16 mai 2017

Note Poli - Iasi (p-o, etapa a 10-a)

Poli - Iasi 1:1 (0:1)
[24 voturi]

Cătălin Straton

Când iei gol la singurul șut serios la poartă e greu pentru portar să mai iasă în evidență pozitiv. N-a fost chiar un gol tipic, ceea ce lăsa un strop de impresie că s-ar fi putut mai bine, dar trebuie admis și că execuția adversarului a impresionat.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,5

Bogdan Străuț

Un meci competent, cu pasă decisivă pentru Străuț. E drept că golul încasat a venit în zona central-dreaptă, pe o repliere lentă în flanc, dar cumva toată echipă a fost surprinsă.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,1

Gabriel Cânu

Mi s-ar fi părut improbabil ca la vreun moment dat să ajungem la evidența că el mai important om pentru organizarea defensivă este Cânu - mai ales la cum a început sezonul. Și de această dată s-a dovedit piesa solidă a apărării, chiar dacă într-o lume ideală ar fi fost mai aproape de adversar la faza golului.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,3

Alin Șeroni

Precum scriam și la ultimul meci, va mai dura puțin ca Șeroni să revină la forma de dinainte de accidentare. Intervenția neconvingătoare de la gol, când Golubovic l-a depășit în duel aerian, a arătat rău din înaltul tribunelor și chiar mai puțin bine la reluare. Uneori joacă prea complicat în momente care nu se pretează, ceea ce este cumva o trăsătură a jocului său, diferența fiind că atunci când e în formă, îi iese.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,5

Leo Novak

O prestație competentă, fără elemente distinctive.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,5

Andrei Artean

Nici Artean n-a rupt gura târgului, la capătul unui joc disputat mult în zona centrală. Uneori e tare greu să citești corect rolul unui închizător, cu atât mai mult rata sa de succes; într-un meci fără reușite clare, terminat indecis, devine și mai dificil dacă nu urmărești anume cum ocupă spațiile.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,2

Adrian Poparadu

Unii clamau în iarnă că Llorente nu e o pierdere, fiind sub Poparadu. Doar că atunci când evaluezi un jucător, contează și cât de mult te poți baza pe el și Poparadu a confirmat în repetate rânduri că e prea fragil pentru intensitatea jocului de Liga 1. În doar două din șapte meciuri a petrecut mai mult de o repriză pe teren în acest an. Cu Iași au fost zece minute.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,4

Cristi Bărbuț

Un pericol permanent, ghimpe în coasta apărării adverse, Bărbuț a contat mult în această partidă. Mare păcat de faza excelentă din repriza secundă, în care a profitat de spațiul creat de Mailat, dar finalizarea...of, finalizarea!

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,4

Marius Croitoru

O nouă prestație impozantă la mijloc a lui Croitoru, recunoscut drept inima echipei - și pe bună dreptate. Contează deosebit de mult prezența sa în teren, fără travaliul lui întreg jocul ofensiv pare îmbibat în hazard. Așa măcar avem un imbold, o direcție.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,1


Josip Fuček

Cumva era cazul să vină și primul gol pentru croat. Deși a avut nevoie de câteva etape să se integreze, între timp e clar prima opțiune pentru flancul stâng - chiar și înaintea unui Doman în ritm de joc.

Nota Cronicii: 6
Nota comunității: 6,8

Pedro Henrique

Cât a dus ritmul de joc, Pedro a contat pentru jocul nostru ofensiv. Faptul că nu duce mai mult de o oră este însă problematic, în special din lipsa acută de alternative. Plus că creează așteptări ca în acea perioadă să se impună decisiv - într-un anume sens trebuie să fie cu 35% mai incisiv decât un jucător care duce tot meciul.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,8

REZERVE

Sebastian Mailat

Uneori absent din joc, pe alocuri impetuos, Mailat își caută în continuare cadența potrivită pentru un meci de nouăzeci de minute.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,9

George Neagu

Puține minute de joc, nimic specatculos.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,8

Octavian Drăghici

A avut oportunitatea să decidă meciul - cu o execuție pretențioasă, dacă e să fim corecți - dar n-a reușit s-o facă. E imperativ pentru un atacant să se împiedice de gol, să conteze, mai ales la o echipă ca a noastră, cu o politică austeră în fața porții adverse. Dar...

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 3,7

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Faptul că echipa a arătat bine i se datorează și lui Popa, care a încropit un unsprezece competitiv și a reacționat eficient la accidentarea lui Poparadu. E destul de mișto să simți că antrenorul își cunoaște jucătorii, că știe cine unde și când ar trebui să joace. Încrederea pe care i-o acordă lui Mailat, chiar și constrâns de împrejuări, e admirabilă. Sincer, acuma zece etape cred că Neagu ar fi intrat pentru Poparadu, deci s-o luăm ca pe un semn de progres.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,9

Echipa

Aproape, dar departe. Prima repriză a arătat destul de bine, chiar dacă am sfârșit-o oferind oaspeților avantajul pe tabelă. O neatenție personală, amplificată de indecizii colective. Egalarea rapidă ne-a dat speranțe, pe care n-am putut să le transformăm în ceva palpabil la perechea de șanse avute. Nu e dramatic, în sensul că jucăm de la egal la egal cu aproape oricine, dar avem nevoie din nou de acl mic plus de inspirație, atunci când contează.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,5

Omul meciului

Josip Fucek - 41,7 %

Marius Croitoru - 33,3%
Sincer, n-am nicio idee - 12,5%
Sebastian Mailat - 8,3 %
Cristi Bărbuț - 4,2%
Pedro Henrique - 0%

Niciun comentariu :

Google+