19 august 2017

Mediaș - Poli 0:2 (0:2)

Chiar și cu un om mai puțin pe teren întreaga repriză secundă, Poli a reușit o victorie destul de clară pe terenul echipei cu cea mai slabă defensivă din campionat. Multe s-au schimbat de la meciul de acum două luni, când alb-violeții treceau de la agonie la extaz și din nou la agonie, apoi la extaz.

Destul de multe a schimbat și Ionuț Popa. Așa cum a promis, l-a titularizat pe Drăghici, dar surpriza a fost la mijloc, unde Mailat a fost taxat, aș zice eu atât pentru gestul depunerii memoriului, cât și pentru prestațiile neconvingătoare din ultimele două partide. În locul său, Bîrnoi a revenit pe postul său tradițional de mijlocaș central, în timp ce Popa a apelat la calitățile polivalente ale lui Ciucur și l-a titularizat pe partea stângă.

Și pare că au fost mutări inspirate, căci după un început echilibrat în care ambele echipe și-au creat faze periculoase, dar fără ocazii importante, Poli a rezolvat soarta meciului în doar 7 minute. În minutul 18, mingea ajunge la Vașvari în centru care realizează un „un-doi-trei” de toată frumusețea cu Bîrnoi și Munteanu, prin care depășește întreaga defensivă. Rămas față în față cu portarul năucit de rapiditatea fazei, golul rămâne o simplă formalitate. Tot Vașvari execută excelent o lovitură liberă de la 20 de metri. Mingea trimisă în forță s-a dus direct la vinclul de la colțul lung al porții, fără șanse pentru Pleșca. Părea destul de clar care va fi deznodământul meciului, cât și cine va ieși omul meciului. Doar că...

Următoarea perioadă a fost sub semnul unor faulturi destul de tari la mijlocul terenului, cel mai important fiind al lui Vașvari care a greșit la o respingere a defensivei adverse, apoi s-a agățat de Curtean pentru al opri din contraatac. Evident, a fost taxat cu cartonașul galben.

Pustai a mutat prompt, introducându-l pe Romeo, care a și fost la capătul celei mai mari ocazii a gazdelor din prima repriză. O centrare în diagonală îl deschide foarte bine în lateral, dar șutul plasat al acestuia este alături, ratând astfel reducerea din diferență cu puțin înainte de pauză.

Repriza a doua începe subit cu o eliminare. Același Vașvari vede al doilea galben, după o altă intrare stupidă la mijlocul terenului. Gazdele încearcă să preseze și reușesc pe moment să mute jocul în terenul nostru. Dar meciul este din nou dominat de faulturi și nervi, concretizate prin mai multe avertismente. Popa mută defensiv, scoțându-l pe Drăghici pentru Šoljić, iar Mailat intră în locul lui Bîrnoi. Acesta din urmă semnează o primă ocazie pentru noi, în minutul 64, cu un șut surprinzător din întoarcere, dar deviat în corner.

Încet, încet, jocul se temperează, iar Poli preia din nou frâiele, în ciuda inferiorității numerice. Medieșenii au prima ocazie a reprizei abia în minutul 76, când tânărul Olaru primește o centrare bună în mijlocul careului, dar greșește preluarea. La poarta cealaltă, Munteanu are o pătrundere personală pe partea stângă, dar centrarea sa prin fața porții nu e finalizată de nimeni. În fine, Ciucur are o nouă ratare incredibilă, după o lansare foarte bună pe poziție centrală, dar trimite extrem de slab, pe lângă poartă. Gazdele ratează chiar și șansa golului de onoare în minutul 89, reluarea cu capul din plonjon a lui Mitić fiind singura dată când abilitățile lui Curileac sunt testate cu adevărat.

Putem spune că suntem aproape în grafic. Până acum am câștigat - destul de clar - cu echipele din coada clasamentului, ceea ce e un vizibil progres față de sezonul trecut. Lupta pentru retrogradare n-ar trebui să fie o problemă pentru noi în aceste condiții, dar dacă ne propunem mai mult, e încă nevoie să demonstrăm mai mult, iar acest meci nu contribuie cu mare lucru. Adversarul este după orice considerente unul foarte slab. E de apreciat că nu ne-am precipitat după eliminare, ci am reușit să ne organizăm și să facem să nu se simtă lipsa unui om. Pe de altă parte, după șapte meciuri e destul de clar că faulturile făcute aiurea sunt o mare problemă care se tot repetă și deja devine agasantă. O altă atitudine agasantă e cea a antrenorului față de juniori. Având în vedere desființarea echipei secunde și a declarațiilor care anunțau o mai mare atenție acordată acestora, mi se pare de neînțeles de ce nu a fost introdus Haruț pentru ultimele 5 minute, de care a „profitat” în schimb Croitoru într-un meci care era ca și rezolvat.



Poli: Curileac – Crețu, Melinte, Cânu, Țigănașu – Artean, Vașvari – Munteanu, Bîrnoi, Ciucur – Drăghici

Schimbări:

Šoljić pentru Drăghici (min 51)
Mailat pentru Bîrnoi (min 54)
Croitoru pentru Ciucur (min 88)


Niciun comentariu :

Google+