16 septembrie 2017

Poli - Sepsi Sf. Gheorghe 0:0

Temerile lui Ionuț Popa exprimate înainte de meci s-au adeverit și nu am reușit să punctăm o nouă victorie, de data asta în fața unor adversari vizibil mai modești. După accidentarea lui Drăghici suferită în meciul cu Dinamo, am tras ponoasele faptului că nu am adus un atacant în locul lui Bud. În plus, mai mulți jucători au evoluat sub forma obișnuită, iar rezervele nu au adus o schimbare pozitivă în joc. Astfel, cu toate că am dominat meciul, judecând după ocazii, ne-am putea declara mulțumiți că nu am pierdut acest meci.

Debutul de meci ne-a văzut atacând, prima ocazie apărând un urma unei lovituri libere executată de Munteanu (min. 10). Acesta a trimis spre vinclul colțului lung, dar din păcate nu a prins și spațiul porții. Gazdele au ripostat un minut mai târziu, când Șeroni nu se afla la postul său de fundaș stânga, astfel că Nikolić a profitat de spațiul larg, a primit mingea și a ajuns față în față cu Curileac, dar a trimis slab pe lângă el, permițându-i lui Melinte să ajungă și să respingă de pe linia porții. Bîrnoi intrase foarte ambițios în meci, iar în minutul 13 și-a creat o mare șansă după ce Munteanu l-a deschis pe partea stângă. Acesta a fentat fundașul și a șutat tare la colțul scurt, dar portarul s-a aflat la post.


Mă entuziasmasem că vom avea parte de un meci spectaculos. Chiar din acel moment jocul a început să treneze. Deși am dominat, Curileac neavând ce să mai apare tot restul reprizei, nici nu am fost în stare să producem ceva notabil. Doar Cânu a ajuns să finalizeze cu capul peste poartă o lovitură de colț, dar restul fazelor fixe au cam fost respinse de adversari. Iar în afara unei faze în care Bîrnoi a driblat vreo cinci jucători, fără însă să găsească soluția unei pase, n-am avut pic de fantezie.

Deși nu părea încă tragic, Ionuț Popa avea să ia măsuri chiar la pauză, cu o dublă schimbare. Unicul atacant din lot i-a cedat locul lui Ciucur. Bianconi nu reușise din nou nimic, decât să se enerveze și să obțină un cartonaș galben. Čurjurić, care era clar de dinaintea meciului că va intra în repriza secundă pentru a se integra în jocul echipei, l-a înlocuit pe Šoljić, mijlocașul care a avut cele mai multe pase greșite astăzi.

Din păcate, schimbările nu au avut efectul scontat. Croatul încă nu a intrat în parametrii normali, iar Ciucur ca atacant a fost ca inexistent, ceea ce l-a forțat pe Popa să producă o altă fantezie: Șeroni atacant. Nu că n-ar fi putut da roade, dar e genul de risc pe care îl faci atunci când echipa se bazează mai mult pe ambiție și entuziasm, poate chiar disperare, cum a fost la meciul decisiv de la Mediaș din sezonul trecut. Pe când acum, când echipa dicta jocul, mutarea a produs o degringoladă generală, fără o logică în construcție. Ca să nu mai spun că Ciucur nu s-a descurcat deloc în rolul de fundaș stânga, fiind ori depășit foarte ușor, ori prins prea în față.

În aceste condiții, nu ne-am mai creat mari ocazii, iar cele ce au fost, au părut mai degrabă întâmplătoare, cum a fost centrarea cu exteriorul a lui Munteanu din debutul reprizei secunde, care din cauza efectului mai avea un pic și intra pe colțul lung al porții. Tot Munteanu a centrat bine în minutul 57, Vașvari i-a luat fața adversarului, dar n-a mai reușit să pună latul destul de bine și a trimis pe lângă.

O singură fază a delectat privirea suporterului de fotbal, pornită de la o recuperare a lui Artean, care apoi a conlucrat cu Munteanu pentru a deschide construcția, mingea a trecut apoi din picior în picior pe partea opusă, până la Bîrnoi care a așezat mingea pentru un șut, dar acesta a fost blocat.

După o lungă perioadă de acalmie, Sepsi a început să profite de degringolada din apărarea noastră, în special de ieșirile neinspirate ale lui Melinte, care s-a încurcat teribil. În minutul 72, Nikolić a primit o pasă lungă și a trecut ușor de fundașul nostru, dar din fericire, fostul polist nu a știut din nou ce să facă în fața lui Curileac, care l-a blocat.

Popa nu prea a mai avut încotro, decât să îl introducă și pe Mailat, căci Bîrnoi dispăruse din nou din joc după minutul 60. Deși primele acțiuni ale acestuia au denotat delăsare, în minutul 84 i-a centrat lui Șeroni, care și-a prelungit mingea, iar dintr-un unghi închis a trimis peste poartă. Cinci minute mai târziu, tot Mailat s-a luptat pentru o minge pe stânga, a câștigat-o și i-a pasat aceluiași Șeroni în mijlocul careului. Fundașul-atacant a trimis un șut năprasnic, dar portarul advers a parat. Oaspeții puteau și ei să dea lovitura la chiar ultima fază, dar Curileac a fost din nou la post.

E clar că sunt două puncte pierdute, mai ales în lupta pentru un loc de play-off, ce ar putea ajuta clubul enorm din punct de vedere financiar. Dar pe de altă parte, este al cincilea meci la rând fără înfrângere, iar constanța este și ea importantă. Pe moment, Ionuț Popa trebuie să vină cu soluții pentru problemele din meciul de azi. Dacă nu avem atacanți, trebuie pregătită echipa astfel încât să se descurce și fără, ceea ce a mai arătat că poate. Ar fi destul de benefic și ca Mailat să revină la situația de acum câteva meciuri.

Intrăm într-o perioadă grea, cu o intermediară și două deplasări consecutive, dar ar fi excelent și deloc imposibil dacă nu am mai pierde nici un meci din ultimele trei ale turului.

Poli: Curileac - Creţu, Melinte, Cânu, Şeroni - Artean, Vaşvari - Munteanu, Šoljić, Bîrnoi - Bianconi

Schimbări:

Čurjurić pentru Šoljić (min. 46)
Ciucur pentru Bianconi (min. 46)
Mailat pentru Bîrnoi (min. 64)

Niciun comentariu :

Google+