17 februarie 2018

Avancronică: Poli - Poli Iași

Ne așteaptă un meci teribil de dificil în această duminică, în compania unui adversar care nu doar că este în formă, dar are și mare nevoie de victorie pentru a rămâne în lupta pentru play-off.



Politehnica Iași

Schimbările făcute la Iași înainte de debutul sezonului, pe cât de exotice au părut, au sfârșit în a da roade. În această iarnă au transferat mai cumpătat, cantități cunoscute: doi jucători de la Juventus București, pe Mădălin Mihăescu și pe Alexandru Zaharia, un portar nou de la Zimbru Chișinău, Bogdan Rusu, precum și un fost dinamovist repatriat din Cipru, Bogdan Gavrilă, coleg de echipă cu Enescu la Ethnikos. Lor li se alătura un libian crescut la Manchester United, Sadiq El Fitouri, care n-a prins momentan lotul.

Ca echipă, am văzut forța ieșenilor în meciul din tur, când am scos un punct printr-o minune, la capătul unui meci dominat copios de gazde. A fost nevoie de un gol absolut special, semnat de Șeroni la capătul unei acțiuni rarisime de contraatac, ca să plecăm cu un punct de la Iași. În cele două jocuri disputate în acest an, Poli Iași a arătat feroce când a învins Voluntariul fără drept de apel (4-0), dar a practicat și un joc mai economicos cu FC Botoșani, unde a câștigat la limită (1-0).

Qaka va lipsi dintre titularii oaspeților, fiind suspendat pentru cumul de cartonașe.

Poli Timișoara

Alb-violeții se află încă în faza de reorganizare sub timona lui Leo Grozavu. Amicalul disputat în această săptămâna cu Ghiroda a mai triat dintre jucători, cu Bocșan împrumutat la Ripensia, Doman plecat pe motive disciplinare la Călărași și Kayondo în căutare de „casă”, fiind testat tot de Alexa la Dunărea.

Lotul lui Poli a primit niște întăriri de care aveam mare nevoie, în fundașul stânga Maxi Oliva și atacantul împrumutat de la Craiova, Mihai Roman. Va fi foarte interesant de văzut ce prim unsprezece va alege să alinieze Grozavu, mai ales că nu dorește să-i forțeze pe Cânu și Munteanu, încă în refacere. Intențiile declarate spun multe:
„Începem să ne cunoaștem, avem nevoie de timp, dar prin asta nu ne creăm un alibi. Trebuie să ne prezentăm pe teren în plenitudinea forțelor și să facem față adversarului. Mai mult ca sigur, vor intra și jucători noi la acest meci. Este nevoie să-mi fac o părere despre jucători în aceste două-trei săptămâni până la începerea play-out-ului. Nu pentru a face experimente,  însă evoluția jucătorilor trebuie să îi recomande să intre sau nu în formula de start” (Leo Grozavu)
Se prea poate să-i vedem pe nou-veniți titulari, în special pe Oliva. Alături de el ar trebui să apară Akaki, iar în fața lor să reintre Artean. Cu Ciucur și Velcotă pe flancuri, rămâne de văzut cine va juca în spatele atacantului, precum și cine va fi atacantul: Popovici? Drăghici? Roman? Să mergem pe mâna celui care a înscris etapa trecută, mai ales că nu cred că-i vom lua în piept pe adversari, ci vom încerca să speculăm viteza unor contre.

Ultima întâlnire

Niciun comentariu :

Google+