezultat. Toate prestaţiile pozitive recente ar fi degeaba, dacă nu plecăm cu ceva de la Baloteşti.


CS Baloteşti

După ce şi-au demis antrenorul înaintea meciului cu Ripensia, ilfovenii l-au numit pe Ştefan Nofitovici în postura de principal. Prestaţia de la Timişoara pare să fi justificat în primă fază decizia, fiindcă doar neşansa a făcut ca Baloteştiul să nu ciupească măcar un punct Ripensiei. În rest, înfrângerea cu Farul şi egalul de acasă cu Brăila îi „înfrățesc” cu noi, iar meciurile din primele etape, pierdute la scor, au fost cu adversari tari - Mioveni, Petrolul și FC Argeș.

A se citi că nu ne va fi ușor, nu doar din cauza presiunii rezultatului, ci și fiindcă acest sezon al ligii secunde pare destul de echilibrat. Anul trecut, Balotești n-a avut emoții cu retrogradarea, dar a pierdut câteva piese grele în această vară. Dacă apărarea a rămas cam aceeași, de la mijloc în sus echipa este mult schimbată. Frații Herea, Lucian Ion, Valentin Andrei și golgheterul Alexandru Nica au părăsit echipa. A rămas doar Marian Neagu, fost la Chiajna, și a venit fostul jucător de la Politehnica Timișoara, Cornel Predescu; în rest, tineri de sub 21 de ani completează lotul gazdelor noastre de sâmbătă.

Să fie clar, însă: Poli trebuie să meargă la victorie în acest meci, fiindcă trebuie să urcăm din zona asta mlăștinoasă a clasamentului în care ne aflăm.

Poli Timișoara

Doar că nu va fi ușor. Lotul nostru mai trebuie să crească valoric, iar condiția fizică rămâne un aspect îngrijorător. Trăim cu aparența liniștii, dar mă tem că indiferent de rezultat, să rămânem cel mult cu atât - aparența.

Din păcate, avem diverse absențe: Drăghici și Bîrnoi sunt incerți, Basic este supendat, iar Ivanov accidentat. În schimb, revine Bocșan, iar Opoku ar putea să reapară și el în primul unsprezece. Astfel ne vom baza, probabil, pe Melinte și Bocșan în centrul apărării, Pop/Codrea va coborî la închidere, iar Opoku va ocupa locul rămas liber la mijloc. Mă aștept ca tot Rudolf să fie titular în apărare, că și așa am fost forțați să facem multe permutații, cu Filip titular în linia de mijloc. Dacă Drăghici nu poate juca, Stere pare favorit să îi ia locul. Legitimarea lui Keita ne oferă o variantă în plus pentru atac, dar la fel de puțină certitudine. De văzut și cine va sta în poartă; tind să cred că va fi Smaranda.

Completare ulterioară: Opoku este dat tot accidentat, deci...probabil vom recurge la improvizații pentru linia mediană.

Vorbele lui O. Petre:
„Nu avem altă variantă decât să câștigăm. Ar cam trebui din momentul acesta să arătăm altfel. Că trec etapele și nu adunăm puncte, ne afundăm în subsolul clasamentului. Probleme de lot sunt, dar nu cred că mai contează în momentul de față nimic… Toți care vor intra în teren trebuie să dea maximum să ne ajute să câștigăm.”
Pentru tinerii noștri este un prim mare test de caracter. Una este să joci bine în partide în care lumea te consideră outsider (și să pierzi), alta este să dovedești că ai totuși destulă calitate cât să te impui în fața celor pe care „trebuie să-i bați”.

Cronica ultimei întâlniri: 

Cele două cluburi nu s-au mai întâlnit într-un meci oficial, dar au jucat un amical vara trecută.

Poli - CS Balotești 1:1 (0:1)

Straton – Crețu, Melinte, Șeroni, Țigănașu – Artean, Soljic – Munteanu, Vașvari, Bîrnoi – Bud

Au mai evoluat: Smaranda, Curileac – Străuț, Haruț, Cânu, Bocșan, Covalschi, Croitoru, Oprea, Ciucur, Doman, Drăghici, Bianconi

Goluri: Doman

Niciun comentariu :

Google+