1 decembrie 2017

Note Poli - FCSB (CR, R. 16)

Poli - FCSB 0:3 (0:1)
[35 voturi]


CRONICA MECIULUI

Cătălin Straton

Fără vină la goluri, Straton a ieșit destul de prost comparativ cu tânărul Andrei Vlad, de la oaspeți, în special datorită degajărilor sale imprecise. În rest însă, a scos cel puțin trei goluri cu intervenții curajoase.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,9

Valentin Crețu

Printre jucătorii care au arătat peste medie în acest meci. Cu puțină șansă se trecea pe lista marcatorilor, la măcar una din acțiunile făcute în repriza secundă. 

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,4

Gabriel Cânu

Prestația sa solidă, atât cât a fost pe teren, s-a dovedit în contrast puternic cu nesiguranța defensivă odată cu ieșirea lui. Ne aducem încă aminte ce rezultate a scos echipa fără Cânu în teren, deci trebuie să ne rugăm la divinitate pentru revenirea lui grabnică.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,1

Cristian Melinte

Joc destul de bun, curmat tot de o accidentare - atâta a lui, cât și a lui Cânu, la intervenții nefericte în duel cu Gnohere. Dacă trebuie să ne lipsim de ambii fundași centrali, e mai mult decât nasol.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,8

Alexandru Ciucur

Am comentat ultima oară că ne sacrificăm tot potențialul ofensiv din flancul stâng cu Ciucur fundaș și Bîrnoi la mijloc. A fost cazul și de această dată, însă nu aveam alt jucător care să facă față vitezei lui Golofca, deci sacrificiul a meritat. Doar greșeala de la golul trei, când iar n-a ieșit bine la ofsaid, i se poate imputa lui Ciucur, de altfel și el printre jucătorii peste media echipei.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,2

Gabriel Vașvari

Cu destule deschideri bune, precum și două șuturi periculoase spre poartă, mijlocașul central a făcut un meci decent.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,7

Andrei Artean

Chiar dacă nu eram profund nemulțumit de jocul lui Artean, este absolut inacceptabil să iei două avertismente în decurs de cincisprezece secunde pentru injurii la adresa arbitrului. Precum scriam și în cronică, nu ajunge că ne-ar putea lipsit doi oameni în centrul apărării, dar și al doilea căpitan s-a scos de unul singur din joc, taman pentru un meci din care trebuie să adunăm maxim de puncte.

[notă ulterioară: se pare că Artean poate evolua în campionat, în ciuda eliminării; aşa s-a întâmplat de fapt şi anul trecut, când a luat roşu cu Afumaţi în Cupă şi a jucat cu FCSB în campionat]

Nota Cronicii: 3,0
Nota comunității: 3,7

Alexandru Munteanu

Maniera în care a jucat faza din prima repriză, cu trei jucători scăpați spre poarta adversă, mi s-a părut chiar mai dezamăgitoare decât ratarea din poziție de singur cu portarul în partea secundă. Eforturile sale au rămas nerăsplătite și, pe deasupra, a ratat oportunitatea de a ne readuce în joc.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,0

Josip Šoljić

Eroarea de la golul doi este una lamentabilă, sper eu, cauzată de poziția sa improvizată și un moment de proastă judecată. Penalty-ul cauzat și neacordat în minutul 10 nu dă bine la ce s-a întâmplat ulterior. În rest, a avut câteva intervenții ok în apărare, dar ce mai conta la 0-2? Dacă e să facem comparaţii, dintre cele două momente grave (Soljic - Artean), eliminarea mi se pare mult mai demnă de criticat decât niște gafe de joc. Cât despre decizia excluderii lui din lot, comunicată de Birlică, e justificată doar dacă există vreo dovadă de rea intenție. Altfel, ne expune și mai mult la subțirimea lotului.

Nota Cronicii: 3,0
Nota comunității: 1,9

Cosmin Bîrnoi

În ciuda unor momente de bravură, driblinguri de efect, mai degrabă ne vom aminti de mingea pe care n-a reușit s-o trimită în poartă din câțiva metri, la șutul lui Crețu.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,3

Octavian Drăghici

Lipsa de viteză a lui Drăghici îl compromite aproape complet ca variantă utilă la jocul pe care îl prestăm. În special în partea secundă, odată cu acumularea oboselii, de abia mai demara din loc. În rest, combativitatea sa nu ne-a adus mare lucru.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,9

REZERVE

Cristian Bocșan

Culmea, exceptând faza acelui penalty discutabil, nu cred că Bocșan a fost cea mai mare problemă defensivă în acest meci. 

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 2,9

Ivan Ćurjurić

Parcă a fost mai prezent ca de obicei, odată ce-a intrat. Dar tot îi lipsește o viteză în plus la execuție.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,1

Cătălin Doman

Nimic nou în tranșeele prințului.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 2,8

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Nu cred că situația actuală mai este sub controlul lui Popa. I s-ar putea imputa că echipa nu știe să facă nimic bine - nici să se apere, nici să atace - sau că își tot forțează un favorit sau altul în loc să mai încerce ceva nou, indiferent de riscuri. Dar toate-s teoretice, atunci când ai un lot care nu te mai ascultă.
Nu sunt de acord că această competiţie n-are importanţă. În special pentru Poli, care are nevoie de ceva dincolo de uzura luptei pentru supravieţuire pentru a atrage atenţia suporterilor, contează. Dar dacă tot îndrugi că nu are valoare, de ce ţi-ai riscat toţi titularii?

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,0

Echipa

Suntem într-un cerc vicios: nu suntem la concentrare maximă pentru că avem restanţe salariale, nu atragem lumea la stadion să diminueze din presiunea financiară fiindcă nu obţinem rezultate, nu obţinem rezultate fiindcă nu suntem la concentrare maximă. Mi-ar fi jenă şi aş fi frustrat să mă bată acasă, la scor de forfait, echipa secundă a unei formaţii care şi aşa orbecăieşte în această perioadă. Amintirile meciurilor din prima parte a sezonului, în care se juca un alt fel de fotbal, par tare îndepărtate.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,8

Omul meciului

Cătălin Straton - 42,9%
Niciunul - 28,6%
Alexandru Munteanu - 8,6%
Valentin Crețu - 5,7%
Alexandru Ciucur - 2,9%
Gabriel Cânu - 2,9%
Ivan Ćurjurić - 2,9%
Gabriel Vașvari - 2,9%
Cristian Bocșan - 2,9%

2 comentarii :

Anonim spunea...

Intervantiile acestui gnoheree( eu as spune mai degraba gonoree) au fost clar facute pentru a ii scoate din joc pe cei doi fundasi centrali.

Anonim spunea...

Ne intalnim in liga2.
100% esti vinovat.Imi pare rau pentruefortul lui Robu, un naiv.

Google+