3 februarie 2018

Note Sepsi - Poli (et. 23 c. reg.)

Sepsi - Poli 1:0 (0:0)
(73 voturi)


CRONICA MECIULUI

Marius Curileac

Nu cred că i se poate imputa ceva la gol, acolo unde vina aș împărți-o fundașilor centrali. Intervenție bună la șutul lui De Oliveira din prima repriză, inspirat și atunci când Akaki a fost depășit teribil de ușor de Kuku, și cu priză bună în rest.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,0

Bogdan Străuț

Fără un aport ofensiv notabil, flancul drept s-a prezentat totuși destul de bine. Se vede însă că una e să faci o echipă cu Țigănașu/Crețu fundași laterali, jucători cu mult aport ofensiv, și alta cu Străuț/Șeroni. Într-un fel, aici e și o parte din explicația faptului că nu reușim să contăm mai mult în atac. Dar de fapt cauzele sunt multiple.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,4

Akaki Khubutia 

În anumite momente mi s-a părut că Akaki e fundașul de care aveam nevoie. M-aș fi așteptat însă să nu fie depășit așa de ușor la duelurile aeriene de Kuku, ca apoi să devină evident că georgianul e tare greoi, cu anticipație discutabilă, așa cum s-a văzut inclusiv la gol. Mai mult ca la alții, s-a văzut că n-a mai jucat un meci oficial de la începutul lui octombrie.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,0

Cristian Melinte


Cumva a fost la miezul mai multor ocazii ale gazdelor, inclusiv la gol, unde s-a poziționat dezamăgitor. Dar și chestia asta, că l-am văzut atât în flancul stâng, cât și în flancul drept, cât și central, și urcând cu mingea la picior denotă nivelul său de implicare în joc, în ciuda neajunsurilor. Să ne aducem aminte și de numeroasele sale intervenții utile, destule la număr și în poziții uneori complicate.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,1

Alin Şeroni

Chiar dacă a urcat de câteva ori cu mingea și n-a reușit s-o direcționeze unui coechipier, am văzut o energie pozitivă la Șeroni. Sper tare mult să nu ne lipsească în etapele următoare.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,8

Gabriel Vașvari

Greșeala din minutul 20 putea să ne coste un gol. În rest, chiar dacă nu enervează așa de mult ca Artean, care își asumă un rol de coordonator de joc pe care nu-l poate duce, ne trebuie mai mult de la Vașvari - de la trioul mijlocașilor centrali.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,3

Andrei Artean

Multe, multe momente de posesie irosite, pase dintr-una atunci când nu se cerea, tergiversări atunci când o verticalizare ar fi putut aduce ceva, toată munca de recuperare n-a adus roade mai deloc. Lipsa de formă a lui Artean este simptomatică pentru ce vedem la toată echipă.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,3

Alexandru Ciucur

Probabil cel mai bun jucător azi, grație implicării sale în joc, cât și a celor câteva faze din care a smuls mici recompense deși mai mereu era izolat. Poate când o să jucăm în sfârșit cu Munteanu - Bîrnoi - Ciucur, toată lumea acolo unde-i este locul, ni se va permite să sperăm la una, două ocazii pe meci.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 4,6

Andrei Enescu
Considerând că Enescu a venit la Timișoara abia acum o săptămână, mă întreb de ce i-a fost preferat lui Zaluschi. Bun, înțeleg, dar mă întreb oricum. La o primă vedere pare un ușor pas înainte de la varianta Curjuric, însă nu știu dacă are calitățile de care avem nevoie de la postul său.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,1

Cosmin Bîrnoi

Cu Bîrnoi în flanc este aproape garantat că vom juca doar central și pe dreapta. Iar în ciuda acestei evidente carențe, n-am fost capabili să aducem un dublaj capabil în acea zonă, visând în continuare că Doman va renaște.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,5

Octavian Drăghici

Greu, greu, foarte greu pentru Drăghici să facă ceva. Dacă ar fi beneficiat de o minge verticală, spre poartă, să ajungă măcar o dată în poziție de finalizare...așa, proptit cu spatele în adversari, cu susținere limitată, trebuie să joace perfect ca să scoată ceva. E greu pentru un atacant să se remarce când nu-i dai niciodată mingea în preajma careului.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 2,9

REZERVE

George Neagu

Uneori mă întreb dacă Neagu face ceva voodoo în timpul liber, fiindcă mai mereu când e pe bancă, se accidentează cineva și trebuie să intre. N-a arătat mari carențe cât a jucat, dar mă repet din nou și din nou - de ce să mergi pe mâna unui jucător de peste treizeci de ani care nici nu-ți oferă siguranță deosebită când ai putea juca cu un tânăr în schimb?

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 3,3

Cătălin Doman

Nu mai am cuvinte. Serios, parcă nimic nu s-a schimbat de acum două luni. Cum să îl bagi pe Doman în loc de a-l introduce pe Zaluschi? Nu se poate să tot persiști în a juca pe cineva care pur și simplu nu poate în acest moment să ajute echipe.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 2,2

Sebastian Velcotă 

Introdus mai mult ca să bifeze un chenar imaginar pe final de meci, când nu e clar ce ar fi putut face. Adică în afară de a-l înlocui pe Bîrnoi, de mult epuizat.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 3,9

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Ok, adversarii au jucat agresiv, chiar dur. Noi pe când să ne prezentăm cu aceeași dorință? Nici măcar acum, cu salariile cât de cât la zi, după un stagiu în care ai fi putut să-ți reclădești puțin echipa, Popa nu pare să aibă soluții la problemele care nu ne mai lasă în pace.
Am acoperit deja absurditățile Domanistice, reticența sa de a forța puțin tineri, inabilitatea de a transforma mentalitatea/atitudinea echipei. Mă tot gândesc la acea declarație, că dacă jucăm la 70% nu îl interesează adversarul, și mi se pare atât de deplasată, mai ales pentru o echipă care lasă impresia că joacă la 70% de luni de zile.
Fără o victorie în următoarele două etape nu văd cum mai poate cineva argumenta pentru reținerea sa ca antrenor principal, cu tot respectul pentru ceea ce a reușit de când e la Timișoara. Este esențial ca după aceste două jocuri, cu Voluntari și Iași, conducerea să decidă dacă mergem pe mâna lui Popa și atunci o facem până la final sau dacă încercăm altceva. Perioada asta până la finalul lunii, cât suntem cu salariile ok, avem puțină stabilitate, este singura „fereastră de oportunitate” în care putem contempla o asemenea schimbare și să o implementăm cu repercusiuni minime.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,1

Echipa

Nici nu mai știu ce să zic despre o echipă care nu mai arată ca o echipă de atâta timp.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,3

Omul meciului

Niciunul - 43,8%
Marius Curileac - 15,1%
Alexandru Ciucur - 12,3%
Alin Șeroni - 9,6%
Andrei Enescu - 6,8%
Akaki Khubutia - 2,7%
Cosmin Bîrnoi - 2,7%
Andrei Artean - 2,7%
Sebastian Velcotă - 2,7%
Bogdan Străuț - 1,4%

6 comentarii :

Bugarschi Dusan spunea...

Oare cui ajută încăpățânarea dl Popa?.Sunt lucruri atât de evidente și parcă dânsul nu vrea sa le vadă. Sper ca până la următorul meci de acasă sa reușească acel reveriment pe care așteptăm cu totii. Hai Poli ACS.

alextorrrres spunea...

Stiu ca toata lumea e suparata, fiindca asteptam cu totii altceva. E in gena noastra de polisti infocati sa visam mereu ca vom da lovitura. Dar, sa fim realisti, echipa a facut o pregatire de iarna discutabila, in mocirla din Poiana si a jucat citeva amicale cu adversari modesti, inghesuite nefericit, la intervale de citeva zile, intr-o saptamina. Dupa ce conducerea a scapat de strainii cu salarii mari, a peticit gaurile cum a putut. Era evident ca nu vom rupe norii cu noii veniti, fara sa fi jucat macar vreun minut in formula incropita la Ploiesti. Dar in loc sa fii dat minute in pregatire variantelor fanteziste din Africa de Sud, Tunisia si Liga a patra, mai bine cristalizam un modul de joc cu 2 atacanti, cu ce aveam la dispozitie. Macar cu o echipa de talia lui Sepsi, ne puteam permite sa incercam altceva decit ce jucam de vreo 2 ani incoace. Asa doar am mimat jocul si am lasat sa ne domine o echipa in care armata de nou veniti abia de se stiu dupa nume. Solutiile de viitor sau cum ar trebui sa abordam jocul urmator sunt insa un subiect numai bun pentru o alta discutie. La fel si daca discursul din vestiar trebuie tinut de altcineva sau e nevoie doar ca speechul motivational sa devina mai acid.

Stefan Carpanu spunea...

Etapa viitoare lipseste Draghici, cu patru galbene. Probabil il vedem pe Popovici titular, ca nu vad alta solutiie. Va fi interesant ce se intampla si in spatele lui. Daca revine Munteanu, solutia evidenta este Munteanu - Birnoi - Ciucur. Daca nu revine, presupun ca nu facem schimbari in primul unsprezece si sperăm în orb. Poate Zaluschi pentru Enescu, sa fim mai ofensivi cumva.

Unknown spunea...

Etapa viitoare in echipa de strat:
popovici,zaluschi,croitoru,canu,munteanu,birnoi!!!.

Bugarschi Dusan spunea...

Este foarte adevărat căde menținerea în prima liga depinde și viitorul clubului alb _violet. Următoarele jocuri trebuie abordate cu maxima inteligenta și seriozitate. Eu personal cred ( ca timișorean și vechi polist) ca Poli va deveni un club puternic în fotbalul românesc.

Bugarschi Dusan spunea...

Pare o variantă ok.

Google+