25 iunie 2017

Lot cantonament Poiana Brașov

Efectivul de 24 de jucători care se va pregăti între 25 iunie și 5 iulie la Poiana Brașov este format din următorii jucători:

Portari: Straton, Curileac, Smaranda

Fundași: Străuț, Crețu, Haruț, Cânu, Șeroni, Bocșan, Melinte, Covalschi, Țigănașu

Mijlocași: Croitoru, Artean, Mailat, Soljic, Bîrnoi, Munteanu, Vașvari, Ciucur, Doman, Oprea*

Atacanți: Pedro Henrique, Drăghici, Velcotă, Miguel

*inclus ulterior în lot

Aruncând o privire la fiecare compartiment în parte, putem trage niște concluzii/aduna niscaiva gânduri.

Avem trei portari veterani, asta în condițiile în care Smaranda nu a prins niciun minut de joc în sezonul terminat de curând. Poate că ar fi avut oarecare sens să fie ținut aproape un al treilea portar tânăr, anume Mario Contra.

În apărare nu sunt mari surprize, dar avem certitudini. Motreanu dă bacul și nu a prins lotul, dar aș fi surprins ca odată cu revenirea lui Străuț, ambii tineri (Haruț al doilea) să fie reținuți. Mai lipsesc Scutaru și Neagu, de care clubul probabil se va despărți, lăsând loc, poate de încă un jucător - de care chiar ar fi nevoie, în centrul apărării.

La mijloc avem un grup complet de jucători, chiar dacă, așa cum era de așteptat, Poparadu nu se mai regăsește printre aceștia, la fel ca și Ignea sau Fucek. Dacă ne gândim că Mailat va fi juniorul titular, concurența pentru celelalte poziții în flancuri va fi mare: Doman, Munteanu și Ciucur se luptă pentru un loc. Mi se pare puțin probabil ca omul din fața lui Artean și Soljic să fie altul decât Vașvari, ceea ce l-ar lăsa pe Croitoru drept soluție de completare în cazul accidentărilor/suspendărilor. Oarecum just, la vârsta lui, deși a arătat că poate duce mai mult decât ne-am aștepta.

Atacul arată destul de tragic. Drăghici rămâne la echipă din lipsă de alternative, deși a fost într-o totală lipsă de formă în acest an. Pedro, sperăm și-a găsit biletul de întoarcere din Brazilia, iar conaționatul său Miguel are să-și dovedească valoarea pe care cariera de până acuma nu i-o arată. Velcotă, care nici nu este un atacant get-beget, ar putea juca vârf retras sau chiar să fie înlocuitor pentru Mailat, dacă se va ivi nevoia. Este obligatoriu să găsim minim unul, dacă nu doi jucători aici. Păcat că unii tineri preferă să încerce marea cu degetul, când ar avea toate șansele să se afirme aici în Liga 1. Să sperăm că cei care au rămas vor profita de șansele care li se oferă.

Fridrich, Livan, Oprea și Rus vor rămâne probabil la echipa secundă, unde se pot roda mai departe și unde e nevoie de calitățile lor pentru a încerca, măcar, o clasare printre primele echipe al ligii a 3-a.

Pentru cine a ratat, ieri s-au jucat două mini-amicaluri cu Periam (IV) și cu Pesac (VI), de câte 35 minute fiecare. Scorurile au fost 3-1, goluri Drăghici (9', 28'), Šoljić (15') , respectiv 9-0, goluri Pădurariu (2', 12', 31'), Mailat( 4', 10', 20'), Oprea (11'), Vaşvari (22'), Artean (35') . Pentru detalii puteți urmări și pagina de facebook, care sintetizează transferurile și rezultatele partidelor amicale.

Niciun comentariu :

Google+