12 iunie 2017

O avancronică de baraj

Pentru cine a urmărit presa ultimelor zile, se remarcă tactica arădenilor de a insista asupra calității echipei noastre, în ceea ce unii au interpretat ca fiind o lipsă de dorință a celor de la UTA pentru a promova. Carențele de infrastructură de la Arad sunt cunoscute, dar nu văd cine ar prefera terenul mlăștinos și nefertil al ligii secunde peste garanția financiară a primei ligi - chiar și cu riscul unei retrogradări ulterioare, atâta timp cât nu te înglodezi în datorii.

În schimb această abordare reduce presiunea așteptărilor asupra echipei adverse, mai ales că arădenii au destui componenți tineri în lot. Este foarte adevărat că Poli n-ar trebui, sportiv, să se afle la baraj, însă pe forma ultimelor patruzeci de zile, nivelul nostru de joc ne recomandă la acest duel al nervilor tari, o dispută care are toate șansele să fie echilibrată și tensionată. Cred că disputarea primului meci acasă ne favorizează, pe de-o parte fiindcă miza va aduce poate chiar spre 20.000 spectatori în tribune, și pe de alta fiindcă putem, asemeni Voluntariului anul trecut, să tranșăm dubla-manșă printr-o prestație precisă acasă.

Despre dificultățile în alcătuirea celui mai bun prim unsprezece - ba chiar identificarea acestuia - am discutat deja. La conferința de presă a reieșit că Pedro va reveni, cel mai probabil, pe bancă, în ceea ce sper eu să fie o dorință de revanșă față de cei pe care i-a păgubit prin prestația cu Pandurii. Mailat și-a declarat dorința de a ieși învingător din duelul cu Adrian Petre, vârful arădenilor, asta după ce anul trecut Petre&co i-au învins pe juniorii A ai Politehnicii în finala Cupei României la respectiva categorie de vârstă. În rest, fie ca bulanul lui Ionuț Popa să lovească din nou.

Dincolo de toate, această dispută poate să ne ofere un fel de moment zero la reconstrucției. O victorie în fața unui stadion plin(uț), o supraviețuire la capătul acestui sezon dramatic, acestea sunt fenomene care oferă personalitate și cer respect. La fel de adevărat este că, așa cum am mai scris pe aici și nu numai, retrogradarea ar face toate poveștile deosebite ale acestui sezon uitate. Știm că se poate, am văzut-o, iar în toate disputele cu echipe de ligă secundă din Cupa României am arătat puternici, chiar dominanți. Ne trebuie implicare și concentrare, dar n-aș zice nu și la puțină șansă.

Doar astea au fost elementele care ne-au propulsat aici, de la străfundul celor -14 puncte la care ne aflam după primele patru etape.

Hai Poli!

Niciun comentariu :

Google+