6 aprilie 2018

Avancronică: Gaz Metan - Poli

Viaţa continuă să ne fie complicată. Egalul cu Sepsi ne-a arătat câteva momente de joc bun, o insistenţă constructivă în special în prima parte, dar şi diverse slăbiciuni, în special în apărare. De acum încolo, fiecare meci poate să ne propulseze cu uşurinţă pe ultimul loc, ceea ce nu poate fi un sentiment plăcut. Rămâne la fel de important să nu pierdem aceste meciuri directe - uşor de zis, greu de făcut.


Gaz Metan Mediaş

Formula aplicată la Poli Iaşi în vară începe să dea rezultate şi la formaţia din Mediaş. Echipa vine după două victorii consecutive, prima obţinută în prelungirile partidei cu Chiajna, a doua cu om în minus la Voluntari, unde fuseseră dominaţi perioade lungi de joc. Cu siguranţă cred în abilitatea lor de a lega un al treilea succes la această serie.

Mediaşul se prezintă la această partidă cu două absenţe: Marius Constantin şi Darius Olaru, ambii eliminaţi în ultimul meci. Absenţa lui Olaru va fi probabil suplinită de Tîrcoveanu, jucător U21 împrumutat de la Dinamo. A lui Constantin probabil de Cristian Sîrghi. Deci nu sunt absenţe neapărat dramatice pentru gazde.

Va fi momentul revederii cu Valentin Creţu, expulzat din echipă de Ionuţ Popa. Fundaşul dreapta ar putea fi drăguț și să-şi „răscumpere” cadoul făcut medieșenilor în ultimul meci direct. Destul de cert este doar că flancul nostru stâng va fi pus sub presiune.

Înjumătățirea punctelor a ajutat toate echipele din spatele noastre și toate au profitat de ea, cu Juventus și Gaz Metan cei mai abili. Nu va fi deloc ușor să înfruntăm o echipă care vine cu încredere în această dispută, dar la fel de clar este că micile detalii vor face diferența, ca în mai toate meciurile acestui play-out.

Poli Timișoara

La Poli va absenta cu certitudine Răzvan Raț, după eliminarea din ultimul minut al partidei cu Sepsi.

Grozavu va avea de decis câte schimbări face la primul unsprezece, cu puține soluții evidente. S-ar putea ca odată cu revenirea lui Melinte, Artean să urce lângă Vașvari și Enescu să-l înlocuiască pe Croitoru în spatele vârfurilor, pentru o formulă cu caracter defensiv. Poate îl vom vedea și pe Roman „odihnit”, cu Popovici soluția mai la-ndemână pentru o abordare precaută a meciului, dar nu știu cât de probabilă este o asemenea mutare. Sau, cine știe, poate revine vârful Șeroni? În rest, locul lui Raț va fi luat de Maxi Oliva, cu excepția situației în care Țigănașu este apt de joc.

Grozavu, normal, se concentrează pe aspectele pozitive:
”Nu mă îngrijorează forma Mediașului, mai ales că eu cred că este momentul  să ne revenim. Avem și noi suficiente jocuri în care deja să ne fi regăsit cadența. Dacă mă refer la ultimul joc, pot spune că am avut o prima repriză foarte bună. Am avut neșansă, a fost acea fază de la golul de 1-1 care ne-a debusolat. Acolo ne-am dezechilibrat puțin, am pierdut puțin controlul jocului. ”
Ce să zicem și noi? Momentul să ne revenim a fost în oricare din meciurile anterioare din play-out. Să sperăm că de această dată ne și iese.

Ultima întâlnire

Niciun comentariu :

Google+