6 iulie 2018

O săptămână liniștită

Bine, e un fel de-a spune, fiindcă ceva mișcări tot s-au consemnat. Cele ferme, întâi și prima oară.


Ovidiu Petre este noul director sportiv al clubului, o numire în spiritul micilor lovitituri de imagine care sunt pe placul conducerii. Discutasem cu diverse persoane după plecarea lui Neaga și concluzia era că odată cu retrogradarea, clubul nu ar avea neapărată nevoie de un director sportiv. În condițiile în care de la Poli au plecat deja mulți oameni din staff, inclusiv maseurii, este cu atât mai discutabil dacă tocmai acest post trebuia ocupat. Din afară nu ne-a fost foarte clar cu ce se ocupa Neaga, deci rămâne de văzut ce aport va avea noul numit în acest rol. Oricum, la un club cu structura administrativă limitată pe care o avem noi, sigur se găsesc treburi de făcut, doar să fie Petre omul care să le facă.

În aceeași zi în care David Pop (1999) și-a prelungit contractul, a fost anunțat al treilea transfer al verii: Dorin Codrea (1997). Rămânem, astfel, în sfera numelor cu rezonanță, Dorin fiind verișorul lui Paul Codrea. Am impresia că mijlocașul central este primul jucător care ia invers direcția ACS-ASU, căci înainte de a juca la Giarmata (25m/4g), a evoluat la ASU Politehnica în L3 (18m/1g) și L4 (29m/1g).

[Așa cum mi-a fost atrasă atenția, Drăghici a fost de fapt primul!]

În probe se mai află Marian Neagu (1991), un mijlocaș dreapta format de Chiajna, care a evoluat în ultimele sezoane la Balotești (31m/3g în 2017-2018).

S-a mai scris zilele acestea despre o ruptură între impresarul Cristea Opria și conducerea clubului, motiv fiind refuzul lui Ganea de a-l reține pe Dragoș Cojocaru (cât și a altor juniori impresariați de el). În ciuda CV-ului său, Cojocaru, crescut de Anderlecht, n-a impresionat în amicalul cu Chișoda, deci nu ne-a mirat așa de tare această decizie a antrenorului. Postul de fundaș stânga rămâne însă unul pentru care mai avem nevoie de întăriri. Altfel, este greu de zis care sunt roadele relației Poli - Opria. Impresarul a ajutat clubul financiar în diverse perioade, iar de la începutul anului a fost cooptat (de pe direcția primarului, din câte deduc) pentru a da o mână de ajutor din interior. Un mic conflict de interese exista acolo, drept dovadă și această situație.

Mâine, de la ora 10.30, mai disputăm un amical în complexul Adrian Stoicov, cu Galaxy Timișoara. Sunt curios de ce meci vom avea parte, căci nu știu ca Galaxy să aibă o echipă de seniori. Ulterior, în cadrul cantonamentului de la Poiana Brașov, s-au reconfirmat cele două amicale știute, în 13 iulie cu FC Hermannstadt la Sibiu, iar în 20 iulie la Râșnov cu echipa din localitate.

Niciun comentariu :

Google+