15 iunie 2018

O nouă încercare

Am făcut zilele trecute o listă de vreo cincizeci de antrenori disponibili, pe care am despicat-o cât am putut de bine. De pe lista aia,  vreo zece sigur nu veneau, pe douăzeci nu i-aș fi vrut în niciun caz la club, la zece aveam dubii că ar reuși să se impună, șapte păreau vag interesanți și pe patru chiar mi i-aș fi dorit. Ganea se încadra în categoria dubiilor.


De ce? Fiindcă în medie a stat trei luni la cluburile unde a fost, este temperamental și nu are prestanță.

Noi facem o reconstrucție, care se va întinde pe unul sau chiar doi ani, deci avem nevoie de cineva cu anduranță și viziune, capabil să îndure dificultăți financiare și să medieze această realitate față de jucători. Ganea va trebui să fie pedagog pentru un contingent numeros de tineri, care nu pot fi crescuți doar cu disciplină autoritară. Nu în ultimul rând, antrenorul girează cu propria persoană viabilitatea clubului, a se înțelege că va fi un factor important în a convinge jucători să vină la o Poli suferindă.

Ca rezultate, antrenorul Ganea nu a strălucit, dar în general a dovedit că are capacitatea să-și mobilizeze jucătorii. Perioada petrecută la Călărași, în liga secundă, a impresionat, la fel ca cea imediat următoare la Voluntari. De atunci a mai petrecut doar câteva etape la Târgu Mureș, când echipa vicecampioană își dădea duhul în sezonul 2016-17.

N-am nicio idee care mai este statutul lui Ganea în lumea fotbalului românesc în acest moment, însă un fost jucător de talia sa trezește mereu anumite simpatii (sau antipatii). Povesteam și în cartea noastră despre momentul Ganea - Mudura, o pată pe o carieră remarcabilă, dar nu lipsită de controverse. Într-un fel se potrivește aici, la un club pe care nu-l înghite toată lumea. Dacă este cu adevărat omul de care avem nevoie, făcătorul de minuni, vom vedea mai degrabă mai devreme, decât mai târziu. El va fi ajutat de Norbert Niţă (secund) și Călin Frunză (antrenor cu portarii).
Prezentarea noului staff va avea loc pe 25 iunie, odată cu reunirea lotului. Cantonamentul se va derula între 10 și 20 iulie.

Să fie de bine, căci altfel nu poate fi decât foarte de rău.

Hai Poli!

Niciun comentariu :

Google+