6 februarie 2017

Poli - Gaz Metan Mediaș 1:1 (0:0)

După șaptezeci și cinci de minute destul de bune, am avut neșansa de a vedea un ultim sfert de oră deplorabil din partea alb-violeților, în care am risipit două puncte, deși ne aflam în superioritate numerică. Clar, meciul a fost echilibrat și ambele formații și-au trecut în cont câteva oportunități, cu oaspeții controlând posesia, însă după golul lui Doman, balanța părea să se încline în favoarea noastră. O eroare în lanț la un corner a permis oaspeților să egaleze, iar până la final am rămas ca pe ace. Nu e un dezastru, dar e inevitabil să nu ne facem griji.

Pe un teren greu, jocul a fost nespectaculos la debut. Straton a avut de prins un șut de la distanță în minutul 9, ceea ce a și făcut în doi timpi, înainte ca Poli să beneficieze de o mare ocazie: mingea a ajuns la Doman în urma unui corner bătut de Croitoru, șutul acestuia a fost respins în față de portar, fix până la Șeroni, care n-a avut însă viteză de reacție și a fost neutralizat. După ce oaspeții au avut și ei o șansă la un corner, fază la care ar fi trebuit acordat fault în atac, însă oricum mingea a trecut peste, ne-am liniștit vreun sfert de oră. Apoi, în minutul 29, Croitoru a bătut încă un corner, Străuț a deviat cu capul la colțul lung, unde Drăghci, liber, a ajuns puțin târziu și n-a reușit să redirecționeze mingea în poarta goală - din tribună mi s-a părut mai scuzabilă ratarea, însă la reluare arată rău de tot. Cam atât a fost cu fotbalul pentru prima parte.

Medieșenii au ieșit deciși de la cabine și în minutul 49, Eric a rezistat presiunii lui Croitoru și a profitat de spațiul lăsat de către Străuț, pentru a șuta spre colțul lung, doar degetele lui Straton deviind mingea centimetric pe lângă bară. Minutul 61 și oaspeții, cu toată convingerea lor, au rămas în zece, când Rugasevic a văzut al doilea galben pentru un cot aplicat lui Artean. Știam că ne e greu în superioritate, și nici n-am apucat să deschid gura, spunând că nu văd cum o să depășim apărarea aglomerată a adversarilor, când Artean a aruncat o minge peste reduta acestora, Doman a dejucat perfect ieșirea la ofsaid, a preluat din alergare, a trecut pe lângă portar și a trimis în poartă! Era îdoar minutul 66, însă meciul părea sub controlul nostru, mai ales că și în momentele următoare am rămas sus și am închis destul de bine spațiile. Jalea ne-a lovit zece minute mai târziu, când chiar nu trebuia s-o facă, la un corner: bătut tare spre colțul scurt, Croitoru și Șeroni au ratat intercepția, reușind doar să-l mascheze pe Straton, astfel că balonul a ajuns cam acolo de unde a ratat Drăghici în prima repriză, iar Buziuc, cu șansă și ajutorul barei transversale, a egalat. Deși Doman a avut la scurt timp șansa de a repeta primul gol, la o fază asemănătoare, unghiul i s-a închis prea mult de această dată. Apoi am tremurat tot în minutul 79, când aproape am dat meciul pe mâna adversarilor, după ce Bocșan a sărit complet pe sub o minge la mijlocul terenului, Munteanu a fost deschis de un coechipier singur spre poartă, dar ne-a cruțat de șutul său, care a lovit bara. Lucrurile n-au arătat de fel mai bine în ultimele zece minute, nou-intrații Pedro, Fucek și Popovici dovedindu-se a fi înlocuitori slabi pentru Drăghici, Croitoru și Doman. Chiar dacă oaspeții au tras de timp, la ce transpirații mă treceau când mingea ajungea în jumătatea noastră, poate că a fost mai bine așa. Fără vlagă sau coerență, am sfârșit neconvingători.

Nasol e că am fost în poziția de a câștiga și n-am ținut de ea într-o fază 'de curtea școlii'. Nici apatia de final nu e încurajatoare, dat fiind că venim proaspeți după perioada de pregătire și aveam avantaj numeric, dar cred că impresia ține în mare măsură și de jocul prestat de înlocuitori. Subțirimea băncii de rezerve este și va rămâne o problemă în această parte a sezonului, mai ales dacă ne procopsim cu cinci-șase galbene meci de meci.

Mulți jucători au dezamăgit. Șeroni, în ciuda unor intervenții bune în prima parte, a fost deseori expus, a făcut un luft periculos pe final și are o parte de vină la gol. Bocșan și-a trecut în cont o grămadă de erori, intervenții întârziate și poziționări aproximative, în vreme ce Străuț a fost adeseori pasiv. În plan ofensiv, nici Bărbuț n-a avut multe reușite, dar a luptat, iar Drăghici va regreta o vreme șansa irosită în prima repriză. Drept e că în rest, Drăghici a fost combativ și diferența s-a văzut după intrarea lui Pedro, care a planat misterios pe tot terenul, așa cum a făcut-o și în amicale, și a dat târziu sau deloc drumul la minge. Ba mai mult, când s-a repliat și el o dată, a oferit oaspeților o lovitură liberă de la treizeci de metri lateral dreapta.

Din fericire, am avut parte și de câteva prestații solide. Cânu, în ciuda unui intervenții nasoale în minutul 21, pentru care a văzut galben, a ținut apărarea în viață. Artean și Šoljić au recuperat multe baloane și par un cuplu foarte promițător, cu condiția să fie ajutați mai mult de trioul ofensiv. Croitoru a executat câteva cornere bine și a ținut echipa centrată, într-un anume sens, atentă pe faza de construcție, chiar dacă aportul său în această direcție a fost limitat (și, oare, nu trebuia să țină colțul scurt la corner?). Iar Doman s-a ridicat la înălțime, într-unul din cele mai bune meciuri pe care le-a făcut pe Dan Păltinișanu, fiind omul pericol numărul unu al echipei noastre.

Va trebui să luptăm pentru fiecare victorie, indiferent dacă întâlnim echipe suferinde sau nu. N-avem luxul de calitate să n-o facem, și dacă rezervele nu își intră mai bine în mână pe parcursul următoarelor meciuri, suferința va fi mare. Mai avem patru dispute până la play-out, cu Iași și Chiajna acasă, respectiv cu Târgu Mureș și Viitorul în deplasare. Minimul de care avem nevoie e șapte puncte.

Singurul plus al etapei e că nu mai suntem pe ultima poziție.

Poli: Straton (6) - Străuț (5,5), Bocșan (4,5), Cânu (6), Șeroni (4,5) - Artean (6,5), Šoljić (6) - Bărbuț (5), Croitoru (5,5), Doman (7) - Drăghici (5,5)

Schimbări:

Pedro (5) pentru Drăghici (min 63)
Fucek pentru Croitoru (min 78)
Popovici pentru Doman (min 81)

2 comentarii :

Anonim spunea...

Din nou conditia fizica isi spune cuvantul. Nu tinem 90 de minute. Din minutul 75 - 80 incepe haosul care produce atata amaraciune. Chiar nu se gaseste cineva sa puna la punct aceasta problema evidentiata si in tur? Gazisti in 10 peste noi in ultimele minute secventede cosmar. Practic am pierdut 2 puncte pe mana noastra.

Anonim spunea...

Are poli preparator fizic ?

Google+