25 noiembrie 2017

Viitorul - Poli 1:1 (1:0)

Îndrăznesc să spun că nu speram la mai nimic de la meciul din această seară. În fața unui Viitorul în mare formă, cu șase victorii în ultimele șapte meciuri, alb-violeții păreau să aibă șanse minime de a trece testul de la Ovidiu. Reușita lui Ciucur s-a dovedit suficientă pentru a pleca cu un punct spre Timișoara, un rezultat excelent în ciuda problemelor din jocul nostru.

Cu Bîrnoi mutat din nou în flanc și Ciucur fundaș stânga, eram convins că nu vom reuși să ne impunem în acea zonă a terenului. Chiar și așa, în urma unui fault obținut de Munteanu în debutul partidei, am avut șansa deschiderii scorului, dar Abraw a reușit din nou să rateze dintr-o poziție perfectă (min. 6). Gazdele au controlat teritorial partida de la un capăt la celălalt, majoritatea acțiunilor ofensive căutând fie axul central, fie flancul nostru drept, unde Străuț a fost nevoit să-l înlocuiască pe Crețu. Am scăpat atunci când centrarea lui Ganea a cauzat haos în careul nostru (min. 14), dar în ciuda posesiei covrâșitoare, gazdele n-au arătat multă imaginație în ultima treime. A fost nevoie de ceva deosebit ca tabela să se schimbe, sursa deosebitului fiind același Ganea: cu noroc, mingea i-a revenit pentru șut la o pasă interceptată de Melinte, și fundașul stânga al Viitorului a expediat o torpilă caracteristică, din 25 metri, la care Straton n-a mai reușit să ajungă (min. 25). Alb-violeții n-au reușit să reacționeze de fel, iar câteva minute mai târziu putea fi 2-0, dacă Straton și bara nu se opuneau loviturii de cap a lui Chițu (min. 31). Deosebită a fost și intervenția portarului nostru din finalul reprizei, când acesta s-a întins pentru a-l bloca pe același Chițu, scăpat singur în careu, înainte ca Mățan să trimită peste din respingere.

Perspectivele noastre nu s-au îmbunătățit după pauză, singura tresărire ofensivă aparținându-i lui Abraw, care a tras pe lângă poartă de la distanță (min. 52). Gazdele s-au mulțumit cu posesia și câteva șuturi de la distanță, desfășurarea ostilităților lăsând impresia că nu trebuie să forțeze prea tare. Popa a făcut însă o mutare inteligentă, corectându-și de fapt alegerea discutabilă de la debut, atunci când l-a scos pe Bîrnoi pentru a-l introduce pe Haruț, iar Ciucur a urcat la mijloc. Imediat am arătat vigoare în jumătatea adversă și ca din nimic a căzut golul egalizator: Ciucur a preluat pe piept o diagonală lungă, a depășit doi adversari în marginea careului, l-a mai fentat pe unul, și din poziție centrală a tras pe colțul scurt, depășindu-l pe Râmniceanu (min. 66)! Imediat ne-am așezat pe două lunii, astfel că până la final am avut parte de un joc defensiv aglomerat, care le-a dat probleme gazdelor. În ciuda unor tentative timide de finalizare și a câtorva căderi în careu, jucătorii lui Hagi nu au arătat inspirația necesară pentru un al doilea gol. Nici măcar ultima fază a meciului, o liberă la peste 25 metri, executată de mereu periculosul Ganea nu a prins cadrul porții, asigurând-ne un punct nesperat.

Pentru alb-violeți urmează meciul de cupă cu FCSB, a cărei importanță e dublă, în speranța că din biletele vândute vom reuși să mai plătim din restanțe. Ulterior, jocul din campionat cu Gaz Metan este un meci pe care Poli trebuie să-l câștige, indiferent de ambițiile pentru acest sezon regulat.

Bravo Poli!


Poli: Straton - Străuț, Melinte, Cânu, Ciucur - Artean, Vașvari - Munteanu, Šoljić, Bîrnoi - Abraw

Schimbări:

Haruț pentru Bîrnoi (min. 60)
Drăghici pentru Abraw (min. 69)
Doman pentru Ciucur (min. 90+1)


Niciun comentariu :

Google+