16 aprilie 2018

Avancronică: Poli - Botoșani

Facem ce facem și ne regăsim peste linie. Doar că fără o victorie cu Botoșani, ne mutăm pe loc de play-off, la trei puncte de salvare.


FC Botoșani

Prin victoria obținută cu FC Voluntari, botoșănenii și-au asigurat „spatele”. Aflați acum la 25 de puncte, nouă peste zona fierbinte, nu au motive de îngrijorare. E drept, o înfrângere cu noi i-ar apropia la șapte puncte de baraj, dar nici asta n-ar trebui să le dea emoții. La doar trei zile după meciul cu noi, moldovenii se deplasează la Craiova, unde joacă prima manșă a Cupei României. Dacă decid să-și menajeze jucători în vederea acelui joc, ar putea fi un avantaj în favoarea noastră.

Până la urmă însă, nici nu contează pentru noi cu ce unsprezece joacă - abordarea trebuie să fie aceeași. Ca să nu mai spunem că și între rezervele celor de la Botoșani se află jucători de calitate.

Ca formă, oaspeții noștri arată destul de precar - două victorii în opt meciuri în 2018, dar în ultimele cinci au primit un singur gol (și au marcat...două). Nu prea are cum să fie un meci de 0-0, fiindcă noi nu prea servim acel 0, dar e puțin probabil să fie un meci nebun. Posibile absențe ar fi Mușat și Ungurușan, în vreme ce nou-venitul Hazazi, internațional al Arabiei Saudite, mai are până să intre în echipă. Totuși, toți trei au jucat în amicalul disputat în această săptămână cu Bucovina Rădăuți, scor 4-0.

Să mai aducem aminte de perioadă petrecută de Leo Grozavu la Botoșani? La conferința de presă a Botoșaniului s-a discutat mult pe această temă, dar Enache s-a rezumat la a-i dori baftă în ansamblul acestui sezon la Poli, cu mențiunea că „Leo nu știu dacă poate fi cunoscut, e un om cu surprize, e un antrenor care surprinde”.

În rest, rămânem cu vorbele de duh ale lui Andrei Dumitraș: „Emoții, atâta timp cât sunt matematice, probabil că sunt”.

Poli Timișoara

La noi lipsește în continuare Raț, suspendat, în vreme ce Akaki a părăsit echipa. Rămâne de văzut care este condiția lui Șeroni, accidentat la meciul cu Sepsi, respectiv a lui Melinte, care a suferit aceeași soartă la Mediaș.

Pe lângă aceste necunoscute din apărare, va fi foarte interesant de văzut dacă Grozavu alege să mai schimbe unul-doi jucători. Cei luați în vizor de fani sunt Artean și Roman, ambii dezamăgitori în prestațiile lor din play-out, dar la fel de bine ar putea să dispară și Croitoru din primul unsprezece, înlocuit de Bîrnoi. Depinde mult de ce semnale a primit Grozavu din partea lor la antrenamente.

În amicalul cu CNPT, l-am văzut pe Țigănașu integralist, deci este puțin probabil să revină în primul unsprezece - mai ales că Maxi a jucat bine la Mediaș. Și Bîrnoi și Roman au fost folosiți, fiecare câte o repriză, să adune minute, respectiv să prindă încredere.

În rest, nu mă aștept la schimbări. Antrenorul a vorbit, prefațând meciul, despre erorile personale pe care le comitem și „sufletul” pus de jucători:
”De la joc la joc, am văzut și lucruri bune. Încet, trebuie să eliminăm acele greșeli personale din joc. Dacă suntem atenți și analizăm ce s-a întâmplat în ultima perioadă, vedem că s-au comis multe erori individuale. În plus, este și ghinionul, în plus sunt și arbitrajele. Nu îmi place să vorbesc despre acest aspect, dar în ultima perioadă când au fost arbitraje în care când să se fi văzut ceva în favoarea Timișoarei, nu s-a văzut. Sigur, și noi am facilitat adversarilor multe din golurile primite prin diferite greșeli. Pentru a câștiga, echipa trebuie să aibă o stare psihică bună, iar asta nu se poate întâmpla atunci când faci gafe. Sunt convins, de la joc la joc vor conștientiza că trebuie mult mai multă concentrare, mult mai mult suflet pus în teren! ”
Ultima întâlnire

Niciun comentariu :

Google+